Masterclass fietshouding en -training bij De Proloog

Laatste update: 25 november 2022, 15:53 uur
Laatste update: 25 november 2022, 15:53 uur

Op zaterdag 26 november organiseert wielercafé De Proloog een masterclassavond over ‘Fietshouding en fietstraining’. Bij deze masterclass komen twee experts vertellen over hun professie op het gebied van deze twee onderdelen.

Hoe word jij als fietser een nog betere wielrenner? Ga je steeds iets harder fietsen of ga je nog aerodynamische proberen te zitten. Of is het juist een combinatie van beide dat ervoor zorgt dan jij een beter wielrenner wordt? Bij De Proloog denken ze van wel en daarom organiseren zij deze masterclass speciaal voor jou!

Positionering op de fiets

Rick de With van Le Blanc Bike Fit houdt zich al drie jaar bezig met het positioneren van mensen op de racefiets. Niet alleen om fietsprestaties te verbeteren, maar ook om klachten te doen voorkomen. Zo zijn de drie essentiële bouwstenen van een goede fietspositie; zadelhoogte, stuurpositie en de positie van de clips. Daarnaast verschilt elk persoon per lichaam, denk maar aan de verschillende binnen beenlengtes van mensen. Rick zal deze avond theorie onderbouwen met praktijkvoorbeelden.

De tekst gaat onder de foto verder

Masterclass fietshouding & fietstraining bij De Proloog - wielercafes.nl (2)

foto: De Proloog

Masterclass fietshouding & fietstraining bij De Proloog - wielercafes.nl (4)

foto: De Proloog

Inspanningstesten

Daniel van Schaik is eigenaar van Move-Support waarmee hij meerdere amateurwielrenners traint om hun sportieve doelen te behalen. Hij is gespecialiseerd in het afnemen van inspanningstesten bij duursporters. Als trainer gelooft hij dat de onderliggende gedachten en motivatie altijd bij plezier moet liggen.

Hij komt vertellen over hoe hartslagzones en vermogens tijdens het trainen. Ook zal hij verschillende trainingsmethodieken bespreken samen met het afnemen van inspanningstesten. Tot slot brengt hij de logica van het menselijk lichaam en diens gedragingen tijdens het sporten terug in de masterclass.

De tekst gaat onder de foto verder

Masterclass fietshouding & fietstraining bij De Proloog - wielercafes.nl (3)

foto: De Proloog

Masterclass fietshouding & fietstraining bij De Proloog - wielercafes.nl (4)

foto: De Proloog

Aanmelden

Wil jij hierbij zijn? Dat kan en het is geheel gratis!

Aanmelden is wel noodzakelijk en kan hier.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws
Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Deel dit bericht:

Binnenkort
5 maart: Omloop der Wielercafes

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.