WK Veldrijden in Café Welkom

Laatste update: 12 februari 2022, 13:07 uur
Laatste update: 12 februari 2022, 13:07 uur

Voor een volledig weekend stond Café Welkom centraal op De Belg. De uitzending die gemaakt werd rondom het WK Veldrijden werd gemaakt vanuit het wielercafé in Noorderwijk. Een knotsgek circus waar eigenaar Jo Helsen zijn vingers bij aflikte.

Het is vrijdagochtend als de vrachtwagens met alle materialen de parking achter het wielercafé plaatsnemen. Het doet een beetje denken aan de kermiswagens die zich opmaken voor een groot spektakel. Maar dit keer waren het Michel Wuyts en Paul Herygers die zich installeerden samen met de rest van de tv-crew. Sporza liet het wielercafé veelvuldig in beeld en aan bod komen in de uitzendingen op de Belgische tv-zender.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be
Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be

Vaste gasten gecompenseerd

Op social media werd uitgebreid in beeld gebracht hoe het spektakel Café Welkom omarmt. In het café maakten de gasten voor één weekend plaats voor de tv-uitzending. Volgend weekend zullen de vaste gasten gecompenseerd worden in het dorpscafé.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be
Café Welkom in Noorderwijk - wielercafes.be

In de Tour

Dat Jo met zijn Café Welkom bekend is bij de Belgische omroep komt met name door zijn verschijning in de Tour de France, langs het parcours. Hier was Café Welkom te vinden met het concept ‘Cafe Welkom in de Tour’.  Hiermee rijdt Jo met zijn busje als mobiel wielercafé rond bij de Tour.

Een paar jaar later zocht Sporza een geschikte plek voor de uitzending rondom de Tour de France en kwam uit in Noorderwijk. Zodoende zijn beide partijen geen vreemden meer voor elkaar.

De tekst gaat onder de foto verder

Lasagne, varkenswangetjes en spaghetti

Om de heren van Sporza een goede bodem te bieden sloofde eigenaar Jo Helsen zich zelf uit in de keuken. Hier maakte hij dezer dagen afwisselend lasagne, varkenswangetjes en spaghetti. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dat smullen is 😉.

Ook het Belgische Radio 2 besteedde aandacht aan de happening in Noorderwijk, zoals hier te beluisteren is.

Gastsprekers

Aan tafel schoven diverse gastsprekers aan om hun opinie te delen in de uitzending. Onder hen ook veldrijsters Sofie de Boer en Laura Verdonschot. Beiden bekenden uit het veldrijden. Achteraf maakte Jo meteen van de gelegenheid gebruik om op de foto te gaan met beide toppers. ♦

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X