Bekendmaking startlocaties Rondje Wielercafes 2021

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:38 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:38 uur

De voorbereidingen voor de eerste editie van Rondje Wielercafes zijn in volle gang. Mede hierdoor is ‘t even wat stiller geweest bij het nieuws op de website. Voordat aankomend weekend de inschrijving open gaat voor dit nieuwe vierdaagse evenement worden de startlocaties één voor één bekend gemaakt. Hierbij een overzicht van alle startlocaties die al bekend zijn gemaakt.

1. Parijs is nog ver - Doetinchem, Gelderland

De eerste startlocatie voor Rondje Wielercafes 2021 die bekend werd gemaakt is Parijs is nog ver. Het Doetinchemse wielercafé bestaat sinds 2017 en wordt gerund door Gerrit Geuvers. Deze man – die zelf ook graag een rondje fietst – ontvangt momenteel regelmatig gasten die meer dan 100 km fietsen om het wielercafé te bezoeken.

Ook mensen uit de directe omgeving weten het wielercafé goed te vinden, waaronder zelfs profwielrenners. Zo komt oud-wereldkampioen Veldrijden (Belofte) Joris Nieuwenhuis van Team DSM af en toe langs voor een kop koffie. Tevens schuift hij graag aan voor een praatje tijdens de podcast van Parijs is nog ver, De Gruppetto.

De tekst gaat onder de foto verder

Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl
Parijs is nog ver in Doetinchem - wielercafes.nl

Wanneer de terrassen op 6-9 mei 2021 open kunnen zijn zullen de deelnemers van het evenement daar dankbaar gebruik van kunnen maken bij Parijs is nog ver. Wanneer de zon schijnt is ’t hier dan ook heerlijk vertoeven op het terras met een verschillende soorten (speciaal)bier, bananenbrood of een stuk appeltaart. Tegelijkertijd kunnen deelnemers vanaf 8 mei hier genieten van de Giro d’Italia, want ondanks dat de naam van het wielercafé verwijst naar de Tour de France is de Giro d’Italia hier dan gewoon op scherm te volgen.

» Schrijf je in voor Rondje Wielercafes 2021 vanaf Parijs is nog ver in Doetinchem

2. De Proloog - Amerongen, Utrecht

Het tweede wielercafé dat we aankondigen als startlocatie van Rondje Wielercafes is één van de bekendste van Nederland: Wielercafé De Proloog. Het café waarvan de naam verwijst naar de race tegen de klok bestaat al 2016.
De proloog vind je centraal gelegen in ons land en onderaan de Amerongse Berg. Als ideale uitvalsweg richting zowel de Utrechtse Heuvelrug, het land van Maas en Waal als de Hoge Veluwe kun je vanaf hier alle kanten op. Mede daardoor wordt het wielercafé ook goed bezocht door zowel fietsers die vanuit de Randstad komen als fanatiekelingen die Amerongen vanuit Gelderland en Noord-Brabant weten te bereiken. Binnen vind je een ruim opgezet café met. Het team is een mooie mix van ervaren horecatoppers en enthousiaste werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kaart is al net zo diverse waarbij volop aandacht is voor lokale producten. Van een lekker speciaalbiertje tot appeltaart en koerssoep.

De tekst gaat onder de foto verder

De Proloog in Amerongen - wielercafes.nl
De Proloog in Amerongen - wielercafes.nl

Jaarlijks starten vele evenementen bij wielercafé De Proloog. Ook tijdens de eerste editie van Rondje Wielercafes kun je hier beginnen aan jouw tocht over 80, 105 of 125 kilometer. Pauzeren doe je onderweg bij het Mountainbike Museum in Arnhem. Maak hier een leuke foto en plaats deze op social media waarbij je zowel het museum als Wielercafes tagt. Hiermee maak je namelijk kans op een gratis middag mountainbiken voor twee personen! Na je pauze gaat ’t weer wind mee, berg af en met het café in zicht richting Amerongen.

» Schrijf je in voor Rondje Wielercafes 2021 vanaf De Proloog in Amerongen

3. Cyklist - Eindhoven, Noord-Brabant

Ook in Brabant bevindt zich een startlocatie voor Rondje Wielercafes 2021. Vanaf het Eindhovense wielercafé Cyklist zet je (afhankelijk van je afstand) koers richting de Belgische grens of richting het Noord-Limburgse landschap. Onderweg geniet je van de rustige wegen en het uitgestrekte landschap. Door de overwegend vlakke routes kun je hier op deze routes daarom volop genieten en heerlijk wegdromen.

