Wielercafes.nl logo tekst website PNG (transp)

Omloop der Wielercafes

Zondag 5 maart 2023 wordt een nieuwe editie van Omloop der Wielercafes verreden.
5 maart 2023

Omloop der Wielercafes

5 maart 2023
Zondag 5 maart 2023 wordt een nieuwe editie van Omloop der Wielercafes verreden.

foto: Wielercafes.nl

In 2023 wordt de tweede editie van Omloop der Wielercafes verreden. Op zondag 5 maart 2023 kun je jouw wielerseizoen direct goed beginnen met een unieke toertocht. Alle routes hebben begin- en eindpunt bij een wielercafé. Deze startlocatie wordt eind 2022 bekend gemaakt via nieuwsbrief en social media.

Het voorjaar van 2022 kende een geweldige eerste editie van de Omloop der Wielercafes. Alsof het zo moest zijn genoten ruim 270 deelnemers het gehele weekend van een unieke voorjaarszon. Met behulp van de feedback die deelnemers na deze editie hebben doorgegeven zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd rondom deze toertocht.

Zoek jij nog een uitdaging om deze winter voor te trainen? Noteer dan de Omloop der Wielercafes bij zondag 5 maart 2023!

De inschrijving voor deze toertocht gaat op 2 januari 2023 open.

Tot die tijd kun je hieronder alvast nagenieten van de eerste editie. 😍

Omloop der Wielercafes 2023

Na een waanzinnige eerste editie wordt de Omloop der Wielercafes ook in 2023 weer verreden. Op zondag 5 maart 2023 brengt deze toertocht je via prachtige routes bij een aantal geselecteerde wielercafés. Ben jij al klaar voor deze seizoensopener?

Afgelopen winter bleken er al veel fanatiekelingen de wintertrainingen aan te grijpen als voorbereiding op het eerste weekend van maart. Tijdens de eerste Omloop der Wielercafes werden er flinke afstanden gereden met onderweg pauzes bij geselecteerde wielercafés. Met honderden vrolijke deelnemers was de eerste editie van deze fraaie toertocht meteen een succes.

Startlocaties
In 2023 kent de Omloop der Wielercafés twee startlocaties. Dit zijn Fixed Gear Coffee in Valkenburg en Café Coureur in Borgloon. Vanaf hier kun een jouw afwisselende route rijden door Nederlands en Belgisch Limburg.

Afstanden
Wil jij graag starten vanaf Fixed Gear Coffee in Valkenburg, Nederland? Dan heb je de keuze uit de routes van 110, 145 en 180 kilometer. Wil jij liever starten vanaf Café Coureur in Borgloon, België? In dat geval heb je de keuze uit routes van 145 en 180 kilometer. In de routes 145 km en 180 km vanaf beide startlocaties zit geen verschil, naast het startpunt. Het zou dus goed kunnen dat je onderweg deelnemers tegenkomt die vanaf de andere startlocatie zijn vertrokken.

Startpakket
Klaar voor de start? Daar gaan we. Haal om te beginnen jouw startpakket op bij jouw startlocatie. Hierin vind je twee consumptiemunten zodat je alvast goed kan starten met een lekkere kop koffie.

Zodra je op de fiets zit gaat jouw route al snel heuvelop. Het zal misschien even wennen zijn, maar je eenmaal op gang zul je de klimmetjes op de route makkelijker gaan verteren. Na een uurtje fietsen kun je jouw eerste trek stillen met de gezonde energiereep van BYE Nutrition. Onderweg kun je opwarmen bij de wielercafés op de route, waar jij als wielerfanaat je ogen eens goed de kost kan geven. Laat je verrassen door deze bijzondere plekken in België en Nederland, waar de liefde voor de wielersport voelbaar is.

Eenmaal terug bij jouw startlocatie heb je wel een stuk taart verdiend. Zak lekker onderuit, geniet van een heerlijk drankje en blader eens door het Ride magazine uit je startpakket. Ondertussen zie je de renners op het grote scherm nog even doorbikkelen in Parijs-Nice. Wat heb jij een heerlijke start van het wielerseizoen.

