Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wielercafés zijn hot!

Laatste update: 19 augustus 2021, 10:36 uur
Laatste update: 19 augustus 2021, 10:36 uur
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Soort zoekt soort. Mensen begeven zich graag regelmatig onder soortgelijken. Zo ook wielrenners en mountainbikers. Of je nou een fanatieke wedstrijdrenner of beginnende recreant bent, de (wieler)sport verbroedert. En laat ik nou ook nog eens iemand zijn die graag het gesprek aangaat met bekenden of vreemden, niet op de laatste plaats over de wielersport. Een plek waar wielrenners graag samenkomen is er dus een waar ik zelf ook graag kom. En zo kwam ik op het idee om wielercafes.nl op te zetten. Hier lees je wat eraan vooraf ging.

Mallorca

In het prille voorjaar van 2019 fietste ik drie maanden als gids over het Spaanse eiland Mallorca. Een eiland dat in de maanden maart-juni en september-oktober elk jaar weer duizenden wielrenners verwelkomt. Ze maken gebruik van de hotels, huren een fiets en auto, lunchen onderweg ergens en gaan ’s avonds uit eten. Wielrenners zijn duidelijk een belangrijke inkomstenbron voor het Spaanse eiland. Ondanks dat mijn hele week bestond uit alles wat met fietsen te maken had kwam ik in mijn drie maanden Mallorca geen echt wielercafé tegen. Een achterstallig onderhouden restaurant met wat wielershirts aan de muur en chagrijnig personeel dat totaal niets met wielrenners leek te hebben, kwam nog het dichtst in de buurt. Een gat in de markt? Dat zou zomaar kunnen. Of ik heb niet goed genoeg gezocht.

De tekst gaat onder de foto verder

Ontwikkeling

Mijn bevinding op Mallorca hebben onlangs een oud idee nieuw leven in geblazen. Toen ik afscheid nam van mijn vorige werkgever kwam plotseling veel tijd beschikbaar. En dat midden in de coronacrisis waarin sociale contacten beperkt werden en zoveel mogelijk thuis blijven het advies was. Regelmatig las ik ergens een artikel of blog waarin twee of drie wielercafés besproken werden, maar een duidelijk overzicht van welke wielercafés we in Nederland hebben en wat die te bieden hebben miste ik. Ik besloot om me te storten op de wereld van de wielercafés. Na wat online en offline research kwam ik erachter dat het concept van wielercafés met name in de laatste jaren een toevlucht heeft genomen. De meeste wielercafés die ik vond waren opgezet in de laatste paar jaar. Sommige maakten een doorstart nadat een eerder concept was mislukt, maar ook compleet nieuwe hotspots werden vanaf het begin opgestart als wielercafé. De wielercafés zijn helemaal hot. Een mooi moment om die een podium te bieden.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: wielercafes.nl

Als verzamelplek voor alle wielercafés in Nederland moest er een website komen, zo besloot ik. Aangezien het zo’n tien jaar geleden was dat ik voor ’t laatst een simpele website heb gemaakt moest ik praktisch weer van vooraf aan beginnen. Hoe ik dit aanpakte en wat ervan terecht kwam lees je in mijn volgende bericht. •

Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Laatste nieuws

Niks missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.