foto: Bastiaan Miché

NOS Tourcafé tijdens derde Tourweek

Laatste update: 17 januari 2024, 12:09 uur
Laatste update: 17 januari 2024, 12:09 uur

Als wielerliefhebber volg je de Tour de France ’t liefst elke dag op de voet. Dit kan via de tv, maar ook via de radio. NPO’s Radio Tour de France brengt volgers op de hoogte van de laatste koersontwikkelingen. In de laatste week van de Tour is hiervoor in Hilversum zelfs een heus Tourcafé ingericht.

Met z’n allen op de camping aan de radio gekluisterd. Radio Tour de France brengt de wielerfans al jarenlang op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Tour. De afwisseling van de radiomakers, verslaggeving vanuit de koers en muziek tussendoor brengt het ware zomerse Tourgevoel bij veel luisteraars elk jaar weer naar boven.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: beeldengeluid

NOS Radio Tour de France

Tijdens alle Touretappes luister je tussen 14:00 en 18:30 uur op NPO Radio 1 naar de laatste stand van zaken in de Tour de France. NPO-presentatoren Henry Schut en Robbert Meeder praten je bij over de grootste wielerkoers ter wereld. Zij worden hier ieder jaar in bijgestaan door twee collega’s. Gio Lippens vanuit het commentatorhok en Sebastiaan Timmerman vanaf de motor in de koers tussen de renners.

NOS Radio Tour de France zendt in de laatste week van de Tour de uit vanaf een speciale locatie: het NPO Radio 1 Tourcafé in Beeld en Geluid in Hilversum. Dit café is speciaal ingericht voor de Ronde van Frankrijk. Het Tourcafé is geopend van 16 tot en met 24 juli 2022.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Bastiaan Miché

Opening

De opening van dit tijdelijke wielercafé was op zaterdag 16 juli. Niemand minder dan de burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top, en oud-winnaar van de Tour de France Jan Janssen openden samen met NOS-presentatoren Henry Schut & Robbert Meeder het Tourcafé 2022.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: NOS

Faciliteiten

Het Tourcafé is een aangename ontmoetingsplek voor wielerfans die de Tour de France bij de NOS live willen meemaken. Het is dan ook een ideale pauzeplek voor tijdens een rondje fietsen. Bij het wielercafé is een bewaakte fietsenstalling en een echt wielerspel aanwezig.

Daarnaast scoor je er een hapje en drankje, volg je er de laatste week van de Tour de France live op groot scherm en kun je de radio-uitzending van Radio Tour de France live zien en horen. Bovendien zijn er ook nog diverse live muziekoptredens van bijvoorbeeld Chef’Special en Rowwen Hèze. Al met al reden genoeg om even langs te gaan in Hilversum.

Bekijk hier de video van het Tourcafé.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: NPO

Bereikbaarheid

Beeld & Geluid in Hilversum is goed te bereiken met openbaar vervoer en auto. Wie het Tourcafé op de fiets bezoekt, krijgt een cadeautje en komt misschien wel in de uitzending van NOS Radio Tour de France.

Aanmelden

Bezoekers van het NOS Tourcafé kunnen zich aanmelden via deze pagina op de website van NPO Radio 1. Toegang is gratis. Zien we je daar? •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.