foto: Omloop der Wielercafes

Inschrijving Omloop der Wielercafes geopend

Laatste update: 14 juni 2022, 16:58 uur
Laatste update: 14 juni 2022, 16:58 uur

Een nieuw jaar brengt doorgaans ook nieuwe doelen met zich mee. We kijken graag vooruit naar wat komen gaat, zoals een nieuw wielerseizoen. Een ideale manier om het nieuwe wielerseizoen te beginnen is onze gloednieuwe toertocht: Omloop der Wielercafes. Sinds 2 januari is de inschrijving voor deze seizoensopener geopend.

Aan het begin van het nieuwe jaar worden er goede voornemens genoteerd, (sportieve) doelen gesteld en uitdagingen aangegaan. Voor alle wielrenners die een uitdagende seizoensopener zoeken is er de Omloop der Wielercafes. Dit is onze toertocht op 5 & 6 maart waarbij je de keuze hebt uit routes van 130, 175 en 200 kilometer.

Elke deelnemer kan in maart zelf bepalen of ‘ie op 5 of 6 maart gaat rijden. Alle bijbehorende acties zoals de consumptiemunten die je krijgt zijn beiden dagen geldig. Zo kies je dus wat jou het beste uitkomt en spreiden we samen de drukte over twee dagen, zodat een piek op de route of bij de wielercafes wordt voorkomen.

Startpakket

Alle routes beginnen bij het wielercafé van Eindhoven: Cyklist. Hier haalt elke deelnemer zijn of haar startpakket op. Mede dankzij de partners Rogelli, Koerspret, Ride magazine en Coup d’Barre krijg je een interessant pakket mee voordat je vertrekt. Naast de vele goodies vind je in dit pakket ook een bidon van Wielercafes.nl en twee consumptiemunten.

De tekst gaat onder de foto verder

Koerspret - Pretpakket tripel blond pils - wielercafes.nl

foto: Koerspret

Rogelli logo - wielercafes.nl

foto: Rogelli

Routes

Afhankelijk van de gekozen route pauzeer je onderweg nog bij één, twee of drie wielercafés. De routes zijn geen aftakking van elkaar waardoor het ook mogelijk is om twee of drie compleet verschillende routes te rijden. Doordat de routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners is elke deelnemer verzekerd van een unieke en afwissellende route.

130 km
De route van 130 km kent ondanks de kortste afstand wel de meeste kasseistroken. In totaal wordt er bijna 9000 meter over in totaal 6 kasseistroken afgelegd. Mede doordat alle stroken uit deze route in Nederland liggen zijn ze relatief goed over te komen. Na zo’n 80 kilometer kom je bij deze route aan bij het nieuwe wielercafé in Tilburg: Cargo Bikes ‘n Coffee. Hier warm je even op, geniet je van een kop koffie en kun je eventueel meteen een klein mankement aan je fiets laten verhelpen. » Lees de complete beschrijving

175 km
Wie de route van 175 kilometer rijdt krijgt het echte werk voor de kiezen. Na een goede 50 kilometer kom je hier aan bij één van de twee langste Belgische kasseistroken uit deze toertocht: Ten Aard. Dit stuk beschermd erfgoed kent een lichte afbuiging naar links en geeft absoluut niet mee. Wie van kasseien houdt zal hier 1800 meter lang van smullen. De eerste pauzeplek zal zijn bij het wielercafé in Noorderwijk: Café Welkom. Hier scoor je een goede kop koffie, appeltaart of zelfs een smaakvol speciaalbiertje. Op de weg terug pauzeer je ook nog even bij Cargo Bikes ‘n Coffee voordat je deze route van 175 kilometer hebt voltooid en weer terugkomt bij wielercafé Cyklist in Eindhoven. » Lees de complete beschrijving

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl - Kasseistrook Heide
Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl - Kasseistrook Heide

200 km
Voor de echte bikkels is er ook nog de route van 200 kilometer. Op deze route bevindt het eerste wielercafé dat je bezoekt zich in Tessenderlo. In wielercafé De Kriekel, waar je een bodem van heerlijke pannenkoeken kunt leggen, is het goed vertoeven. Te midden van mussettes, bidon, foto’s van oud-coureurs en niet te vergeten de Pole of Fame kun je hier even bijkomen van het eerste gedeelte. Niet veel later op de route trotseer je de eerste kasseistrook en vind je het tweede wielercafé op de route: Café Welkom. Laat je hier verrassen door de kleurrijke en authentieke uitstraling gecombineerd met de Belgische gastvrijheid van Jo.

In het tweede gedeelte van de 200 km-route fiets je over de sierlijk kronkelende weg langs de Kleine Nete en de snelle asfaltbaan verder richting het westen. Hier ligt de zwaarste kasseistrook van deze route op je te wachten: De Voort. Bij deze kasseistrook is er geen ontkomen aan. Deze strook begint nog redelijk maar wordt gaandeweg steeds slechter. Houd dus vaart en blijf zoveel mogelijk midden op de strook rijden, want deze kasseistrook van bijna 2000 meter lang laat de echte strijders bovendrijven. Evenlater vind je in het centrum van Tilburg de laatste pauzeplek: Cargo Bikes ‘n Coffee. Hier maak jij je klaar voor het laatste gedeelte van deze route. Je zet hier koers richting Eindhoven. Op naar een welverdiend wielerbiertje, colaatje en wellicht ook een lekker bord pasta. Want op z’n tijd genieten, dat kunnen ze daar wel bij Cyklist in Eindhoven. » Lees de complete beschrijving

De tekst gaat onder de foto verder

Inschrijven

Zoek jij dus nog een uitdaging voor het nieuwe jaar? Een fraaie seizoensopener? Dan heb je die nu gevonden!

» Schrijf je in voor de 130, 175 of 200 kilometer van Omloop der Wielercafes en begin jouw wielerseizoen in stijl.

Laat dat voorjaar maar komen, wij zijn er klaar voor! •

foto: Omloop der Wielercafes

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X