Toertochten

Georganiseerd door Wielercafes.nl

Rondje Wielercafes - Wielercafes.nl logo + tekst website
Rondje Wielercafes - Wielercafes.nl logo + tekst website

Toertochten

Georganiseerd door Wielercafes.nl

Jaarlijks organiseert Wielercafes.nl twee toertochten: Omloop der Wielercafes en Rondje Wielercafes.

Jaarlijks organiseert Wielercafes.nl twee toertochten: Omloop der Wielercafes en Rondje Wielercafes.

Nieuwsbrief

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom onze toertochten ? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

FAQ - Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 6 t/m 9 mei 2021 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke van deze vier dagen je kiest. Je consumptiemunten zijn alle vier deze dagen geldig.

Inschrijven is mogelijk tot en met 9 mei. Elke startlocatie kent een limiet. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven. Of we tijdens de eerste editie aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉 .

Het GPX-bestand wordt op 3 mei naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.
Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.
Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die hier meer ervaring in heeft. Hul nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elk wielercafé biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan. Daarnaast bieden de verschillende startlocaties ook hun eigen specialiteit aan. Dit wordt ter plekke kenbaar gemaakt.

Startlocaties

De startlocaties worden één voor één bekend gemaakt.

Het eerste wielercafé dat deelneemt aan Rondje Wielercafes 2021 is Parijs is nog ver. Het Doetinchemse wielercafé bestaat sinds 2017 en wordt gerund door Gerrit Geuvers. Deze man – die zelf ook graag een rondje fietst – ontvangt momenteel regelmatig gasten die meer dan 100 km fietsen om het wielercafé te bezoeken.

Ook mensen uit de directe omgeving weten het wielercafé goed te vinden, waaronder zelfs profwielrenners. Zo komt oud-wereldkampioen Veldrijden (Belofte) Joris Nieuwenhuis van Team DSM af en toe langs voor een kop koffie. Tevens schuift hij graag aan voor een praatje tijdens de podcast van Parijs is nog ver, De Gruppetto.

Wanneer de terrassen op 6-9 mei 2021 open kunnen zijn zullen de deelnemers van het evenement daar dankbaar gebruik van kunnen maken bij Parijs is nog ver. Wanneer de zon schijnt is ’t hier dan ook heerlijk vertoeven op het terras met een verschillende soorten (speciaal)bier, bananenbrood of een stuk appeltaart. Tegelijkertijd kunnen deelnemers vanaf 8 mei hier genieten van de Giro d’Italia, want ondanks dat de naam van het wielercafé verwijst naar de Tour de France is de Giro d’Italia hier dan gewoon op scherm te volgen.

» Bekijk meer van Parijs is nog ver

Het tweede wielercafé dat we aankondigen als startlocatie van Rondje Wielercafes is één van de bekendste van Nederland: Wielercafé De Proloog. Het café waarvan de naam verwijst naar de race tegen de klok bestaat al 2016.

De proloog vind je centraal gelegen in ons land en onderaan de Amerongse Berg. Als ideale uitvalsweg richting zowel de Utrechtse Heuvelrug, het land van Maas en Waal als de Hoge Veluwe kun je vanaf hier alle kanten op. Mede daardoor wordt het wielercafé ook goed bezocht door zowel fietsers die vanuit de Randstad komen als fanatiekelingen die Amerongen vanuit Gelderland en Noord-Brabant weten te bereiken. Binnen vind je een ruim opgezet café met. Het team is een mooie mix van ervaren horecatoppers en enthousiaste werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kaart is al net zo diverse waarbij volop aandacht is voor lokale producten. Van een lekker speciaalbiertje tot appeltaart en koerssoep.

Jaarlijks starten vele evenementen bij wielercafé De Proloog. Ook tijdens de eerste editie van Rondje Wielercafes kun je hier beginnen aan jouw tocht over 80, 105 of 125 kilometer. Pauzeren doe je onderweg bij het Mountainbike Museum in Arnhem. Maak hier een leuke foto en plaats deze op social media waarbij je zowel het museum als Wielercafes tagt. Hiermee maak je namelijk kans op een gratis middag mountainbiken voor twee personen! Na je pauze gaat ’t weer wind mee, berg af en met het café in zicht richting Amerongen.

