foto: Wielercafes.nl

Binnenkort: Café Cours in Assen

Laatste update: 8 november 2021, 19:26 uur
Laatste update: 8 november 2021, 19:26 uur

Vanaf 1 september 2021 krijgt Drenthe er een derde wielercafé bij: Café Cours. Momenteel wordt er nog met man en macht aan gewerkt om het nieuwe wielercafé in hartje Assen op tijd open te krijgen. Toch konden wij ’t niet laten om alvast kennis te maken met het wielercafé in Assen.

In 2019 vestigde Klasbak Zuidlaren zich als eerst wielercafé in Drenthe. Afgelopen voorjaar kwam daar een tweede wielercafé bij: Koerscafé Gasselte. Binnenkort telt Drenthe dus een derde wielercafé met Café Cours.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Eigenaar

De drijvende kracht achter Café Cours is eigenaar Arne Kiers. Hij is al van kinds af aan wielerliefhebber en was vroeger vooral te vinden op zijn mountainbiken, laat hij aan wielercafes.nl weten. Wanneer de hectiek rondom het nieuwe wielercafé het even toelaat fiets springt hij graag nog steeds op de fiets. Tochten op zijn gravelbike wisselt hij hierbij graag af met ritjes in het virtuele Zwift.

Wielercafé

Café Cours wordt een rustig en laagdrempelig café waarbij de fiets de rode draad gaat zijn. Na aankomst op je fiets laat je die veilig achter in de fietsenstalling, waar je gebruik kunt maken van een fietsslot. Door een terras aan zowel de voor- als achterzijde toont het wielercafé bijzonder ruim. Bij slecht weer kun je in de binnentuin aan de achterkant bovendien overdekt bijkomen van je inspanning. Ideaal om te pauzeren of eindigen tijdens een zomerse fietsrit.

Binnen vind je diverse foto’s uit de wielersport en een boekenkast vol wielerboeken om je aan te vergapen. Heerlijk om eens even lekker mee onderuit te zakken op het terras van Café Cours. Ben je niet zo’n lezer? Ook alle grote wielerkoersen worden hier uitgezonden op groot scherm, zodat je niets hoeft te missen.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Cours in Assen - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Café Cours in Assen - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Menukaart

In het wielercafé van Assen is er volop aandacht is voor een bourgondische kaart. Met koffie, gebak, diverse speciaalbieren op de tap, een complete borrelkaart en de mogelijkheid voor diverse proeverijen is ’t hier bijzonder goed vertoeven. Daarnaast is er vanaf 1 oktober ook nog de mogelijkheid om hier te dineren.

Alleen een korte pauze gepland? Ook daar is aan gedacht. Met de zelfgemaakte mueslirepen kun je er weer even tegenaan. Overweeg je om later nog eens terug te komen? De menukaart zal op termijn worden gepresenteerd op een unieke wijze, waardoor je deze ook mee naar huis zal kunnen nemen..

De tekst gaat onder de foto verder

Café Cours in Assen - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Café Cours in Assen - wielercafes.nl

foto: Café Cours

Terras

Aan de voorkant van het wielercafé komen zo’n 40 zitplekken. Doordat het wielercafé zich in het centrum van Assen is er hier bovendien genoeg te zien. Voor wie liever de rust opzoekt is er daarnaast ook nog een overdekte binnentuin waar nog eens 80 mensen plaats kunnen nemen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Werken bij Café Cours?

Het team van Café Cours zal nog worden uitgebreid. Er wordt nog uitgekeken naar een kok en representatieve toppers voor in de bediening. Wil jij uitmaken van dit beginnende bedrijf? Mail dan naar hallo@cafecours.nl en wie weet ben jij binnenkort onderdeel van Team Café Cours.

Toekomst

Het wielercafé is nog niet geopend, maar toch wordt er al gekeken naar mogelijkheden voor in de toekomst. Zo wordt er binnenkort (3 oktober) ook een eerste clubrit vanaf het wielercafé georganiseerd, met een koud biertje van het huis als welkome afsluiter.

Op de langere termijn wordt koers gezet naar eigen wielerkleding, meer evenementen en zelfs live muziek in het wielercafé.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Opening

Zoals gezegd zal het wielercafé vanaf 1 september 2021 geopend zijn. Een maand later zal de keuken ook geopend worden en wordt er diner geserveerd. We moeten dus nog heel even geduld hebben.

Café Cours lijkt ons een veelbelovend wielercafé waar we graag meer van laten zien zodra het geopend is.

Update 31 augustus
De opening wordt enkele dagen uitgesteld, vanwege een technisch mankement.

“Vanzelfsprekend zijn wij morgen wel de gehele dag aanwezig om verder te gaan met de voorbereidingen voor de opening en afronding van verschillende projecten binnen Café Cours! De deuren staan open om even te komen kijken en een praatje te maken. Iedereen is meer dan welkom!

We hopen zo snel mogelijk alsnog klaar te zijn om jullie te ontvangen. Tot die tijd werken we hard door om alles op orde te krijgen.”

Niks missen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X