foto: Bar Bruur

2e Grote Prijs Bar Bruur Retrokoers

Laatste update: 7 juni 2022, 20:06 uur
Laatste update: 7 juni 2022, 20:06 uur

Er kan weer gekoerst worden! En niet zomaar koers, een retrokoers. Bar Bruur organiseert op zondag 10 juni voor de tweede keer de Grote Prijs Bar Bruur Retrokoers. Uiteraard met start en finish voor de deur in Ruisbroek, Antwerpen.

Voor de eerste editie kijken we alweer terug naar 2019, toen het coronavirus nog niet bestond. Onder begeleiding van Den Blauwen Doemp scheuren de coureurs door de straten van Ruisbroek. Authentieke wielertricots, stalen frames en lederen fietshelmen vullen het straatbeeld. Het is een strijd der amateurs, waarbij zowel kinderen, ongeschoren benen als geschoren benen aan hun trekken komen.

De tekst gaat onder de foto verder

Retrokoers 2e Grote Prijs Bar Bruur - wielercafes.nl (3) _Den Blauwen Doemp

foto: Den Blauwen Doemp

Jan Raas retro - wielercafes.nl __Zeister Magazine

foto: Zeister Magazine

Parcours

Met de Col d’Eglise én de Col d’Arrière d’Enfer krijgen deelnemers onderweg pittige beklimmingen te verteren. Deze zondag wordt door Bar Bruur voorzien van passende muziek. Een spannende en amusante koers is dan ook te verwachten. De plaatselijke pastoors zorgen voor uw zegen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Bar Bruur

Programma

De retrokoers bestaat uit 5 onderdelen.

Om 13:00 uur bijten de kinderen tot 14 jaar de spits af voor de eerste koers van de dag. Zij worden gevolgd door een tijdrit van één ronde, die om 13:30 uur wordt verreden. Degene die de beenharen ongeroerd hebben gelaten krijgen om 14:15 uur de kans om 12 ronden lang alles te geven op het afwisselende parcours. Ook is er gedacht aan de bijzondere fietsen, met de categorie ‘Gekste één, twee of driewieler‘. Zij mogen om 15:30 uur het onderste uit de kan halen.

De dag wordt om 16:00 uur afgesloten met de snelheidsduivels: de geschoren benen. Hierbij zal er mogelijk gecontroleerd worden op beenharen. Zorg er dus voor dat je goed gesoigneerd aan de start zal verschijnen.

13:00 Koers voor kids (<14 jr.)
13:30 Tijdrit “Snelste Ronde”
14:15 Ongeschoren benen (12 ronden)
15:30 Gekste één, twee of driewieler
16:00 Geschoren benen (22 ronden)

Voor alle deelnemers geldt dat zij alleen worden toegelaten wanneer zij in retrostijl aan de start verschijnen. Dit betekent schakelen met commandeurs (op de buis), fietsen zonder klikpedalen en een cassette van maximaal 7-speed. Het is immers niet voor niets een retrokoers.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Bar Bruur

Inschrijven

Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in door te mailen naar info@barbruur.be of stuur een bericht via de cafépagina van Bar Bruur. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- voor volwassenen en €5,- voor kinderen. Aanmoedigen is gratis.  

Bar Bruur in Ruisbroek - wielercafes.be

foto: Bar Bruur

Bar Bruur in Ruisbroek - wielercafes.be

foto: Nieuwsblad

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

2 reacties op “2e Grote Prijs Bar Bruur Retrokoers”

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X