foto: Wielerplatform Utrecht

Pop-up wielercafé Utrecht

Laatste update: 4 juni 2022, 08:18 uur
Laatste update: 4 juni 2022, 08:18 uur

Aanstaande vrijdag wordt er weer een Utrechts wielercafé georganiseerd. Wat normaal vier keer per jaar wordt georganiseerd door een groep enthousiaste wielerliefhebbers heeft de afgelopen tijd even op zich moeten laten wachten. Vorig jaar werd er nog een digitale variant georganiseerd, maar dit keer kan er eindelijk weer een pop-up wielercafé op locatie worde gehouden.

Een goed gevulde avond waarbij de wielersport centraal staat. Waar liefhebbers van de wielersport samenkomen, waar bekenden uit de wielersport hun verhaal doen en waar elke fanatieke fietser wat van opsteekt. Pop-up wielercafés komen er steeds meer, zoals vorige week nog in Oss en Roosendaal. Deze week is Utrecht aan de beurt. Vanuit CycleWorks in Utrecht waar de fietsenwinkel enkele keren per jaar wordt omgebouwd tot wielercafé organiseert een groepje Utrechtse wielerfanaten van Wielerplatform Utrecht een avondvullend programma.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Sur Place (Gio Lippens)

Gasten

Het vertellen van heroïsche verhalen uit de wielersport, daar zijn de gasten van deze avond wel mee bekend. Wie vertellen deze avond hun verhaal?

Gio Lippens
Zo is de altijd goed gehumeurde NOS-wielercommentator Gio Lippens op bezoek. In Utrecht vertelt deze welbespraakte man over de wereld van de koers. Ook komt zijn onlangs verschenen boek Sur place aan bod dat is genomineerd voor Sportboek van het Jaar.

Iris Slappendel
Een andere gast tijdens het Utrechts wielercafé is de oud-Nederlands kampioene wegwielrennen (2014), Iris Slappendel. Sinds haar carrière in oktober 2016 ten einde kwam heeft ze zeker niet stil gezeten. Ze werd ploegleider, commentator bij Eurosport en begon na haar leven als profwielrenster ook nog haar eigen fietskledinglijn I R I S (I Ride In Style).

Merijn Heijne & Esther de Lange
Merijn (bekend van de podcast Mapmeister, aanrader!) en Esther zijn minder bekende gasten, maar presenteren wel een prachtig boek genaamd ‘Omstreken, een ode aan het beste fietsland ter wereld’. Een verzameling van unieke foto’s en fietsroutes door heel Nederland.

Veronique Rap & Bauke Vermaas
Wie regelmatig een wielercafé bezoekt of heeft deelgenomen aan één van onze toertochten heeft ze vast vaker voorbij zien komen: de wielergedichten van wielerpoëzie. Op deze avond vertellen zij over dit creatieve initiatief.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafe Utrecht 2022 met Gio Lippens - wielercafes.nl

foto: S. Heijdendael

Wielercafe Utrecht 2022 met Iris Slappendel - wielercafes.nl

foto: racefietsblog.nl

Technisch kwartiertje

Bij elk wielercafé dat Wielerplatform Utrecht organiseert wordt er ook aandacht besteed aan het materiaal. Rinus Spoor van CycleWorks verrijkt de aanwezige gasten met allerlei tips en tricks over de racefiets, gravelbike of mountainbike.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielerquiz

Uiteraard kan een klassieke wielerquiz niet ontbreken. Volgens het bekende concept wielerpetje op, wielerpetje af wordt de kennis van de aanwezige gasten getest. Terwijl de Giro d’Italia halverwege is kijken we natuurlijk ook uit naar een mooie Tour de France en een Vuelta a España die dit jaar zelfs in Utrecht start! Vermoedelijk zullen deze grote rondes niet onbesproken blijven, maar wordt ook je technische kennis aangesproken tijdens deze wielerquiz. Neem dus vooral je wielerpetje mee.

Tickets

Wil jij er aanstaande vrijdag bijzijn in Utrecht? Dat kan nog! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via deze website. Wil je vooraf mee eten met soep en brood? Dan kost je ticket 15 Euro en ben je om 19:00 uur welkom. Sluit je liever aan vanaf het programma zelf? Dan betaal je slechts 10 Euro en moet je zorgen dat je uiterlijk 20:00 uur binnen bent.

Wij zijn erbij. Zien we je daar?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.