foto: LaVuelta22Amerongen

Spaans wielercafé in Amerongen

Laatste update: 15 augustus 2022, 21:41 uur
Laatste update: 15 augustus 2022, 21:41 uur

Met de start van La Vuelta España in de stad Utrecht worden er diverse pop-up wielercafés georganiseerd. Vaak is dit bij locaties die zich voor een avond inrichten als wielercafé. Toch zijn er ook wielercafés die worden georganiseerd in een bestaand wielercafé, zoals bij De Proloog in Amerongen.

Na een ploegentijdrit op vrijdag 19 augustus rijdt het peloton op zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht. Tijdens deze eerste rit in lijn zullen ze tussen 15:30 en 16:00 uur de Amerongse Berg passeren. Degene die hier als eerste bovenkomt krijgt de eerste bergpunten en zal zodoende ook de eerste bergtrui van deze Vuelta veroveren.

In de Giro d’Italia van 2016 reed Maarten Tjallingii naar de bergtrui, toen hij als eerste bovenkwam op de Posbank bij Arnhemse. De verwachting is dat er ook bij de Amerongse Berg dit jaar veel volk zal staan om de renners, en in het speciaal de Nederlanders, naar boven te schreeuwen. Hier bekijk je de bergsprint van Maarten Tjallingii opnieuw. Ook op de beelden vanuit het publiek is het Nederlandse enthousiasme goed te merken.

Zelf geven we Jetse Bol een mooie kans op deze eerste bergtrui. Deze aanvallende Nederlander rijdt in dienst van de Spaanse wielerploeg Burgos-BH. De afgelopen jaren was Jetse met regelmaat veelvuldig in de aanval tijdens de Ronde van Spanje. Één keer leidde dit tot een tweede plaats, tijdens de vijfde etappe van de Vuelta in 2019.

De tekst gaat onder de foto verder

La Vuelta España 2022 - Stage 2 - Den Bosch Utrecht - wielercafes.nl

foto: La Vuelta

La Vuelta España 2022 - Stage 2 - Den Bosch Utrecht - wielercafes.nl

foto: La Vuelta

Vuelta-programma

Wielercafé De Proloog bevindt zich onderaan de Amerongse Berg en staat in de maand augustus daarom in het teken van La Vuelta España. Op zaterdag 13 augustus wordt hier ‘s avonds een speciaal Vuelta-wielercafé georganiseerd.

Naast deze avond worden er bij De Proloog in augustus nog meer georganiseerd:

  • 9 augustus – Vamos Spinning
  • 13 augustus – Het Wielercafé
  • 13 t/m 20 augustus – Vuelta Recon Ride
  • 14 augustus – Vuelta Fietshub
  • 16 augustus – Wieleravond
  • 20 augustus – Vuelta Live

Het complete programma vind je ook op lavuelta22amerongen.nl.

De tekst gaat onder de foto verder

Rondje Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

foto: fatpigeon

De Proloog in Amerongen - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

13 augustus: Vuelta Wielercafé

Op zaterdagavond 13 augustus wordt er van 20:00 uur tot 22:30 uur een Vuelta-Wielercafé georganiseerd bij De Proloog. Deze wieleravond is gevuld met de ex-beroepsrenners en La Vuelta-starters. Zo zijn onder andere Bart Voskamp, Maarten den Bakker en Gert Jakobs er te gast. Tijdens deze avond worden verhalen en ervaringen uit La Vuelta met een hoog vermaak gehalte gecombineerd met voorspellingen en vooruitblikken naar de editie van 2022.

Namens Omstreken zijn gastsprekers Merijn en Ester te gast. Zij zullen hier spreken over hun boek genaamd Omstreken. Vanuit Wielerpoëzie komen Veronique Rap en Bauke Vermaas aan het woord. Deze speciale Vuelta-avond wordt gepresenteerd door Niels van Ekeren en Marnick Rekker van de wielerpodcast ‘WatAls?’.

De tekst gaat onder de foto verder

Omstreken NL - wielercafes.nl

foto: @omstreken_NL

Wielerpoëzie - wielercafes.nl

foto: @wielerpoezie

Tickets

Tickets voor het Vuelta-Wielercafé kosten €15,- en zijn hier verkrijgbaar.

Deze evenementen zijn een uitgelezen kans om samen met fietsvrienden, relaties of collega’s aan deel te nemen: samen een mooie wielerdag beleven tijdens een van je favoriete activiteiten. Zien we jij je daar?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.