Wielercafes.nl logo tekst website PNG (transp)

Omloop der Wielercafes

5 & 6 maart 2022

Omloop der Wielercafes

5 & 6 maart 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

foto: Nieuwsblad.be

Omloop der Wielercafes 2022

Een ideale seizoensopener, dat is Omloop der Wielercafes. Op 5 en 6 maart 2022 kun je jouw wielerseizoen direct goed beginnen met de eerste editie van deze toertocht. Alle routes hebben het begin- en eindpunt bij wielercafé Cyklist in Eindhoven.

Omloop der Wielercafes is een toertocht die je gedurende twee dagen kan rijden. Elke deelnemer kan de gekozen route op 5 of 6 maart rijden. Doordat de routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners is elke deelnemer verzekerd van een unieke en afwisselende route.

Klaar voor de start? Daar gaan we. Haal om te beginnen jouw startpakket op bij wielercafé Cyklist in Eindhoven. Hierin vind je twee consumptiemunten zodat je alvast goed kan starten met een lekkere kop koffie. Om na het opwarmen ook warm te blijven ontvang je bovendien een scarf van Rogelli. Een goed begin is immers het halve werk.

Zodra je op de fiets zit gaat je route richting België, zoals dat bij een echte seizoensopener hoort. Na een uurtje fietsen kun je jouw eerste trek stillen met de gezonde energiereep van Coup d’Barre. Onderweg kun je opwarmen bij de wielercafés op de route, waar jij als wielerfanaat je ogen eens goed de kost kan geven. Laat je verrassen door deze bijzondere plekken in België en Nederland, waar de liefde voor de wielersport voelbaar is.

Eenmaal terug in Eindhoven heb je wel een stuk taart verdiend. Zak lekker onderuit, geniet van een heerlijk Koerspret-wielerbier en blader eens door het Ride magazine uit je startpakket. Ondertussen zie je de renners op het grote scherm nog even doorbikkelen in Strade Bianche. Wat heb jij een heerlijke start van het wielerseizoen.

Begint ‘t bij jou ook al te kriebelen? Kies hieronder de afstand die het beste bij je past en schrijf je binnenkort in!

Afstanden

Deelnemers kunnen zich uitleven op routes van 130, 175 en 200 kilometer door Nederland en België. Zoek jij nog een mooi doel om deze winter voor te trainen? Dan heb je die nu gevonden!

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

Je vindt Omloop der Wielercafes 2022 ook op

Routes

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

130 km

175 km

200 km

Deelnamepakket voor elke deelnemer

Deelnamepakket
voor elke deelnemer

Daarnaast zie jij jezelf mogelijk terug in de aftermovie, gemaakt door Wiese videografie.

Partners

Partners

Corona-maatregelen

Dankzij het unieke concept van Omloop der Wielercafes kan het evenement ook ten tijde van lockdown doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de actuele corona-maatregelen tijdens het evenement worden nageleefd. Bij alle startlocaties en pauzeplekken worden de nodige maatregelen getroffen om alle deelnemers een veilig evenement te bezorgen.

De belangrijkste maatregelen voor de deelnemers op een rij:

Bij startpunt

  • Aanmelden bij aankomst
  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst
  • Ben je met meerderen? Laat dan één persoon de startpakketten ophalen
  • Draag binnen een mondkapje

Tijdens de tocht

  • Fiets in groepen van maximaal 4 personen
  • Neus legen of hoesten? Controleer dan of er niemand achter je rijdt
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij stoplichten en pauzeplekken

Bij pauzeplek en eindpunt

  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst
  • Draag binnen een mondkapje
  • Binnen eten of drinken? Neem dan plaats aan een tafel

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het kennen en naleven van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

FAQ – Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 5 t/m 6 maart 2022 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke dag je kiest. Je consumptiemunten zijn al deze dagen geldig.

De startlocatie is in Eindhoven. Wij adviseren daarom ook om bij wielercafé Cyklist in Eindhoven te starten.

Wanneer je de route toch wil starten vanuit België ligt jouw startpakket nog steeds in Eindhoven. Deze kun je dan meenemen zodra je in Eindhoven aankomt.

Inschrijven is mogelijk tot en met 6 maart 11:59 uur.

Daarnaast kent elke route een limiet van aantal inschrijvingen. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het – tot 6 maart dus – mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven.

Of we aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉.

Het GPX-bestand wordt uiterlijk een week voor het evenement naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.

Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.

Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die meer ervaring heeft in het rijden vanaf GPX-routes. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elk wielercafé op de route biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan.

Je vindt Omloop der Wielercafes 2022 ook op

Nieuwsbrief

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom de Omloop der Wielercafes? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van onze toertochten?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X