foto: Café Welkom

Café Welkom krijgt eigen koers: GP Yvonne Reynders

Laatste update: 15 augustus 2022, 21:45 uur
Laatste update: 15 augustus 2022, 21:45 uur

Op 15 augustus wordt de eerste editie van de Grote Prijs Yvonne Reynders verreden. De hechte band tussen Café Welkom Veloclub en oud profwielrenster Yvonne Reynders brengt de wedstrijd naar Noorderwijk (deelgemeente van Herentals).

Yvonne Reynders, een boegbeeld voor het Belgische dameswielrennen, maar tot op heden misschien wat ondergewaardeerd. Ze werd 7x wereldkampioen, 4 keer op de weg en 3 keer op de baan en een staalhard karakter maakt dat deze vrouw niets minder verdient dan een eigen Grote Prijs.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: GP Yvonne Reynders

Moederkesdag

In de Kempen viert men moederdag al decennialang op 15 augustus, de dag van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Dit in tegenstelling tot de rest van de wereld. Dit werd daarom gezien als een uitgelezen kans om die dag ook alle moeders in het zonnetje te zetten.

De Grote Prijs Yvonne Reynders is behalve een koers ook een groot feest in het Belgische Noorderwijk. Een ware feestdag waarbij heel Noorderwijk en omstreken meeviert. Een feest ter ere van Yvonne Reynders, een koersheldin die het verdient om (h)erkend te worden voor haar palmares. Een feest ter ere van ‘moederkesdag‘ voor alle vrouwen (met of zonder kinderen). Een feest omdat dit evenement meehelpt aan het hogerop tillen van het vrouwenwielrennen. Hoe meer mogelijkheden er worden gecreëerd om te koersen, hoe meer toekomstige Yvonne Reynders zich kunnen manifesteren. De Grote Prijs is 1 van de 5 Antwerpse dameswedstrijden in de nieuwe SKM Ladies Cycling Cup.

Café Welkom

De start en finish is pal voor de deur van Café Welkom. Deze UCI-koers wordt georganiseerd door de Café Welkom Veloclub in samenwerking met de organisatie van de Grote Prijs Rik Van Looy.

Een van de bekendste rensters aan de start van deze 1.2 wielerwedstrijd op de internationale UCI kalender is meervoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant. Ook de rest van het deelneemstersveld is ingevuld. Voor Plantur Pura hebben Julie De Wilde, Kim De Baat en Ceylin Alvarado al bevestigd. Bingoal Casino-Chevalmeire-Van Eyck Sport komt met Danique Braam en Kelly Druyts aan de start. En IBCT stuurt Fien Van Eynde en Lotto Soudal Ladies Mieke Docx.

Parcours

De wedstrijd loopt over een afstand van 124,8 km (6 ronden van 20,8 km). De start vindt plaats om 14:30’u ter hoogte van Café Welkom in Noorderwijk en de aankomst is er voorzien omstreeks 17:30’u.

De tekst gaat onder de foto verder

Parcours GP yvonne Reynders - wielercafes.be

foto: Café Welkom

Plattegrond GP yvonne Reynders - wielercafes.be

foto: Café Welkom

Programma

Toegang tot de koers is gratis. Komt dus allen de dames aanmoedigen!

Het programma luidt op 15 augustus als volgt:
12:30 – opening koerscafé
13:15 – ploegenvoorstelling
14:30 – officiële start

Toegang tot de koers is gratis. Kom dus allen de dames aanmoedigen!

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Café Welkom

Meer informatie over de koers vind je op www.gpyvonnereynders.be.
De volgende en finalewedstrijd van de Ladies Cycling Cup is de Ster van Aartselaar op 4 september.

Update: De eerste editie van GP Yvonne Reynders is vroegtijdig stilgelegd vanwege hevige regen.

foto: Nieuwsblad

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.