» Bekijk meer van De Proloog

Ook in Brabant bevindt zich een startlocatie voor Rondje Wielercafes 2021. Vanaf het Eindhovense wielercafé Cyklist zet je (afhankelijk van je afstand) koers richting de Belgische grens of richting het Noord-Limburgse landschap. Onderweg geniet je van de rustige wegen en het uitgestrekte landschap. Door de overwegend vlakke routes kun je hier op deze routes daarom volop genieten en heerlijk wegdromen.

Pauzeplek van de 105-km en de 125-km route zijn bij een wielercafé dat Rondje Wielercafes aangrijpt om haar opening te vieren. Als de inschrijving voor Rondje Wielercafes op 2 april opent zal in Sevenum voor het eerst de naam van het gloednieuwe wielercafé bekend worden gemaakt. Met een verrukkelijk bourgondisch karakter gecombineerd met de lokale fietsenmaker zet Trapperie de … (met negen puntjes) een uniek concept neer. Aanstaande vrijdag zullen we ook dit wielercafé verder introduceren via onze website.

Kunnen de terrassen tussen 6 en 9 mei open? Dan zul je hier bij zowel in Sevenum als bij Cyklist maximaal van kunnen genieten. Het ruime terras en bourgondische menukaart van Cyklist maakt de voor- en napret onder genot van de beste versnaperingen erg verleidelijk. Het wielercafé in Eindhoven dat voorheen bekend was onder de naam Velosoof bevindt zich op het NRE-terrein van Nederlands lichtstad. Het café wordt veelvuldig gebruikt als begin- pauze en eindplek voor (groeps)ritten. Vele wielrenners genieten hier van de populaire pasta’s en sappige burgers als welverdiende loon na een froaie tocht door het Brabantse land.

» Bekijk meer van Cyklist

Midden in de regio Montferland vinden we startlocatie Berc Bike. Het wielercafé dat vorig jaar haar deuren opende heeft hier vanwege de pandemie nog weinig van kunnen laten zien. Tijdens Rondje Wielercafes 2021 heb je de mogelijkheid om vanaf hier een prachtige ronde van 60, 90 of 125 kilometer te fietsen. Onderweg maak je kennis met de rust en ruimte die je ervaart op de polderwegen door de achterhoek. Op zo’n 40 kilometer voor het einde kun je pauzeren bij het wielercafé Parijs is nog ver, waar er heerlijke lekkernijen voor je klaar liggen. Zo zorgen het bananenbrood, de OpKop-koffie en uiteraard de bekende appeltaart ervoor dat je er na een pauze in Doetinchem weer even tegenaan kan.

Eenmaal terug bij het wielercafé van Berc Bike kun je het wielercafé eens goed bekijken en begint het grote nagenieten. Verwen jezelf met een Italiaanse koffie, bananenbrood en een eigen Berc Bier. Als de terrassen open kunnen zal je bij Berc Bike bovendien heerlijk buiten kunnen vertoeven.

» Bekijk meer van Berc Bike

Nieuwer dan nieuw, zo kunnen we deze startlocatie wel noemen. Op zaterdag 3 april opent Trapperie in Sevenum haar deuren voor het publiek. Terwijl er nog hard wordt gewerkt aan de invulling van het café en het terras nog niet geopend mag worden, heeft er al wel een fietsenmaker plaatsgenomen in het wielercafé. Door een unieke samenwerking met het lokale Lommen Tweewielers is dit wielercafé en fietsenmaker in één! Met retro uitstraling, een kasseienpad midden in het café en een werkplaats met fietsenmaker als onderdeel van het café zet dit wielercafé een uniek concept neer.

Wanneer de horeca weer open kan kun je hier genieten van heerlijke koffie, een verrukkelijke lunch en een verdiende borrel. Wat betreft de menukaart ligt de nadruk duidelijk op het bourgondische. Zo haal je tijdens Rondje Wielercafes 2021 hier jouw patatas bravas, kipsaté of goed gevulde pastamaaltijd.

De volledige naam van het wielercafé wordt overigens later in april nog bekend gemaakt. Dit is tot nu toe namelijk Trapperie de, met nog negen puntjes erachter.

» Bekijk meer van Trapperie

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie
X