foto: Grit

16 oktober: Grally Breda

Laatste update: 21 september 2022, 14:56 uur
Laatste update: 21 september 2022, 14:56 uur

Na een succesvolle eerste editie organiseert wielercafé Kamu in Breda ook dit jaar weer een zogeheten ‘Grally’. Dit is een avontuurlijke tocht op de gravelbike, waarbij het aankomt op de beste routeplanning. Hierbij wordt gereden in duo’s.

Geïnspireerd door de Alleycat races van fietskoeriers (wat overigens niet direct te maken heeft met AlleyCat in Maastricht), dit zijn namelijk wedstrijden waarbij de kennis van het wegennet in een stad cruciaal zijn. Het Brabantse wielercafé Kamu organiseert dit avontuur in samenwerking met Komoot en Bjornrides.cc.

De tekst gaat onder de foto verder

Routeplanning

Bij dit evenement draait ‘t niet om snel kunnen fietsen, maar om slimme routeplanning. Het gaat dus niet om snelheid of om als eerste finishen. Anders dan bij een Alleycat maken de deelnemers bij de Grally gebruik van Komoot om de slimste route te plannen en fietsen ze niet in de stad maar over bos- en gravelpaden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Komoot

Checkpoints

Het doel is om aan de hand van checkpoints een zo efficiënt mogelijke route te plannen. Deze checkpoints en de overige regels worden bekend gemaakt tijdens een webinar op dinsdagavond 11 oktober. Aan de hand hiervan kan er gestart worden met het bouwen van de routes.

De tekst gaat onder de foto verder

Opdrachten

Bij de start ontvangen de deelnemers nog een aantal aanvullende opdrachten om onderweg uit te voeren. Men doet mee als duo. Het tweetal met de beste routeplanningsvaardigheden wint. Daarnaast zijn er prijzen te winnen in diverse andere categorieën.

Start

Er kan gestart worden tussen 10:00 en 11:00 vanuit Brouwerij Frontaal! aan de rand van het centrum van Breda. Voor alle deelnemers staat de koffie en wat lekkers klaar. Onderweg is er tussenstop om de reserves aan te vullen. De finish ligt bij Brouwerij Frontaal! in Breda, waar de deelnemers onthaald worden met een lekker biertje (of andere consumptie) en een verse overheerlijke hamburger. Uiteraard kunnen de deelnemers lekker blijven hangen in het brouwcafe van Frontaal. Daarnaast verzorgt BYE! Nutrition sportvoeding voor onderweg. Deze sportvoeding herken je mogelijk nog van onze eigen Rondje Wielercafes, waarbij het ook als partner aanwezig was.

De tekst gaat onder de foto verder

BYE Nutrition - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Brouwerij Frontaal startlocatie tijden Grally - wielercafes.nl

foto: hopchecker

Inschrijven

Ben jij klaar voor dit avontuur en wil jij je graag aanmelden? Schrijf je dan in via Eventbrite. Een ticket kost €19,95 per persoon.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.