Nieuw wielercafé in Noord-Limburg

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:39 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:39 uur

Het nieuwste wielercafé van Nederland werd reeds aangekondigd als startlocatie van ons vierdaagse evenement Rondje Wielercafes 2021. Een mooi moment om het Noord-Limburgse wielercafé met de naam die nog niet volledig bekend is gemaakt toch alvast eens wat beter te bekijken. Wie zit er achter de Trapperie en hoe is dit wielercafé zo ontstaan?

Toen de oude eigenaren Paul en Loes Bertholet en Anouk Lucassen het oude Café Moeke te koop zette zagen veel investeerders – mede door de pandemie – af van een overname en werd het café dus niet direct verkocht. Omdat een dorp als Sevenum slechts twee kroegen heeft zou dat dus betekenen dat de helft van de kroegen in het Limburgse plaatsje zou verdwijnen.

Waar de stamgasten vaker als motor van een café dienen konden ook in het Limburgse Sevenum vijf vaste bezoekers van het oudere Café Moeke een ondergang niet toelaten.

“Deze periode heeft ons gemotiveerd om te zoeken naar iets wat past in het hier en het nu, iets dat aanspreekt en geheel eigen is”
Tren van Enckevort, één van de vijf eigenaren

Bram Verhaegh, Henk Sturme, John Wijnhoven, Leon Thijssen en Tren van Enckevort besloten de koppen bij elkaar te steken en kwamen al snel tot de conclusie dat zij het café nieuw leven in gingen blazen. De periode die overschaduwd wordt door het coronavirus zorgde mede voor een nieuwe denkrichting van de vijf heren.

De tekst gaat onder de foto verder

Uniek concept

Het moest een bijzondere plek worden, dat was al snel duidelijk. Zodoende werd besloten om een samenwerking aan te gaan met de lokale fietsenmaker: Lommen Tweewielers. Hierdoor wordt de functie van het café gecombineerd met een andere functie, net zoals bij bijvoorbeeld het Belgische Wasbar.

Fietsenmaker Hugo Steeghs van Lommen Tweewielers in Sevenum is erg blij met de samenwerking:

“Dit is de uitgelezen kans om naast het repareren en verkopen van tweewielers een nog uitgebreidere service voor onze klanten aan te bieden, en dat midden in het centrum van Sevenum met lokale ondernemers.”
Hugo Steeghs, Lommen Tweewielers

Door deze unieke samenwerking is het Limburgse wielercafé dus café en fietsenmaker in één. Zo kun je een bezoekje aan het café thuis goed uitleggen als een bezoekje aan de fietsenmaker.

Behalve een fietsenmaker in de kroeg komt er ook een herkenbaar klinkerpad dwars door het café lopen en een tapkraan om gratis je bidons te vullen. Daarnaast zal de retro uitstraling die het café krijgt het unieke concept helemaal af maken.

De tekst gaat onder de foto verder

Trapperie Sevenum - wielercafes.nl
Trapperie Sevenum - wielercafes.nl

Terras & menu

Buiten komt er voldoende ruimte om in duo’s – en zodra ‘t weer mogelijk is ook in groepen – uitgebreid te genieten van het terras. Het stallen van je kostbare racefiets kan buiten, zodat je jouw tweewieler niet uit het oog hoeft te verliezen.

Zodra de horeca weer open kan kun je hier genieten van heerlijke koffie, een verrukkelijke lunch en een verdiende borrel. Wat betreft de menukaart ligt de nadruk duidelijk op het bourgondische. Zo haal je tijdens Rondje Wielercafes 2021 hier jouw patatas bravas, kipsaté of goed gevulde pastamaaltijd.

De tekst gaat onder de foto verder

Achter de tap

Verwacht de vijf investeerders echter niet achter de tap. Zij zorgen dat er namelijk voor dat er elke dag een andere barman of barvrouw jouw verse biertjes tapt. Binnenkort kun je zelf kennismaken met het barpersoneel dat bestaat uit Niek Hoeijmakers, Stef van den Brandt, Laila Zanders, Joost Louwers, Luus van Kempen, Lisa Hermans en Cis Janssen.

De tekst gaat onder de foto verder

Opening

Zoals gezegd wordt de volledige naam van het wielercafé later in april nog bekend gemaakt. Dit is tot nu toe namelijk nog Trapperie de ……… met dus nog negen puntjes erachter. Er wordt momenteel keihard gewerkt aan het wielercafé in Sevenum. De verwachting is dat het wielercafé eind april de deuren zal kunnen openen.

De tekst gaat onder de foto verder

Wil je graag kennismaken met het Noord-Limburgse wielercafé? Schrijf je dan in voor Rondje Wielercafes op 6 t/m 9 mei! Fiets vanaf deze Trapperie een fraaie ronde van 60, 95 of 125 km door de prachtige Limburgse en Brabantse natuur. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X