Wielercafes.nl

Opening Koerscafé Gasselte

Laatste update: 23 augustus 2021, 12:10 uur
Laatste update: 23 augustus 2021, 12:10 uur

In Drenthe is de coronacrisis aangegrepen om te werken aan een nieuw wielercafé. Nadat er maandenlang met veel enthousiasme is geklust kun je sinds deze maand namelijk zelf het resultaat in Gasselte gaan bekijken. Koerscafé Gasselte is geopend!

Mogelijk heb je dit wielercafé al eerder voorbij zien komen. In onze eerdere aankondiging lieten we hier namelijk al enkele bouwtekeningen van zien.

Koerscafé Gasselte is een café dat de wielersport overal in terug laat komen. Zo bevat het wielercafé een doorkijk via ingebouwde fietswielen en vind je een gigantische routekaart aan de muur. Een uniek café voor elke liefhebber van de wielersport.

De tekst gaat onder de foto verder

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl - (11)

Wielercafes.nl

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl - (13)

Wielercafes.nl

Aanbod

Ook wat betreft het aanbod wordt de koppeling met de wielersport niet onbenut gelaten. Zo bestel je er een kop koffie van Op Kop Koerskoffie, die dan weer afkomstig is van de man achter wielercafé Vanmark in Joure.

Daarnaast koop je er ook fietssokken van Le Patron, een Nederlands merk van casual kleding voor wielerliefhebbers.

Zelfs de menukaart is samengesteld met een knipoog naar de wielersport. Zo vind je er bijvoorbeeld een Mont Ventoux burger van Drents weiderund en een Grande Boucle Borrelplank.

De tekst gaat onder de foto verder

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl - menukaart

Wielercafes.nl

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl - Mont Ventoux burger

Wielercafes.nl

Voorzieningen

In alle rust bijkomen van je fietstocht is hier geen probleem. Genieten van een heerlijke lunch terwijl jouw fiets ondertussen wordt gerepareerd. Ook dat is mogelijk in Gasselte.

Het wielercafé bevindt zich op het terrein van Camping de Lente van Drenthe, waar zich ook een boulderhal bevindt. Dit is een ruimte waar je technische en korte beklimmingen op wanden van maximaal 4,5 meter hoog uit kunt voeren. Dus lekker klimmen zonder fiets of andere hulpmiddelen. 😉

Overnachten kan niet bij het wielercafé zelf, maar op het terrein van Camping de Lente van Drenthe zijn hier genoeg mogelijkheden voor. Ideaal om eens te combineren voor een fietsweekendje Drenthe, toch?

De tekst gaat onder de foto verder

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Koerscafé Gasselte - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Ben jij niet bekend in deze regio? De medewerkers geven je graag tips over de beste fietsroutes en hotspots. Het wielercafé bevindt zich namelijk midden in het fietsknooppuntnetwerk van Drenthe en is het startpunt van de mountainbikeroute Gieten-Gasselte. Een stadsfiets of mountainbike kun je ook huren bij het gloednieuwe Koerscafé Gasselte. Reden genoeg om eens af te reizen naar Drenthe. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.