Doel
Zoek jij nog een mooi doel om deze winter voor te trainen? Dan heb je die nu gevonden!

Inschrijven
Begint ‘t bij jou ook al te kriebelen? Vanaf 2 januari is de inschrijving geopend. Vanaf die dag kies je hieronder jouw startlocatie en schrijf jij je in. Een inschrijving kost €20,- (vroege vogels €15,-). Hiervoor krijg je een compleet startpakket bij de start.

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

De inschrijving is vanaf 2 januari geopend

Routes

Vanaf Fixed Gear Coffee hebben deelnemers de keuze uit 110, 145 of 180 kilometer.

Vanaf Café Coureur in Borgloon (BE) hebben deelnemers de keuze uit 145 of 180 kilometer.

Ondanks dat de routes gedeeltelijk door Zuid-Limburg lopen bevatten deze niet de beklimmingen die je in de Amstel Gold Race vindt. Bij deze toertocht is er gekozen voor alternatieve wegen en verrassende beklimmingen.

Vóórdat de inschrijving open gaat worden de routes verder beschreven en geïllustreerd. 

De inschrijving gaat open over

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Je vindt Omloop der Wielercafes 2023 ook als evenement op

Startpakket voor elke deelnemer

Startpakket
voor elke deelnemer

* zolang de voorraad strekt

Daarnaast zie jij jezelf mogelijk terug op de foto’s van Beau van Hout.

Weersvoorspelling voor Eindhoven

Routes

Klik op de afbeelding voor een vergroting

De 130 km route kent ondanks de kortste afstand wel de meeste kasseistroken. In totaal wordt er bijna 9000 meter verdeeld over 6 kasseistroken afgelegd. Mede doordat alle stroken uit deze route in Nederland liggen zijn ze relatief goed over te komen.

Deze route brengt je na amper 20 kilometer al op de eerste strook. Dwars door het centrum van Eersel dender je over de goed liggende kasseienstrook waarna je het achterliggende recreatiegebied in stuurt. In totaal vind je in de eerste 40 kilometer van deze route al meteen vier kasseistroken. Vooreind in Lage Mierde is als vierde strook de langste uit deze route met ruim 3 kilometer aan kasseien. Na een korte uitstap naar België wordt koerst gezet richting de nieuwe fietspaden van de Alpense Bergen, een bosgebied tussen Chaam en Alphen. Hier vind je gloednieuwe fietspaden met kei glad asfalt. Heerlijk om weer even op bij te komen voordat je de 1300 meter lange Oude Rielseweg over dendert.

Op zo’n 45 kilometer voor het einde draai je de laatste strook op. In Tilburg is ’t nog één keer genieten, op de Friezenlaan. Hierna kun je rustig uitbollen naar een van de nieuwste wielercafés van Nederland: Cargo Bikes & Coffee in Tilburg. Hier zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen. Neem hier eens een kijkje bij het Tilburgse wielercafé, waar creatief met de ruimte wordt om gegaan.

De laatste 35 kilometer leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal. Via de Oirschotse heide fiets je ten slotte Eindhoven weer binnen, waar Strade Bianche op het grote scherm te volgen is. Tijd voor een welverdiende afsluiter uit de koelkast of van de tap.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Op de route van 175 kilometer wordt eveneens vertrokken in zuidelijke richting. Parallel aan de kleine rivier de Dommel brengt een breed en goedlopend fietspad je Eindhoven uit. Na 17 kilometer kom je de eerste kasseistrook al tegen. Een zeer nette, in het centrum van Eersel, om mee te beginnen. Via de groene omgeving van de Kempen fiets je de grens over. Eenmaal in België zorgen de lange stroken breed asfalt langs het kanaal tussen Bocholt en Herentals ervoor dat je bijna tien kilometer lang kunt genieten van de rust, de ruimte en wellicht een fikse tegenwind. Smijt hier niet met je krachten, want de tweede kasseistrook laat hierna niet lang op zich wachten.

