foto: JDM

Warm onthaal bij Belgische wielercafés voor wereldkampioen Evenepoel

Laatste update: 28 november 2022, 17:50 uur
Laatste update: 28 november 2022, 17:50 uur

Het zal niemand ontgaan zijn: Remco Evenepoel werd afgelopen zondag wereldkampioen wielrennen in Australië. Menig wielercafé had de openingstijden en het programma op dit evenement afgestemd, zodat de fans niets hoefden te missen.

Wie het WK Wielrennen vanaf het begin wilde volgen moest er al vroeg uit. Waar Nederlandse wielercafés soms vanaf 6 uur ‘s ochtends een ontbijt aanboden, zoals De Meet, waren sommige Belgische wielercafés zelf al eerder open. Toen ruim voor het einde al duidelijk werd dat Remco deze overwinning niet meer uit handen ging geven was er daarom alle tijd voor een feestje.

Bij café In de Rustberg dat is gelegen in Schepdaal (Gemeente Dilbeek) liet Remco Evenepoel de drukte met fans en media-aandacht gelaten over zich heen komen. Op beelden van Sporza is te zien dat er hier veel belangstelling is voor de nieuwe wereldkampioen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: JDM

Pa en Ma Evenepoel

In Schepdaal, de woonplaats van Evenepoel, kwamen ruim 200 supporters al vroeg samen in een supporterscafé om de koers op de voet te volgen. Voor deze gelegenheid waren er volop koffie, mattentaarten, koffiekoeken en bier ingeslagen, zodat de supporters niets tekort kwamen. De aanwezige fans zagen zijn moeder, Agna van Eeckhout, en zijn vader, Patrick Evenepoel, toeleven naar een glansrijk einde van een machtig wielerseizoen. Hierna vierden zijn ouders het feest uiteraard volop mee. Met kleding van zijn Remco’s eigen kledingmerk gingen vader en moeder Evenepoel al crowdsurfend over de dolle fans in Schepdaal.

De tekst gaat onder de foto verder

Remco Evenepoel Wereldkampioen- wielercafes.be (2) __vrt

foto: VRT.be

Remco Evenepoel Wereldkampioen- wielercafes.be (1) __vrt

foto: VRT.be

Ook andere cafés stonden zondagochtend volop in het teken van de mondiale kampioenschap.

Zo bleven fans in Leuven de hele nacht wakker waarna de flessen champagne bij Café Farao om 9 uur ‘s morgens al werden ontkurkt, zoals op de videobeelden is te zien. Ook bij Café Jerre in Oudenburg kwamen supporters al vroeg samen om onder het genot van een goed verzorgd ontbijt hun Remco Evenepoel aan te moedigen.

Bij wielercafé Bar Gidon in Geraardsbergen is ook volop meegeleefd met de prestatie die Remco leverde. Het café is tevens de thuisbasis van een officiële supportersclub van Remco Evenepoel.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Bar Gidon

Wout van Aert

Ondanks dat Wout van Aert een mooie vierde plaats behaalde, was er bij de fans van oud-Belgische kampioen Wout van Aert toch teleurstelling te bespeuren. In Lille, de plaats waar de roots van Van Aert liggen, klonk toch een welverdiend applaus voor de nieuwe wereldkampioen. “Chapeau voor Remco. Hij is de verdiende winnaar van dit WK”, klonk het in Lille bij de supportersclub van Wout van Aert.

Mathieu van der Poel

Een grotere domper was er voor de fans van Mathieu van der Poel. In de nacht voorafgaand aan het wereldkampioenschap wielrennen zat de Nederlander namelijk tot 4:00 uur vast in een politiecel. Dit kwam door een akkefietje met twee tienermeisjes in het hotel waar de oud-wereldkampioen Veldrijden verbleef. Na een zeer turbulente nacht startte Van der Poel nog wel, maar verliet hij de koers uiteindelijk na 35 kilometer al.

Een van zijn grootste fans is Ricardo Rens. In zijn eigen achtertuin heeft hij een eigen wielercafé ingericht. Dit wordt ook wel gezien als een ‘man cave‘. In zijn eigen wielercafé gingen vanaf 2:00 uur daar twee tv-schermen aangezet. Eentje om de koers te kijken, en eentje om alle andere ontwikkelingen rondom de koers te volgen. Toen Mathieu was afgestapt en er steeds meer bekend werd over zijn vervelende nacht ging bij Ricardo het geluid uit, tot een uur voor het einde.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Tonny Presser/Pix4Profs

Feest

Ondertussen staat België op zijn kop. De verwachting is dat de feesten in België rondom het wereldkampioenschap wielrennen ook de komende dagen nog wel even door zullen gaan. De Gemeente Dilbeek, waar Schepdaal een deelgemeente van is, maakte na de Vuelta-overwinning van Evenepoel al bekend dat hij als ereburger uitgeroepen zou worden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Photonews

Voor het grote publiek is er op 2 oktober een huldiging op de Grote Markt van Brussel. Evenepoel zal hier alle fans komen begroeten.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.