foto: Pedaleur de Flandres

Terugblik op 2020

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:32 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:32 uur

Een bizar jaar loopt ten einde. 2020 Betekende het einde van een aantal wielercafés, maar bracht ook mooie nieuwe initiatieven met zich mee. Een korte terugblik op de ontwikkelingen uit het afgelopen jaar.

Sluiten door Covid-19

Voor sommige wielercafés was het coronavirus de druppel. Zij hebben helaas hun deuren definitief moeten sluiten. Zo was er voor het Belgische wielercafé Velusso in Brugge amper een jaar na de feestelijke opening met wielerlegende Johan Museeuw slecht nieuws. Ondanks pogingen om een alternatieve invulling te geven aan het wielercafé konden ze eind mei 2020 niet langer open blijven.

Ook in Nederland kende de horeca vele beperkingen om het coronavirus de kop in te drukken. Na een kleine twee jaar wilde wielercafé Cyclostyle in Moordrecht dit jaar haar vruchten gaan plukken na alle investeringen en het harde werken. De maatregelen die de horeca dit jaar moest doorvoeren was hier voor Arjan en Yvonne Hendriks reden om de locatie te sluiten. Hun webshop is nog wel operationeel, voor al je fietscadeaus.

De tekst gaat onder de foto verder

Aanpassen

Dat de pandemie ondernemers er niet van heeft weerhouden om hun droom te verwezenlijken is prachtig om te zien. Sommige wielercafés passen hun aanbod aan zoals bijvoorbeeld het kerstontbijtbox van Coppi Koffie in Rotterdam en de zelf samengestelde borrelplank met oliebollen & bubbels van Bolletjescafé De Klok in Warmenhuizen. Dat eigenaren ondanks de moeilijke en onzekere tijd toch optimistisch blijven is bewonderenswaardig. Een mooi voorbeeld van Klasbak uit Zuidlaren vind je hieronder.

De tekst gaat onder de foto verder

Kerstontbijtbox bij Coppi in Rotterdam - wielercafes.nl

foto: Coppi Koffie

6 Nieuwe wielercafés

Eerder was al te lezen dat 2020 ons ook 6 nieuwe wielercafés wist te brengen. Sommige zaken waren al klaar om open te gaan toen de maatregelen werden ingevoerd. Anderen waren toen nog druk bezig met het (ver)bouwen van hun wielercafé. Laten we hopen dat het nieuwe jaar hen betere tijden brengt zodat we om te beginnen heel 2021 van deze nieuwe wielercafés kunnen genieten. Ben je dus in de buurt van Joure, Haarlem, Gouda, Rotterdam, Zeddam of Maastricht? Loop dan (zodra het weer kan) even binnen bij een van deze zes nieuwkomers!

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Nieuw in 2020 is ook Vanmark

Wielercafes.nl online

2020 Was ook het jaar waarin wielercafes.nl online kwam. Na jaren van brainstormen en maanden van voorbereiding was het begin oktober eindelijk zover. Alle wielercafés van Nederland ontdekken, beoordelen en vergelijken op één website. In de afgelopen 2,5 maand wisten al bijna 1200 unieke bezoekers de website te vinden, een prachtige start. Mede door de berichten op Facebook en Instagram werd in deze periode de pagina van Berc Bike uit Zeddem veruit het best bezocht.

Inmiddels staan ook de eerste wielercafés van België online. Deze worden in 2021 aangevuld met vele bekende en minder bekende wielercafés. Houd hiervoor de website in de gaten.

Wil je meer lezen over het ontstaan van Wielercafes.nl en wie hier achter zit? Kijk dan eens bij Over ons.

Fijne feestdagen!

Laten we er met z’n allen het beste van maken door ons vooral tijdens deze dagen verstandig te gedragen. Let goed op je eigen en elkaar gezondheid, zodat we de wielercafés snel weer kunnen bezoeken zoals we dat ‘t liefste doen. Hier vertrekken na een heerlijke kop koffie, na een ferme rit nagenieten met een herstelbiertje en samen naar de koers kijken. Ik heb alle vertrouwen in een prachtig nieuw jaar.

Namens wielercafes.nl wens ik iedereen daarom hele fijne kerstdagen en een gezond nieuwjaar toe! •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X