foto: AD / Pim ras

6 juli in Doetinchem: Kuiper over kasseien

Laatste update: 11 juli 2022, 17:30 uur
Laatste update: 11 juli 2022, 17:30 uur

Op woensdag 6 juli 2022 dendert het Tour-peloton over de kasseien van Noord-Frankrijk. Deze dag wordt aangegrepen om Hennie Kuiper het verhaal te laten vertellen over die dag in 1983 in Roubaix. Uiteraard wordt ook de etappe in de Tour de France besproken.

Hennie Kuiper heeft een warm plekje in onze wielerharten. Hoe komt dat eigenlijk? Is het om de mix van topklasse en bescheidenheid? Is het omdat hij ten onrechte de overwinning van de Tour de France misliep? Allemaal redenen waarover Hennie zelf de schouders ophaalt.

Het verhaal over de kasseien van de Parijs – Roubaix past hem beter. Tegenslag op tegenslag, en toch reed hij als winnaar het rondje over de wielerbaan. De avond bij wielercafé Parijs is nog ver in Doetinchem wordt gepresenteerd door Frans Miggelbrink.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Tour de France over de kasseien

Op woensdag 6 juli zijn er al vijf etappes in de Tour verreden. Waarschijnlijk hebben we al een spectaculair verloop gezien met de etappe van deze dag als klapstuk: de rit over de kasseien rond Roubaix.

De tekst gaat onder de foto verder

Hennie Kuiper - wielercafes.nl

foto: Johan Vermeulen

Hennie Kuiper met Gerrit Geuvers bij Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl

foto: Parijs is nog ver

En juist op deze avond avond vertelt Hennie Kuiper hoe het eigenlijk had gemoeten. Of niet, want daar is hij te bescheiden voor. Maar we kunnen er zeker van zijn dat hij een scherpe mening heeft over de keuze van de renners in deze stuiteretappe.

Andere gasten

Een andere held van de kasseien is Tristan Hoffman. De ‘flandrien uit Groenlo’ won Roubaix nooit maar haalde er grootse resultaten, twee keer werd hij vierde en in 2004 werd hij tweede. Een historie in het kasseienwerk heeft de flandrien van Groenlo wel degelijk, met een tweede plaats in Roubaix in 2004. Als ploegleider heeft hij daarna een scala aan ervaringen in een grote diversiteit aan ploegen opgedaan. En tenslotte kun je juist hem goed vragen hoe het met Dylan Groenwegen gaat.

Als derde is ook de Doetinchemse held Jelle Nijdam een ervaren Roubaix-coureur. Hij reed de koers zes keer met een 12e plaats als beste resultaat. Deze veelwinnaar in de Tour was ook een goede coureur in de Vlaamse koers. In Roubaix was er weliswaar geen podium maar ook geen jodium. Op een of andere manier danste Jelle over de kasseien. Het geheim? Op 6 juli zal hij het vertellen in het wielercafé Parijs is nog ver.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Parijs is nog ver

Tickets

Dompel jij je ook onder in de rijke historie? Meld je dan nu aan door een ticket te bestellen via wielercafé Parijs is nog ver. Er is plaats voor 50 mensen, een intiem feestje dus. Wees er dus snel bij! •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.