Sinds 2021
foto: Wielercafes.nl

Koerscafé Gasselte

Beschrijving

In Drenthe is de coronacrisis aangegrepen om te werken aan een nieuw wielercafé. In mei 2021 opende dit wielercafé in Gasselte dat gevestigd is op Camping De lente van Drenthe haar deuren. Zowel gasten van de camping als mensen van buitenaf zijn hier van harte welkom. Koerscafé Gasselte voorziet alle fietsers hier graag van een kop koffie, gezonde lunch en appeltaart. Een kleine reparatie aan je fiets kan ter plekke worden verholpen in de werkplaats, terwijl je geniet van de groene omgeving.

Met veel enthousiasme werd er gewerkt aan een café dat de wielersport overal terug laat komen. Behalve in de naam zie je dit namelijk ook direct terug in het interieur. Met het groen letterlijk aan de muur, een doorkijk via fietswielen en zelfs een eigen routekaart aan de wand haalt elke liefhebber van de wielersport hier zijn hart op.

Ook wanneer je iets minder bekend bent in de omgeving helpen ze je graag op weg met routetips en advies voor de mooiste plekken in de buurt. Het wielercafé bevindt zich namelijk midden in het fietsknooppuntnetwerk van Drenthe en is het startpunt van de mountainbikeroute Gieten-Gasselte. Heb je zelf een racefiets maar wil je de omgeving op een mountainbike verkennen? Dan zijn er bij het wielercafé verschillende stadsfietsen en mountainbikes beschikbaar.

Hier kun je in alle rust bijkomen van je fietstocht, geniet je van een heerlijke lunch en laat je ondertussen je fiets repareren. Wie na het fietsen nog energie over heeft kan zich daarnaast uitleven op in de boulderhal die aan het café grenst.

Ondanks dat je bij het wielercafé zelf niet kunt overnachten kan dit wel om de hoek. Het café bevindt zich namelijk op het terrein van Camping de Lente van Drenthe. Ideaal om eens een fietsweekendje Drenthe te boeken, toch?

Afhalen
Ja

Drinken

Koffie, Bier
Eten
Lunch, Taart
Koers op TV
Ja
Werkplaats
Ja, met mechanieker
Winkel
Fysiek
Parkeren
Gratis
Overnachten
Ja

2 reviews for Koerscafé Gasselte

Klantvriendelijkheid

100 %

Faciliteiten

100 %

Prijs

90 %

Reviewed by 02 customer(s)

Sort by

 • Avatar

  Feline

  Gezellig restaurant met lekker eten

  Mijn vriend heeft de mountainbike route Gieten-Gasselte gefietst en ik heb een mooie wandeling langs het Gasselterveld gemaakt de blauwe route (5km). De mountainbikeroute was goed onderhouden en de boswandeling langs het meer was verrassend mooi. Na de wandeling en fietstocht hebben we geluncht in het Koerscafé. Het personeel was vriendelijk en het eten was erg lekker. Broodje brie uit de oven is een echte aanrader!

  4 januari 2023

  Share on

 • Avatar

  Michel Ahoud

  Een vakantie in de Eifel viel helaas in duigen dankzij de watersnoodramp. Gelukkig konden we nog een last minute vakantie regelen in Groningen, wat gelijk een mooie gelegenheid bood om het wielercafé te bezoeken tijdens de lunchpauze.

  Het café bevindt zich in een rustig gebied waar je geen last hebt van verkeer en overige weggebruikers. Het personeel is vriendelijk en enthousiast om wielrenners te kunnen ontvangen. In de buurt kun je mountainbiken, er was wat aankleding aan de binnenkant en zelfs een Mont Ventoux burger stond op het menu. Op deze manier ademt het café wielrennen.

  Ik heb genoten van de lunch hier die me prima heeft gesmaakt. Als ik komend jaar nog een keer naar het noorden ga, ga ik zeker nog een keer buurten om rustig van mijn lunch te kunnen genieten. Aanrader!

  25 juli 2021

  Share on

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

Klantvriendelijkheid
Faciliteiten
Prijs

Foto's

Foto's uploaden

Deel jouw foto's
van dit wielercafé
met anderen

Of upload je foto’s direct bij jouw eigen beoordeling.

Contact

Neem direct contact op
met het wielercafé

Jouw bericht wordt direct naar het wielercafé gestuurd.

Volg Koerscafé Gasselte op social media:

Delen

Deel Koerscafé Gasselte met je (fiets)vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
10:00 – 17:00
gesloten
gesloten
10:00 – 17:00
10:00 – 20:00
10:00 – 20:00
10:00 – 20:00

⚠️ Vanwege het coronavirus kunnen de openingstijden iets afwijken.

⚠️ Tijdens de winterperiode iedere zaterdag en zondag geopend van 9.30 uur tot 16.00 uur.
Suggestie of onjuistheden ontdekt?
Geef het aan ons door »

Bekijk meer wielercafés

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.