Wielercafes.nl, van voren af aan

Laatste update: 8 oktober 2021, 11:07 uur
Laatste update: 8 oktober 2021, 11:07 uur

Afgelopen zomer besloot ik een website voor alle wielercafés in Nederland te gaan maken. De laatste keer dat ik een website maakte was inmiddels al zo’n tien jaar geleden. Ik moest dus wel weer van vooraf aan beginnen.

Waar ik vroeger met wat basiskennis van HTML mijn eigen CU2-pagina in elkaar knutselde is dit programmeren inmiddels grotendeels overbodig. Tegenwoordig hebben diverse programma’s deze taak overgenomen. Zo leerde ik via blogs, tutorials en webinars allereerst werken met WordPress en Elementor. Hierna bekeek ik elke website ineens heel anders. Het deed me denken aan mijn studententijd waarin ik restaurants bezocht terwijl ik zelf in de horeca werkte. Ineens vielen me hele andere dingen op en raakte ik nieuwsgierig naar andermans werkwijze. Mijn hoofd stroomde over van ideeën waarbij ik probeerde in te schatten hoe realistisch mijn ingevingen waren. Wanneer ik dacht een heel eind te zijn bleek een andere opzet toch een beter idee en begon ik weer van voor af aan.

De tekst gaat onder de foto verder

Na maanden van prutsen, proberen, falen en verbeteren had ik dan eindelijk iets staan dat toonbaar was voor de buitenwereld. Nog lang niet af natuurlijk, maar er was een begin. Dat er vraag was naar wielercafés bleek ook wel uit het Instagram-account. Zonder enige promotie en met slecht één geplaatste foto wisten al snel meer dan honderd volgers het account te vinden. Ook liet ik de website zien aan wat vrienden en familie en kwam ik tot nieuwe inzichten.

Toekomstplannen

In een poging alle ideeën en suggesties te structureren kwam er een lange lijst met grote en kleine aanpassingen, nieuwe functies en andere plannen voor de lange termijn. Het liefst wilde ik ze allemaal doorvoeren, maar dat was niet realistisch. Ik zette de punten op volgorde en zo ontstond er een concreter plan. Bovenaan deze lijst stond de mogelijkheid om als bezoeker een beoordeling te schrijven over ieder wielercafé. Hierdoor worden bezoekers meer betrokken bij de website en weten anderen nog beter wat ze er kunnen verwachten. Nadat ik dit had toegevoegd kwam er ook een filter op de website. Hiermee vind je sneller het wielercafé die biedt wat je zoekt, door een selectie op basis van bijvoorbeeld aanbod of provincie.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Zonder de rest van de complete lijst te delen kan ik al wel aankondigen dat je op wielercafés.nl binnenkort je eigen account maakt waarmee je behalve lokale wielercafés ook evenementen aan kan melden. Daarnaast worden ook de wielercafés in België toegevoegd en zijn er plannen voor een eigen evenement.

Benieuwd naar alle andere plannen? Neem dan contact op voor een gezamenlijk ritje op de fiets en/of houd de website goed in de gaten. •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X