Pauzeplek van de 105-km en de 125-km route zijn bij een wielercafé dat Rondje Wielercafes aangrijpt om haar opening te vieren. Als de inschrijving voor Rondje Wielercafes op 2 april opent zal in Sevenum voor het eerst de naam van het gloednieuwe wielercafé bekend worden gemaakt. Met een verrukkelijk bourgondisch karakter gecombineerd met de lokale fietsenmaker zet Trapperie de … (met negen puntjes) een uniek concept neer. Aanstaande vrijdag zullen we ook dit wielercafé verder introduceren via onze website.

Kunnen de terrassen tussen 6 en 9 mei open? Dan zul je hier bij zowel in Sevenum als bij Cyklist maximaal van kunnen genieten. Het ruime terras en bourgondische menukaart van Cyklist maakt de voor- en napret onder genot van de beste versnaperingen erg verleidelijk. Het wielercafé in Eindhoven dat voorheen bekend was onder de naam Velosoof bevindt zich op het NRE-terrein van Nederlands lichtstad. Het café wordt veelvuldig gebruikt als begin- pauze en eindplek voor (groeps)ritten. Vele wielrenners genieten hier van de populaire pasta’s en sappige burgers als welverdiende loon na een froaie tocht door het Brabantse land.

» Schrijf je in voor Rondje Wielercafes 2021 vanaf Cyklist in Eindhoven

De tekst gaat onder de foto verder

Cyklist Eindhoven - wielercafes.nl
Cyklist Eindhoven - wielercafes.nl

4. Berc Bike - Zeddam, Gelderland

Midden in de regio Montferland vinden we startlocatie Berc Bike. Het wielercafé dat vorig jaar haar deuren opende heeft hier vanwege de pandemie nog weinig van kunnen laten zien. Tijdens Rondje Wielercafes 2021 heb je de mogelijkheid om vanaf hier een prachtige ronde van 60, 90 of 125 kilometer te fietsen. Onderweg maak je kennis met de rust en ruimte die je ervaart op de polderwegen door de achterhoek. Op zo’n 40 kilometer voor het einde kun je pauzeren bij het wielercafé Parijs is nog ver, waar er heerlijke lekkernijen voor je klaar liggen. Zo zorgen het bananenbrood, de OpKop-koffie en uiteraard de bekende appeltaart ervoor dat je er na een pauze in Doetinchem weer even tegenaan kan.

De tekst gaat onder de foto verder

Berc Bikes - wielercafes.nl
Berc Bike in Zeddam - wielercafes.nl

Eenmaal terug bij het wielercafé van Berc Bike kun je het wielercafé eens goed bekijken en begint het grote nagenieten. Verwen jezelf met een Italiaanse koffie, bananenbrood en een eigen Berc Bier. Als de terrassen open kunnen zal je bij Berc Bike bovendien heerlijk buiten kunnen vertoeven.

» Schrijf je in voor Rondje Wielercafes 2021 vanaf Berc Bike in Zeddam

5. Trapperie de .........

Nieuwer dan nieuw, zo kunnen we deze startlocatie wel noemen. Medio april opent Trapperie in Sevenum haar deuren voor het publiek. Terwijl er momenteel nog hard wordt gewerkt aan de invulling van het café en het terras nog niet geopend mag worden, zijn er al regelmatig passerende wielrenners die er even een stoppen om een foto te maken. Door een unieke samenwerking met het lokale Lommen Tweewielers is dit wielercafé en fietsenmaker in één! Met retro uitstraling, een kasseienpad midden in het café en een werkplaats met fietsenmaker als onderdeel van het café zet dit wielercafé een uniek concept neer.

Wanneer de horeca weer open kan kun je hier genieten van heerlijke koffie, een verrukkelijke lunch en een verdiende borrel. Wat betreft de menukaart ligt de nadruk duidelijk op het bourgondische. Zo haal je tijdens Rondje Wielercafes 2021 hier jouw patatas bravas, kipsaté of goed gevulde pastamaaltijd.

De volledige naam van het wielercafé wordt overigens later in april nog bekend gemaakt. Dit is tot nu toe namelijk nog Trapperie de, met nog negen puntjes erachter.

» Schrijf je in voor Rondje Wielercafes 2021 vanaf Trapperie in Sevenum

 


Lijkt ‘t jou ook heerlijk om om een mooie fietstocht te maken langs deze wielercafés? Schrijf je dan vanaf aankomend weekend in voor één of meerdere routes van Rondje Wielercafes 2021.

Ben jij zo snel dat je één van de eerste 100 inschrijvers bent? Dan ontvang je bovendien 200 gram Café Copain-koffie cadeau, gratis! Koffie speciaal ontwikkeld voor wielrenners.

Laat dat voorjaar maar komen, wij zijn er klaar voor! •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X