foto: Spaanse Brabanders

Vuelta-wielercafé in Chaam

Laatste update: 10 augustus 2022, 18:07 uur
Laatste update: 10 augustus 2022, 18:07 uur

De start van de Vuelta komt steeds dichterbij. Sinds 1958 deden meer dan veertig Brabantse renners mee aan de Vuelta. Ze wonnen de ronde, etappes, werkten voor de kopman, droegen de rode lantaarn, hadden te maken met combines, stakingen en nachtelijke avonturen, ze vielen er stapten op of stapten af. Het zijn de Spaanse Brabanders, helden op de fiets in een van de grootste etappekoersen op aard.

Vuelta in Noord-Brabant

De vele ervaringen en bijbehorende verhalen van deze Brabante renners zijn gebundeld in het boek ‘Spaanse Brabanders, onze jongens in de Vuelta’, geschreven door John van Ierland. Op 11 augustus worden enkele verhalen uit dit boek besproken, samen met nog meer verhalen over de Vuelta. Het wielercafé vindt plaats in Chaam, in de wielerwereld vooral bekend van de 8 van Chaam.

Donderdagavond 11 augustus zal een avond worden die in het teken zal staan van La Vuelta España 2022. Op zondag 21 augustus zal deze Ronde van Spanje namelijk het Brabantse landschap doorkruisen. Hierbij wordt ook Chaam aangedaan, een dorp vlakbij Breda dat een rijke wielerhistorie kent.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Alphen-chaam

Gastsprekers

Op deze avond zijn er diverse Brabantse (oud-)wielrenners te gast. Vele Brabantse coureurs reden de Vuelta al eens, zoals Wim van Est en Jeroen Blijlevens (zie koersfoto).

Om met elkaar in de Vuelta-sfeer te komen wordt er op donderdag 11 augustus een wielercafé georganiseerd in Het Chaamsche Wapen van 19.00 uur – 22.00 uur.

Er zijn er (oud-)wielrenners te gast, er worden unieke verhalen gedeeld uit het gloednieuwe boek ‘Spaanse Brabanders, onze jongens in de Vuelta’ van schrijver John van Ierland (zie foto) en er wordt historie en andere informatie over de Vuelta gedeeld.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat zijn boek uit kwam in het jaar dat de Vuelta in Nederland zou starten. Door het coronavirus ging deze Vuelta-start niet door zoals gepland. Zijn boek kwam uiteindelijk in juli 2022 uit en is inmiddels online te bestellen.

De tekst gaat onder de foto verder

John van Ierland, schrijver van Spaanse Brabanders, onze jongens in de Vuelta - wielercafes.nl

foto: Omroep Brabant

Jeroen Blijlevens - wielercafes.nl

foto: BelgaFoto

Locatie

Het wielercafé vindt plaats bij Café Het Chaamsche Wapen, aan de Dorpsstraat 44 in Chaam.

De zaal waar het wielercafé plaatsvindt grenst aan het museum ‘de Acht van Chaam’ waar veel oud-winnaars van een etappe in de Vuelta en de Acht van Chaam te zien zijn. Het staat bezoekers van het wielercafé vrij om hier ook een kijkje te komen nemen.

De tekst gaat onder de foto verder

Spaanse Brabanders - wielercafes.nl

foto: 8 van Chaam

Spaanse Brabanders - wielercafes.nl

foto: Spaanse Brabanders

Tickets

Wil jij dit pop-up wielercafé in Chaam niet missen? Bestel dan je kaarten door te mailen naar via verheespelkmans@kpnmail.com of angela@woordmagie.nl.

Een toegangskaart kost €5,- en is eventueel ook nog contant aan de deur te verkrijgen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.