Wielercafes.nl

Inschrijving Omloop der Wielercafes 2024 geopend

Laatste update: 2 januari 2024, 21:40 uur
Laatste update: 2 januari 2024, 21:40 uur

Eenmaal bijgekomen van de jaarwisseling kijken we graag weer vooruit naar het voorjaar. Traditiegetrouw openen wij het seizoen op de eerste zondag van maart met onze eerste toertocht: de Omloop der Wielercafes. Vanaf vandaag is de inschrijving voor deze heerlijke seizoensopener geopend.

De Omloop der Wielercafes wordt in 2024 voor de derde keer georganiseerd. Net als vorig jaar kent deze toertocht twee startlocaties: Fixed Gear Coffee in Valkenburg (NL) en Café Coureur in Borgloon (BE).

Klik hier om je direct in te schrijven.

Anders dan vorig jaar zijn er dit jaar geen consumptiemunten, maar zullen we bevoorrading inrichten bij de pauzeplekken. Deze wielercafés blijven uiteraard ook gewoon beschikbaar voor een warme kop koffie en stuk taart.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - Vincent Photographie - wielercafes.nl (518)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2022 - NIP Media - wielercafes.nl (632)

Wielercafes.nl

Routes vanaf Valkenburg

Wie vanaf Valkenburg start heeft de keuze uit 80 of 140 kilometer. Ondanks dat deze routes gedeeltelijk door Zuid-Limburg lopen bevatten deze niet de beklimmingen die je in de Amstel Gold Race vindt. Bij deze toertocht is er gekozen voor alternatieve wegen en verrassende beklimmingen.

Met ruim 1.100 hoogtemeters in 80 kilometer moet er op de kortste route relatief veel worden geklommen. De meeste beklimmingen lopen gemiddeld ongeveer tussen de vijf en zeven procent omhoog. Hierdoor zal het vooral de herhaling van de klimmetjes zijn die het zwaar maken. Onderweg kun je op deze route pauzeren bij het kleinste wielercafé van Nederland: Demarrage Coffee.

Wie graag meer kilometers mee wil pakken kun kiezen voor de route van 140 kilometer. Deze route loopt grotendeels door België en bevat enkele flink kuitenbijters, zoals de Rue de Dalles (ook bekend als Côte de Glons) en Rue de Richelle. Op deze route is het zaak je kruit lang droog te houden, want de meeste hoogtemeters zitten in het laatste gedeelte na de pauze bij Café Coureur.

Meer informatie over deze routes vind je hier.

De tekst gaat onder de foto verder

2024 Omloop der Wielercafes - Fixed Gear Coffee - 80km v2.1+ - kopie

foto: 80 km vanaf Valkenburg

2024 Omloop der Wielercafes - Fixed Gear Coffee - 140km v1.4 + - kopie

foto: 140 km vanaf Valkenburg

Routes vanaf Borgloon

Wie vanuit Borgloon in België start heeft de mogelijkheid uit twee fraaie routes van 110 en 180 kilometer. Beide afstanden voorzien in een heerlijke seizoensopener met gave wielercafés op de routes.

De route van 110 kilometer start relatief rustig, zodat je op je gemak kunt genieten van de diverse kastelen langs de route. Na een pauze bij ‘t Velohofke kom je op deze route meer heuvels tegen. Met name de opeenvolging hiervan kan bij menig deelnemer voor uitdagingen zorgen. Eenmaal terug bij Café Coureur kun je nagenieten met de openingsrit van Parijs-Nice op het scherm.

Train jij deze winter flink door en kun jij op 3 maart 2024 al een flinke rit aan? Kies bij jouw inschrijving dan voor de route van 180 kilometer. Behalve de afstand kunnen ook diverse pittige beklimmingen zoals Les Waides en Rue de Richelle jouw vormpeil op de proef stellen. Deze route overlapt gedeeltes met andere routes die vanuit Nederland vertrekken. Met 180 kilometer is dit echt een route voor de fanatiekelingen. Durf jij het aan?

Meer informatie over deze routes vind je hier.

De tekst gaat onder de foto verder

2024 Omloop der Wielercafes - Café Coureur - 110km v1.0 + - kopie

foto: 110 km vanaf Borgloon

2024 Omloop der Wielercafes - Café Coureur - 180km v1.4 + - kopie

foto: 180 km vanaf Borgloon

Fotograaf

Ook in 2024 kunnen deelnemers weer vastgelegd worden door onze fotograaf. Deze foto’s worden na de toertocht gedeeld met alle deelnemers. Foto’s van vorig jaren bekijk je in de eerdere albums.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - Ruben van Kempen - wielercafes.nl (689)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2022 - NIP Media - wielercafes.nl (625)

Wielercafes.nl

Startpakket

Iedere deelnemer krijg bij vertrek een startpakket uitgereikt. Mede dankzij onze partners bevindt zich hierin:

  • Mulitfunctionele scarf van Rogelli
  • Sportreep van BYE Nutrition
  • Kettingsmeermiddel van Squirt lube
  • Casual wielersokken van Le Patron*
  • Bike Explorer Magazine*
  • Bidon van Wielercafes.nl

* eerste 100 deelnemers

Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om producten, zoals het magazine, na afloop van de rit op te halen bij de startlocatie.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - Vincent Photographie - wielercafes.nl (556)

foto: Jessen Fotografie

Le Patron - Mountain socks (1)

foto: Le Patron

Aanpassingen

Mede dankzij de feedback die we ontvingen van de deelnemers uit 2023 trachten we de kwaliteit van de toertocht in 2024 verder op te schroeven. Naast dat alle routes zijn herzien wordt er dit jaar niet meer gewerkt met consumptiemunten. In plaats daarvan zal er op de pauzeplekken bevoorrading zijn met o.a. bananen en sportdrank. Ten slotte zal Fixed Gear Coffee dit jaar een uur langer open zijn, zodat iedereen ruim tijd heeft om te finishen.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Inschrijven

Ga jij de uitdaging aan om op 3 maart 2024 deze heerlijke seizoensopener te rijden? Schrijf je dan samen met je fietsmaten in voor de Omloop der Wielercafes via wielercafes.nl/omloop. Let op: Er geldt een maximum aantal inschrijvingen van 250 deelnemers. Zodra dit maximum is bereikt, is inschrijven niet langer mogelijk.

Klik hier om je direct in te schrijven.

Eenmaal ingeschreven maak je bovendien regelmatig kans op gave prijzen via onze social media. Zorg dus dat je niets mist van onze Instagram, Facebook en Strava!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.