Na een goede 50 km is het namelijk tijd voor het echte werk. De benen zijn warm gedraaid en het comfortabele asfalt verdwijnt onder je wielen. Het is tijd voor één van de twee langste Belgische kasseistroken uit deze toertocht: Ten Aard. Dit stuk beschermd erfgoed kent een lichte afbuiging naar links en geeft absoluut niet mee. Wie van kasseien houdt zal hier 1800 meter lang van smullen.

Op een kleine 70 kilometer vanaf Eindhoven is pauze een nabij. Maar niet voordat je de kasseistrook midden in het centrum van Herentals hebt getrotseerd. Wanneer er 75 kilometer op je teller staat kom je aan bij het bekende wielercafé van Jo van Helsen: Café Welkom. Laat je hier verrassen door de kleurrijke en authentieke uitstraling gecombineerd met de Belgische gastvrijheid van Jo. Hier scoor je een goede kop koffie, appeltaart of zelfs een smaakvol speciaalbiertje.

Eenmaal bijgekomen en aangevuld in Noorderwijk duurt het amper tien kilometer voordat de laatste kasseistrook op Belgische grond wordt bereikt. Met slechts 180 meter is deze strook meteen ook de kortste kasseistrook uit deze editie van Omloop der Wielercafes.

Niet veel later doet het enige klimmetje op deze route zich aan: de Hukkelberg. Een heel kort klimmetje dwars door de groene heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee.

Net voordat de oude treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout, genaamd Bels Lijntje, wordt gevonden is er nog één kleine kasseistrook: de Koestraat. Deze kasseistrook nabij Riel is slechts 490 meter lang en ligt er prima bij.

Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

Het laatste stuk van deze route leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal richting Oirschot. Eenmaal terug in Eindhoven en 175 km verder kan het nagenieten beginnen. Proost bij wielercafé Cyklist samen op deze unieke ervaring: de eerste editie van de Omloop der Wielercafes.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voor de echte bikkels is er de route van 200 kilometer. Op deze route wordt er eveneens richting België vertrokken. Eenmaal Eindhoven uit tref je glad asfalt op de fietssnelweg ‘oude spoorbaan’, die over een oude spoorlijn van Waalre naar Valkenswaard loopt. Verderop ligt er nog zo’n heerlijk stuk glad asfalt waar de benen eens even goed warmgetrapt kunnen worden. Eenmaal de grens over is ‘t dan nog 20 kilometer tot het eerste wielercafé: De Kriekel.

Nadat je hier een kijkje hebt genomen en een bodem hebt gelegd ga je op weg naar de eerste kasseistrook. Voor wie het liever eerst van de zijkant bekijkt is er de mogelijkheid om hier over het paralel lopende fietspad dezelfde route te rijden. Durf jij het wel aan? Dan is het ruim 500 meter beuken over de kinderkopjes.

Na zo’n 88 kilometer en drie uur fietsen kom je aan bij het tweede wielercafé op de route: Café Welkom. Drink hier een kop koffie met de altijd goed gehumeurde eigenaar Jo en geniet van het prachtig aangeklede wielercafé met haar eigen Cristalleke (wij vinden het een soort mancave) en frituur. Na een pauze in het pitoreske dorp Noorderwijk stap je weer op voor de tweede helft van deze route.

Fiets langs de sierlijk kronkelende weg langs de Kleine Nete en de snelle asfaltbaan verder richting het westen waar de zwaarste kasseistrook van deze route op je ligt te wachten: De Voort. Bij deze kasseistrook is er geen ontkomen aan. Wie over het onverharde rijdt riskeert een lekke band en zal bedrogen uitkomen. Tijd voor het echte werk dus. Tijd voor de strook die tot 2007 in het parcours van de Scheldeprijs zat. Waar deze strook nog redelijk begint wordt ‘ie gaandeweg steeds slechter. Houd dus vaart en blijf zoveel mogelijk midden op de strook rijden, want deze kasseistrook van bijna 2000 meter lang laat de echte strijders bovendrijven.

Is deze strook je goed bevallen? Dan kun je na zo’n 120 kilometer nog een keer genieten. De Kapelstraat is ruim 500 meter lang en kent halverwege een S-bocht. Neem ‘t er hier nog even van, want hierna loopt deze route weer veelal over glad asfalt en andere goed begaanbare wegen.

