foto: 14theRoad

14theroad stopt op huidige locatie

Laatste update: 8 december 2022, 00:10 uur
Laatste update: 8 december 2022, 00:10 uur

Wielercafé 14theRoad in Gouda sluit de deuren op het evenemententerrein GOUDasfalt. Eigenaar Marcel Struijk is wel op zoek naar een nieuwe locatie om zijn passie te kunnen voortzetten, maar of die er gaat komen is nog niet duidelijk.

Eigenaar Marcel Struijk wil er alles aan doen om zijn passie voor fietsen, koffie, appeltaart en andere zelfgemaakte gerechten voort te kunnen zetten. Hij is daarom op zoek naar een nieuwe locatie om zijn wielercafé een vervolg te kunnen geven te kunnen, volgens de social media van 14theRoad.

De tekst gaat onder de foto verder

14theRoad - wielercafes.nl

foto: Maarten Molenaar

14theRoad Gouda - wielercafes.nl

foto: 14theRoad

Rechtzaken

De sluiting van 14theRoad op de huidige locatie is helaas niet gewenst. Sinds 2019 is het bestuur van GOUDasfalt in rechtszaken verwikkeld met 14theRoad over het huurcontract. Zo is er een rechtszaak geweest over huurkorting in coronatijd. Volgens het bestuur was de huurachterstand in twintig maanden opgelopen tot 21.000 Euro. Volgens uitbater Marcel was dit 5.200 euro, omdat hij vindt dat het wielercafé recht had op huurkorting. Daarnaast wil de eigenaar van het pand ook niet de gedane investeringen van 14theRoad overnemen, die al snel over duizenden Euro’s gaan.

De meest recente rechtszaak over de huurkorting was voor eigenaar Marcel de druppel. Hij heeft besloten het wielercafé in Gouda te sluiten en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Dit zal mede door de slechte relatie met het evenemententerrein buiten de huidige regio gezocht gaan worden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 14theRoad

Formule

Online geeft de ondernemer aan trots te zijn op wat hij de afgelopen heeft opgebouwd, ondanks de coronabeperkingen. Beide ondernemers voelde zich thuis op het evenemententerrein, waarbij zij een onderneming neer wilde zetten die duurzaam, fairtrade en een beetje kneuterig is. Hierbij werd een sociale en maatschappelijk ingestelde onderneming nageleefd.

Op 10 december vindt de jaarlijkse wintermarkt plaats waarbij 14theroad nog aanwezig zal zijn. De ondernemers geven aan dat het avontuur veel geld heeft gekost en dat ze met behulp van onder andere crowdfunding een doorstart willen maken.

De tekst gaat onder de foto verder

14theRoad in Gouda - wielercafes.nl

foto: indebuurt Gouda

14theRoad Gouda - wielercafes.nl

foto: 14theRoad

Steunen

Wie het wielercafé nog wil bezoeken om het koppel een hart onder de riem te steken is van harte welkom, laten zij weten. Zij zullen komende weken nog regelmatig aanwezig zijn in het wielercafé op de Gouderaksedijk in Gouda.

Wij hopen uiteraard dat het Marcel en Corrine een nieuwe locatie vinden om 14theRoad een passend vervolg te kunnen geven.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws
Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Deel dit bericht:

Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.