foto: Café Welkom

Eigenaar Café Welkom brengt eigen single uit

Laatste update: 5 november 2021, 15:52 uur
Laatste update: 5 november 2021, 15:52 uur

In aanloop naar het WK Wielrennen van 2021 brachten een groep wielerfanaten onder leiding van Jo Helsen van wielercafé Welkom in Noorderwijk een eigen single uit. Niet zomaar een single, maar een met Wout van Aert in de hoofdrol.

Het lied is gebaseerd op het nummer dat Franky Bodet tijdens de hoogdagen van Rik Van Looy schreef op de melodie van ‘Mie Katoen’. De tekst is hierbij vakkundig aangepast en de naam van Rik van Looy is aangepast naar die van Wout.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Café Welkom

Koersende Kemphanen

De groep – die zichzelf voor deze gelegenheid de Koersende Kemphanen noemt – bestaat uit Wouter Berlaen (bas, zang), Laurens Billiet (drums, philicorda, zang), Ward Snauwaert (mix, opname), Adriaan Van den Hoof (radiocommentator), Thijs Delrue (tekst), Dieter Dresselaers (vormgeving) en Door Beutels (vormgeving).

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Café Welkom

In het lied wordt Wout van Aert handig een Kempenzoon genoemd. Hiermee omzeilen ze een lastige kwestie over Wout van Aert: is hij nu van Herentals (waar hij geboren is en nu woont) of van Lille (waar hij is opgegroeid)?

1500 cd's

Er zijn 1500 cd’s gedrukt, waarvan de opbrengsten wordt geschonken aan de Vlaamse Wielerschool vzw in Herentals, ooit opgericht door Rik Van Looy.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Sporza

Refrein

Het bekende refrein uit het originele Mie katoen is als volgt aangepast:

Want Rik Van Looy van Herentals
de keizer van de wereld
daar hij de klassiekers wint
vooruit of in de sprint.

Is aangepast naar

Want Wout van Aert, de Kempenzoon,
de beste van de wereld
Omdat hij de klassiekers wint
vooruit of in de sprint.

 

Te koop

De CD bevat één lied en is al ruim 1000 keer verkocht. Wil je toch nog een exemplaar scoren? De cd is nog verkrijgbaar in diverse wielercafés, zoals Mombasa (Antwerpen), De Blauwen Hoek (Duffel) en natuurlijk bij Jo’s eigen Café Welkom (Noorderwijk). De cd is ook online verkrijgbaar via The Vandal. ♦

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X