Omloop der Wielercafes 2023 verreden

Laatste update: 9 maart 2023, 16:32 uur
Laatste update: 9 maart 2023, 16:32 uur

Vroeg in het seizoen en dan meer dan 100 kilometer fietsen. Het is niet iedereen weggelegd. Toch reden afgelopen zondag ruim 200 deelnemers mee tijdens de tweede editie van de Omloop der Wielercafes. Met routes door Nederlands en Belgisch Limburg kregen zij bovendien behoorlijk wat hoogtemeters voor de wielen.

 

Met zeer wisselende weersvoorspellingen was het tot op zondag onzeker wat de deelnemers te wachten stond. Er werd zowel gestart vanaf Fixed Gear Coffee in Valkenburg als vanuit het Belgische Café Coureur in Borgloon. Uiteindelijk hielden de meeste deelnemers het droog en bleek vooral de afstand een grote uitdaging.

De foto’s van de Omloop der Wielercafes 2023 zijn inmiddels online te vinden in het album.

De tekst gaat onder de foto verder

Kleinste wielercafé van Nederland

Wie de route van 110 of 180 kilometer reed kon op een pauze bij het kleinste wielercafé van Nederland rekenen. Warme chocomelk, Limburgse vlaai en een hartelijk ontvangst in Slenaken bracht bij veel deelnemers een glimlach op hun gezicht. Dankbaar werd er gebruik gemaakt van het vuurtje in de tuin van Demarrage Coffee, om even op te warmen alvorens de laatste 40 kilometer werd verreden.

De tekst gaat onder de foto verder

Reacties

Achteraf waren de reacties overwegend positief. Op enkele stukken met wat slechtere wegen in België na waren de deelnemers veelal te spreken over de prachtige routes en heerlijke wielercafés op de routes.

Uiteraard blijven er altijd punten ter verbetering. Daarom hebben alle deelnemers een mail ontvangen om hun feedback te geven op de Omloop der Wielercafes 2023. Na de eerste dertig reacties op deze oproep wordt de Omloop der Wielercafes gemiddeld beoordeeld met een 7,6. Een score waar we zeer tevreden over zijn.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2023 - Wielercafes.nl (168)

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2023 - Wielercafes.nl (139)

Wielercafes.nl

Deelnemers en hun verhaal

Enkele deelnemers hebben de moeite genomen om zelfs een mooie verslag te schrijven over hun beleving. De verhalen van Meike en Marco vind je terug op de pagina van de Omloop der Wielercafes.

Volgende toertocht

Terwijl wij nog evalueren over deze heerlijke seizoensopener komt er alweer een nieuwe toertocht aan. Op 7 mei 2023 wordt namelijk Rondje Wielercafes in de Giro verreden. Startlocatie bij deze toertocht is De Proloog in Amerongen. Hiermee is gekozen voor een wielercafé dat centraal in Nederland gelegen is.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

foto: fatpigeon

Rondje Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2024

Na deze tweede editie van de Omloop der Wielercafes zijn we vastbesloten om ook in 2024 weer een fraaie seizoensopener neer te zetten. Noteer hiervoor alvast zondag 3 maart 2024 in je agenda.

Hoe deze volgende editie van Omloop der Wielercafes er precies uit gaat zien hangt mede af van de feedback die we ontvangen van alle deelnemers in 2023.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws
Binnenkort
7 mei: Rondje Wielercafes in de Giro

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.