foto: nieuws.nl

2 augustus: Wielercafé Vlijmen

Laatste update: 26 juli 2022, 15:39 uur
Laatste update: 26 juli 2022, 15:39 uur

Terwijl de Tour de France toe is aan de tweede rustdag zijn in Nederland de voorbereidingen voor de Vuelta a España al in volle gang. Deze Ronde van Spanje start in Utrecht en rijdt op 20 en 21 augustus door het Brabantse landschap. Ter gelegenheid van de Vuelta wordt er op 2 augustus een pop-up wielercafé georganiseerd in het Brabantse Vlijmen. Vlaamse tv-commentator José De Cauwer en oud-wielrenner Hennie Kuiper zijn hierbij de belangrijkste gasten.

In Vlijmen wordt jaarlijks een wielercafé georganiseerd. In de geboorteplaats van Lars Boom wordt in 2022 voor de achtste keer het pop-up wielercafé georganiseerd. Door het coronavirus dateert de laatste editie alweer van 2019. Dit jaar zal het wielercafé plaatsvinden in Café Den Braai.

Achtste editie

Eerder waren al (oud-)renners als Mike Teunissen, Lars Boom, Gert Jakobs en Mathieu Hermans er te gast. Regelmatig staat er een actuele wielerronde centraal. Van Eneco Tour tot Tour de France, ieder jaar worde er een andere koers gekozen om het wielercafé aan te koppelen. Met de doorkomst van de Vuelta is de keuze voor deze achtste editie natuurlijk snel gemaakt. Dit jaar wordt dit besproken door een aantal nieuwe gasten uit de wielerwereld.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: nieuws.nl

José de Cauwer

José de Cauwer (72) bespreekt en analyseert al jaren de grootste koersen voor zijn werk als commentator bij de Belgische omroep VRT. Zijn ervaring in het profpeloton en scherpe blik op de koers zorgen regelmatig voor scherpe analyses en vermakelijke anekdotes. Wat niet iedereen weet is dat hij vroeger ploeggenoot was van Hennie Kuiper. Samen reden ze bij de bekende wielerploeg TI-Raleigh dat onder leiding van Peter Post de grootste overwinningen ter wereld aaneen reeg.

De tekst gaat onder de foto verder

José de Cauwer bij Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: VRT

José de Cauwer bij Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: De Standaard

Hennie Kuiper

Een van de bekendste Nederlandse wielrenners aller tijden is Hennie Kuiper (73). Hij won diverse grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije. Als ronderenner zegevierde Hennie Kuiper in de Ronde van Zwitserland en werd hij twee keer tweede in het eindklassement van de Tour de France. Samen met José zal hij het publiek vermaken met de vele ervaringen en verhalen die ze in zich hebben. Eerder dit jaar was hij ook al te gast bij de pop-up wielercafés ‘Wielercafé Hennie Kuiper‘ in Gerwen en ‘Kuiper over kasseien‘ in Doetinchem.

Naast beide oud-renners is ook NOS-verslaggever Gio Lippens te gast in Vlijmen. Wie de afgelopen jaren Radio Tour de France heeft geluisterd zal zijn stem direct herkennen.

De tekst gaat onder de foto verder

Hennie Kuiper bij Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: Brabantcycling

Hennie Kuiper - wielercafes.nl

foto: ED / Cor Vos

Lokale talenten

Nu er op 20 augustus 2022 een grote ronde live door het Brabantse dorp gaat denderen laait de hoop op nieuwe talenten uit de regio weer op. In het verleden kende Vlijmen met Ben Libregts, Bart van der Ven, Fried Libregts, Eric Danse en natuurlijk Lars Boom diverse profwielrenners. Nadat Vlijmenaar Lars Boom zijn profcarrière eindigde bleef opvolging uit. “De jeugd moet meer wielerkoersen zien. Niet op tv, maar in hun eigen dorp.”, aldus Ben Libregts tegenover BD. De hoop op nieuw talent uit de regio is groot, maar op korte termijn niet heel realistisch. “Vroeger zagen we ieder weekend een koers. Dat moet terugkomen. ”, vulde Fried Libregts hierbij aan.

De tekst gaat onder de foto verder

Lars Boom bij Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: nieuws.nl

Wielercafé Vlijmen - wielercafes.nl

foto: nieuws.nl

Tickets

Er zijn maximaal 200 tickets beschikbaar. Dus wil je er bij zijn? Bestel dan direct je tickets via Wielerwereld Vlijmen of koop je ticket bij Café Den Braai in Vlijmen. Kaarten kosten 10 Euro waarbij er één consumptie is inbegrepen.

Op 2 augustus is de inloop van het wielercafé vanaf 19:15 uur. De avond begint om 20:00 uur. •

foto: Wielerwereld Vlijmen

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X