foto: Zeelandtheater

A.s. maandag: Wielercafé Scheldeprijs 2023

Laatste update: 5 april 2023, 23:07 uur
Laatste update: 5 april 2023, 23:07 uur

Slechts drie dagen na de Ronde van Vlaanderen wordt de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker verreden: de Scheldeprijs. Dit wordt gezien als een atypische uitloper van de Vlaamse Wielerweek, met nauwelijks hellingen onderweg. Toch wordt er volop gesproken over deze koers, zoals tijdens een pop-up wielercafé in Terneuzen op maandag e april.

Met bekende namen uit de wielersport heeft de organisatie van het pop-up wielercafé Scheldeprijs 2023 iets zeer fraais neergezet. Aanstaande maandag blikken José de Cauwer, Brian van Goethem, Tomas Van Den Spiegel en Marcel Kittel namelijk vooruit op de 111e editie van de Scheldeprijs.

De koers die dit jaar voor de vijfde keer vanuit Terneuzen vertrekt zal uitvoerig worden besproken door de heren aan tafel. De avond wordt gepresenteerd door Frits Bakker.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Scheldeprijs

José de Cauwer

Als voormalig Belgisch profwielrenner en als één van de bekendste commentatoren is José de Cauwer direct een grote naam. De koerszotte Belg wordt volop geroemd om zijn feitenkennis van alle grote rondes en wielerklassiekers. Wie Sporza regelmatig aan zet zal zijn stem dan ook direct herkennen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Zeelandtheater

Brian van Goethem

De uit Terneuzen afkomstige Brian van Goethem was jarenlang een vaste waarde in het profpeloton. Hij kreeg de bijnaam ‘Breakaway Brian’ omdat hij vaak in lange ontsnappingen mee zat. Ook in de Scheldeprijs van 2019 was hij mee in zo’n ontsnapping.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Zeelandtheater

Tomas van den Spiegel

Vroeger was de ruim twee meter lange Tomas van den Spiegel niet bekend als wielrenner, maar was hij succesvol profbasketbalspeler. Hij speelde bij diverse Europese topclubs. Tegenwoordig is hij CEO (Algemeen Directeur) van Flanders Classics, dat sinds 2010 de overkoepelende organisatie van een aantal grote Vlaamse voorjaarsklassiekers -waaronder de Ronde van Vlaanderen- is.

“Wind en waaiers zijn sinds 2018 onlosmakelijk verbonden met de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker. Met de traditionele finish in Schoten kijken we er dan ook enorm naar uit om samen verder te schrijven aan dit uitzonderlijke sportieve verhaal.”, liet Van den Spiegel eerder weten aan Wielerflits.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Zeelandtheater

Marcel Kittel

Bij het grote publiek is de bekendste naam van dit gezelschap toch wel Marcel Kittel. Als voormalig topsprinter bij o.a. Skil-Shimano en Etixx-Quick Step behaalde hij vele zeges in grote rondes. Tevens is deze Duitse oud-sprinter recordhouder van het aantal overwinningen bij de Scheldeprijs. Hij won de oudste klassieker van Valanderen namelijk maar liefst vijf keer.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Zeelandtheater

Tickets

Wil jij aanwezig zijn bij deze avond vol wielerpassie? Wees er dan snel bij, want er zijn beperkt kaarten beschikbaar voor het pop-up wielercafé Scheldeprijs.

Kaarten bestel je gratis en snel via Zeelandtheater.

Scheldeprijs 2023 bezoeken

Wie de Scheldeprijs dit jaar zelf wil gaan volgen of bezoeken kan een goed gevuld deelnemersveld verwachten. Op woensdag 5 april staan er in totaal tien WorldTour-teams, tien ProTeams en een continentaal team op de startlijst.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.