foto: BN DeStem

100 dagen feest begint met het Roosendaals Wielercafé

Laatste update: 11 mei 2022, 16:25 uur
Laatste update: 11 mei 2022, 16:25 uur

Dit jaar begint de Ronde van Spanje (La Vuelta) in Nederland. Om het publiek hier warm voor te maken en te beginnen met de voorpret wordt er op woensdagavond 11 mei een pop-up wielercafé in Roosendaal georganiseerd. Dit is niet geheel toevallig exact 100 dagen voor de start van deze grote ronde. Op 21 augustus komt La Vuelta door de gemeente Roosendaal.

Om de aanloop van 100 dagen naar La Vuelta wil de Gemeente er met alle inwoners, verengingen, scholen, instellingen en bedrijven een mooi feest van maken. Deze feestelijke periode wordt daarom afgetrapt met het Roosendaals Wielercafé op 11 mei 2022.

Organisatie

De organisatie van het Roosendaals Wielercafé is in handen van Stichting Wielerplatform Roosendaal. Zij hebben NOS-sportpresentator Sjoerd van Ramshorst naar voren geschoven als presentator van de avond in Schouwburg de Kring.

Volgens de Gemeente Roosendaal is Roosendaal dit jaar hét kloppende wielerhart van West-Brabant. De combinatie van de wielerzomer en het pop-up wielercafé gaan hiervoor zorgen. Naast een wielercafé heeft de gemeente namelijk ook nog diverse andere activiteiten gepland staan (zie ook afbeelding hieronder).

De tekst gaat onder de foto verder

Sjoerd van Ramshorst presentator Roosendaals wielercafé - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Roosendaals Wielercafes - wielercafes.nl (3)

Wielercafes.nl

Gasten

Tijdens deze avond komen diverse oud-wielrenners aan het woord, zoals Hennie Kuiper (foto), Jeroen Blijlevens, Koos Moerenhout en Stef Clement. Daarnaast is ook de ploegleider van wielerploeg INEOS Grenadiers Servais Knaven van de partij, samen met dochter Britt Knaven. Aan tafel zullen zij uitgebreid vertellen over hun Vuelta-avonturen en vooruitblikken op de Vuelta van dit jaar. Mede door al deze speciale gasten belooft ‘t een bijzondere avond te worden. Naast de prachtige verhalen is er ook muziek, een wielerquiz en boekpresentatie van John van Ierland.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: B (foto)N de Stem

Tickets

Kaarten voor dit pop-up wielercafé zijn nog te koop! Vanaf €18,75 ben jij erbij. Tickets bestel je online via De Kring Roosendaal. De avond begint om 20:00 uur in Schouwburg de Kring, Kerkstraat 1 te Roosendaal.

Stichting Leergeld

Tijdens deze avond wordt er geld ingezameld voor Stichting Leergeld. Op het podium staan enkele Watt-bikes waarop o.a. oud-wielrenner Moreno Hofland rijden om zo het geld bij elkaar te fietsen.

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Gemeente Roosendaal, Stichting Leergeld en Stichting Wielerplatform Roosendaal willen deze kinderen mee laten doen. •

 

Roosendaals Wielercafes - wielercafes.nl (1)

Wielercafes.nl

Roosendaals Wielercafes - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.