foto: Five Five Five

6 Nieuwe wielercafés in 2020

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:36 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:36 uur

Het was een vreemd jaar, 2020. Voor iedereen. De horeca kende dit jaar veel beperkingen en moest soms tijdelijk helemaal dicht. Toch grepen een aantal ondernemingen 2020 aan om een nieuw wielercafé te openen. Sterker nog: dat waren er in verhouding behoorlijk wat.

Hieronder een overzicht van alle wielercafés die in 2020 de deuren (her)openden.

Midden in de zomer van 2020 opende Mark Kornet in Joure zijn wielercafé Vanmark.

Mark is duidelijk een ondernemer die van aanpakken houdt. Na zijn werk als politie agent vond hij vier jaar geleden de rust en ruimte waar hij op naar zoek was in zijn nieuwe liefde: de wielersport. Overtuigend opende hij dit wielercafé met behalve een eigen koffiemerk ook race- en stadsfietsen van eigen makelij. We kunnen niet wachten om dit binnenkort eens met eigen ogen te gaan bekijken. Tot nu toe is Vanmark het enige wielercafé in Friesland, maar daar schijnt binnenkort verandering in te komen. De collega’s van Spaak in Groningen hebben ‘t namelijk gemunt op een tweede vestiging in Leeuwarden. Ach, dan zijn die twee straks mooi te combineren in een trainingsrit.

De tekst gaat onder de foto verder

Sinds mei 2020 combineert oud-mountainbiker Maarten Visker zijn fietsenwinkel Visker Cycles met een eigen wielercafé. Bij binnenkomst valt meteen op dat ze zich hier richten op het hogere segment, met fietsen van Specialized en mannen- en vrouwenkleding van Rapha.

Ben je in de buurt van Haarlem? Loop dan eens binnen, neem plek op de bank of aan de bar en genieten van koffie met taart. Elke dinsdagavond vertrekt er een groep snelle mountainbikers voor een ronde door de duinen. In het weekend wordt er op zondagochtend vertrokken voor een wekelijkse rit richting de vaart of een van de andere aantrekkelijke fietsgebieden in de regio. Hierbij wordt het tempo aangepast aan de groep. Bij terugkomst kun je aankomend voorjaar de koers hier weer op de schermen volgen.

In 2021 wil Maarten verder uitbreiden door diverse evenementen aan te bieden. Even wachten dus nog. Wij zijn benieuwd!

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Van Deventer

Midden in het groen hart vinden we 14theRoad. Gelegen aan een doorgaande fietsroute en met gratis parkeergelegenheid is dit een ideale plek om je fietstocht te beginnen of eindigen.

Wie dit als tussenstop wil gebruik kan wel eens een lange pauze tegemoet gaan, want behalve koffie en verse jus is er allerlei lekkers te verkrijgen. Zo is er de appeltaart uit eigen regio, kun je gaan voor een stuk bananenbrood of kun je opwarmen met een kop soep. Als kers op de taart hebben ze ook nog een van de populairste lekkernijen uit Portugal: Pastéis de nata. Dat wil je toch niet missen?

De tekst gaat onder de foto verder

foto: 14TheRoad

In het pand dat eerst gebruikt werd voor spinning door Watts Cycling Rotterdam en later plaats bood aan Watts ‘n Coffee vestigde in 2020 uiteindelijk het wielercafé Five Five Five. Wij hopen dat dit ondanks de coronacrisis even zo mag blijven.

Ook hier vind je genoeg om weer even op te knappen na een fietsrit, zoals koffie, appeltaart en bananencake. Het wielercafé is zo nieuw dat het nog opgestart wordt, net als hun website. We hopen hier snel zelf een kijkje te kunnen nemen.

De tekst gaat onder de foto verder

Five Five Five - wielercafes.nl

foto: Five Five Five

Five Five Five - wielercafes.nl

foto: Five Five Five

Niet helemaal nieuw, maar wel in een nieuw pand. In het najaar van 2020 verhuisde De Waalse Pijl naar het drukbezochte kruispunt langs het spoor.

Behalve iets te eten of drinken scoor je hier ook een prachtige vintage racefiets. Met de prachtige fietsgebieden van de Veluwe/Posbank, de achterhoek en het Rijk van Nijmegen om de hoek is het wielercafé De Waalse Pijl in Arnhem een ideale plek om jouw fietstocht te beginnen of eindigen.

De tekst gaat onder de foto verder

Recent bracht ik zelf een bezoek aan het gloednieuwe Berc Bike. Deze locatie is zo nieuw dat er momenteel zelfs nog wordt gewerkt aan de aankleding. Een eigen werkplaats, fietsverhuur, een eigen biermerk en zelfs de mogelijkheid om je eigen carbon race- of mountainbikeframe samen te stellen. Je vindt het hier allemaal. Daarnaast worden hier – zodra het weer mogelijk is – ook nog een heel stel evenementen georganiseerd, zoals workshops en clinics. Alle reden om Berc Bike in Zeddam nog vaker te gaan bezoeken.

De tekst gaat onder de foto verder

Als zevende en laatste in de lijst klinkt een bekende naam, Fixed Gear Coffee. Nadat het wielercafé onderaan de Cauberg dusdanig goed liep besloot oud-wielrenner Brain Megens om samen met zijn vriendin een tweede vestiging te openen. In het centrum van Maastricht kun je zeven dagen per week terecht voor onder andere stevige koffie, nieuwe wielerkleding en huisgemaakte cake. Nu tijdelijk allemaal ‘to go’. •

 

foto: Brian Megens Photography

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X