foto: Pedaleur de Flandres

Het nieuwe Pedaleur de Flandres in Gent

Laatste update: 18 oktober 2021, 13:27 uur
Laatste update: 18 oktober 2021, 13:27 uur

De jaarlijkse opening van een nieuw wielerseizoen: Omloop het Nieuwsblad. Wereldwijd zijn de ogen van wielrenners en wielerfans gericht op het startschot in de fietsstad Gent. Dit jaar pakt wielercafé Pedaleur de Flandres daar op dat zelfde moment uit met een nieuwe locatie en aangepast concept. Tijd om kennis te maken.

Hoe het begon

Met het idee van een eigen wielercafé begonnen Dieter Jacobs en zijn compagnon Bram De Winde om een crowdfundingsactie te starten. Mede door de enorme aandacht die dit trok werd de beoogde €15.000 binnengehaald en vanaf maart 2018 was het centrum van Gent zodoende een wielercafé rijker. Een nieuwe plek waar mensen met een passie voor fietsen samenkomen.

Het wielercafé biedt alles aan om fietsliefhebbers tegemoet te komen. Zo vind je er een werkplaats, volg je de koers hier op tv en is er zelfs een fietsdouche om je fiets af te spuiten. De zaak werd goed gevonden en alles leek op rolletjes te lopen. Totdat 2020 kwam.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: James Arthur

2020

In het coronajaar 2020 moest het café grotendeels dicht en had eigenaar Dieter Jacobs veel tijd om na te denken over de toekomst van zijn wielercafé. Waar wordt hij blij van en waar is de meeste vraag naar?

“Ik ben meer een fietsman dan een koffieman”

Ondanks dat koffie vaak erg belangrijk is voor renners en bezoekers van wielercafés wil hij zelf de nadruk leggen op het fietsen. Ik ben meer een fietsman dan een koffieman, verwoordde hij dit zelf mooi. Lullen met de mensen, het liefst op de fiets.

Na in 2020 er goed over na te hebben gedacht besloot hij om met Pedaleur de Flandres vanaf 2021 een andere koers te kiezen.

De tekst gaat onder de foto verder

Een nieuwe koers

Op de nieuwe locatie helpt Pedaleur de Flandres je nog steeds om op te laden onder het genot van een heerlijke koffie, cola of limonade met brownie of cake terwijl je de koers op tv volgt. Ook de verkoop van fietsen, onderdelen, kleding en voeding blijft gewaarborgd. Wat gaat er dan wel veranderen?

De nieuwe locatie heeft in tegenstelling tot de oude locatie een tuin waar je als fanatieke fietsliefhebber heerlijk tot rust kan komen. Ideaal voor na een flink rit. Doordat dit iets verder naar de rand van het centrum ligt is deze beter bereikbaar voor fietsers. Ideaal voor de doelgroep die meer naar de fanatieke fietsers verschuift, aldus Dieter Jacobs tegenover Wielercafes.nl.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Pedaleur de Flandres

Evenementen

De focus ligt vanaf het voorjaar van 2021 voornamelijk op evenementen. Toertochten, eigen social rides, info-avonden, een night ride en wellicht ook wel onze eigen Rondje Wielercafes gaan het wielercafé gebruiken als begin-, pauze- en eindpunt.

Door de nadruk op evenementen worden ook de openingstijden worden aangepast. Toch verwacht Dieter Jacobs dat hij de meeste zaterdagen wel open zal zijn.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Pedaleur de Flandres

Opening nieuwe locatie

Ook in België beheerst Covid-19 de regels rondom het samenkomen. Momenteel mag er in België met maximaal 4 personen tegelijk gefietst worden. Zodra er weer in groepen gereden kan worden wil Pedaleur de Flandres de nieuwe locatie startklaar hebben om een nieuw wielerseizoen in te mogen luiden. Tijdens de start van Omloop Het Nieuwsblad op 27 februari 2021 in Gent willen ze er staan. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X