foto: Café Coureur

Winterterras in België

Laatste update: 12 februari 2022, 12:56 uur
Laatste update: 12 februari 2022, 12:56 uur

Een rondje fietsen met halverwege een koffiestop met appeltaart. Menig wielrenner is er dol op. In de zomer pauzeren daarom vele wielrenners en mountainbikers maar al te graag voor een plekje in de zon op het terras. Maar hoe zit dat in de winter? In België hebben ze daar een mooie oplossing voor: het winterterras.

Door de lockdown in Nederland is het helaas niet mogelijk om binnen op te warmen bij één van de wielercafés in ons land. Koffie, lunch of andere lekkernijen afhalen kan er gelukkig steeds vaker. Op die manier kun je de wielercafés in Nederland toch steunen.

De tekst gaat onder de foto verder

In België zijn de wielercafés wel geopend en wordt er geregeld een heus winterterras gemaakt. Hier kan vaak worden genoten van een verwarmd terras, dekens en bijpassende drank om warm te blijven. Hieronder lichten we drie wielercafés uit die elk op hun eigen manier vorm geven aan het concept winterterras.

1. Winterterras bij Café Fringale

Oud profwielrenner Kris Boeckmans weet als geen ander dat het in de winter curciaal is niet te veel af te koelen tijdens een pauze. Zijn Café Fringale opende amper een half jaar geleden de deuren, maar pakt ’t deze winter direct slim aan. Deze winter vind je in de ruimte tuin namelijk een overdekt én verwarmd terras. Heerlijk genieten van je warme chocomelk of kop koffie doe je hier dus in de luwte, pal onder de heaters die het uiterst aangenaam maken.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Café Fringale

2. Lumberjack Winterbar bij Café Coureur

In Borgloon vind je eveneens heerlijke heaters en zachte dekens. Doordat ze hier zelfs een overdekte buitenbar hebben gemaakt hoef je tijdens je pauze bij Café Coureur niet zomaar onder de warme dekens vandaan te komen. Afgelopen weekend werd deze Lumberjack Winterbar nog gebruik voor een nieuwjaarsborrel. Café Coureur heeft duidelijk veel zin in het nieuwe jaar. Proost!

De tekst gaat onder de foto verder

Winterterras bij Café Coureur - wielercafes.be

foto: Café Coureur

Winterterras bij Café Coureur - wielercafes.be

foto: Café Coureur

3. Winterkiosk bij Café Surplas

Vlakbij wielercafé De Kriekel (pauzeplek tijdens Omloop der Wielercafes) vind je Café Surplas. Opwarmen doe je hier onder de gloeiende heaters met een deken over je heen. Naast het ruime terras dat in de zomer goed wordt gevonden door menig fietser vind je hier ook een winterkiosk. Samen met de aangebrachte sfeerverlichting en flessen jenevers op de kaart doet deze winterbar een beetje denken aan après-ski. Echter, de half uitstekende stadsfiets aan de zijkanten van de winterkiosk zetten je weer op scherp. Of dat ook voor de aanwezige glühwein, jenever en limoncello geldt valt nog te bezien..

De tekst gaat onder de foto verder

Winterterras bij Café Surplace - wielercafes.be (2)

foto: Café Surplas

Winterterras bij Café Surplace - wielercafes.be

foto: Café Surplas

Binnen opwarmen

Zit jij zomers dolgraag op het terras, maar vind je ‘t in de winter wat aan de frisse kant? Wellicht bieden bovenstaande drie opties je dan de motivatie om toch een mooie ronde mét terraspauze te rijden. Toch hopen we dat we tijdens Omloop der Wielercafes op 5 en 6 maart gewoon heerlijk binnen kunnen opwarmen, zowel in Nederland als België. ♦

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X