Wielercafes.nl

Wielercafé Almelo gaat terug in de tijd

Laatste update: 18 augustus 2023, 16:18 uur
Laatste update: 18 augustus 2023, 16:18 uur

Op woensdag 23 augustus wordt er een pop-up wielercafé georganiseerd in Almelo. Samen met spraakmakende wielericonen zoals Hennie Kuiper en Henk Lubberding worden de roemruchte wielerjaren ’70 en ’80 doorgesproken. Tijdens deze vermakelijke wieleravond wordt ook het hedendaagse wielrennen besproken.

Het cultureel centrum ‘Van katoen en nu’ te Almelo staat in het teken van de jaren ’70 en ’80. Hierbij wordt er ook een pop-up wielercafé georganiseerd, die wordt gepresenteerd door journalist en schrijver Eddy van der Ley. Hij zal tijdens dit wielercafé in gesprek met enkele bekende oud-profwielrenners.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé Almelo Van Katoen en Nu 2023 - wielercafes.nl (1)

Wielercafes.nl

Wielercafé Almelo Van Katoen en Nu 2023 - wielercafes.nl (2)

Wielercafes.nl

Hennie Kuiper

De meest bekende aanwezige oud-renner is Hennie Kuiper. Als wereldkampioen, Olympisch Kampioen en winnaar van diverse voorjaarsklassiekers was hij een van de grootste namen in zijn jaren. Met hem wordt gesproken over deze jaren, maar wordt ook zijn blik op het hedendaagse wielrennen besproken.

De tekst gaat onder de foto verder

Hennie Kuiper - wielercafes.nl

foto: NPO

Hennie Kuiper - wielercafes.nl

foto: ED / Cor Vos

Henk Lubberding

Een andere oud-profwielrenner die deze avond aan het woord komt is Henk Lubberding. Deze winnaar van de Ronde van de Toekomst in 1975 zal zich in de gesprekken mengen en is ook beschikbaar voor vragen vanuit het publiek.

Rob Kleinsman

De derde oud-profwielrenner is Rob Kleinsman. Deze oud-wielrenner uit Twente reed in 1989 de Tour de France namens de befaamde TVM Wielerploeg. Inmiddels heeft hij zijn eigen kledinglijn waarmee menig wielerclub nu rond fietst.

Wielerquiz

Bij een pop-up wielercafé als deze kan een typische wielerquiz uiteraard niet ontbreken. Hier zal worden gewerkt met het bekende Petje op, Petje af-principe.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: brabantcycling

Aanmelden

Wie aanwezig wil zijn bij dit pop-up wielercafé kan zich op 23 augustus melden aan de deur van Van Katoen en Nu. Tickets kosten €7,50. De avond begint om 19:30 uur, maar de deuren zijn er de hele dag al geopend vanwege een expositie ‘Expo 70s/80s’ in het Cultureel centrum te Almelo. Het wielercafé zal rond 22:00 uur ten einde lopen.

Parkeren

Bezoekers kunnen hun auto direct achter de locatie parkeren, in Parkeergarage Stadsbaken P9.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.