Wanneer er 155 km op je teller staat volgt er nog een laatste strook, die halverwege wordt onderbroken door een kruising. Oppassen geblazen hier dus.

Het laatste stuk vóór Tilburg pak je nog een stuk van Bels-Lijntje mee, dit ligt evenals het begin van de route op een oude spoorlijn. Dit was jarenlang een treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout. Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

In de laatste 35 kilometer is er in deze route gekozen voor een aaneenschakeling van rechte en verkeersluwe wegen. Het fietspad langs het Wilhelminakanaal brengt je richting Oirschot waarna je afbuigt richting Eindhoven. Op naar een welverdiend wielerbiertje, colaatje en wellicht ook een lekker bord pasta. Want op z’n tijd genieten, dat kunnen ze daar wel bij Cyklist in Eindhoven.

Routes

Klik op de afbeelding voor een vergroting

De 130 km route kent ondanks de kortste afstand wel de meeste kasseistroken. In totaal wordt er bijna 9000 meter verdeeld over 6 kasseistroken afgelegd. Mede doordat alle stroken uit deze route in Nederland liggen zijn ze relatief goed over te komen.

Deze route brengt je na amper 20 kilometer al op de eerste strook. Dwars door het centrum van Eersel dender je over de goed liggende kasseienstrook waarna je het achterliggende recreatiegebied in stuurt. In totaal vind je in de eerste 40 kilometer van deze route al meteen vier kasseistroken. Vooreind in Lage Mierde is als vierde strook de langste uit deze route met ruim 3 kilometer aan kasseien. Na een korte uitstap naar België wordt koerst gezet richting de nieuwe fietspaden van de Alpense Bergen, een bosgebied tussen Chaam en Alphen. Hier vind je gloednieuwe fietspaden met kei glad asfalt. Heerlijk om weer even op bij te komen voordat je de 1300 meter lange Oude Rielseweg over dendert.

Op zo’n 45 kilometer voor het einde draai je de laatste strook op. In Tilburg is ’t nog één keer genieten, op de Friezenlaan. Hierna kun je rustig uitbollen naar een van de nieuwste wielercafés van Nederland: Cargo Bikes & Coffee in Tilburg. Hier zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen. Neem hier eens een kijkje bij het Tilburgse wielercafé, waar creatief met de ruimte wordt om gegaan.

De laatste 35 kilometer leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal. Via de Oirschotse heide fiets je ten slotte Eindhoven weer binnen, waar Strade Bianche op het grote scherm te volgen is. Tijd voor een welverdiende afsluiter uit de koelkast of van de tap.

Op de route van 175 kilometer wordt eveneens vertrokken in zuidelijke richting. Parallel aan de kleine rivier de Dommel brengt een breed en goedlopend fietspad je Eindhoven uit. Na 17 kilometer kom je de eerste kasseistrook al tegen. Een zeer nette, in het centrum van Eersel, om mee te beginnen. Via de groene omgeving van de Kempen fiets je de grens over. Eenmaal in België zorgen de lange stroken breed asfalt langs het kanaal tussen Bocholt en Herentals ervoor dat je bijna tien kilometer lang kunt genieten van de rust, de ruimte en wellicht een fikse tegenwind. Smijt hier niet met je krachten, want de tweede kasseistrook laat hierna niet lang op zich wachten.

Na een goede 50 km is het namelijk tijd voor het echte werk. De benen zijn warm gedraaid en het comfortabele asfalt verdwijnt onder je wielen. Het is tijd voor één van de twee langste Belgische kasseistroken uit deze toertocht: Ten Aard. Dit stuk beschermd erfgoed kent een lichte afbuiging naar links en geeft absoluut niet mee. Wie van kasseien houdt zal hier 1800 meter lang van smullen.

Op een kleine 70 kilometer vanaf Eindhoven is pauze een nabij. Maar niet voordat je de kasseistrook midden in het centrum van Herentals hebt getrotseerd. Wanneer er 75 kilometer op je teller staat kom je aan bij het bekende wielercafé van Jo van Helsen: Café Welkom. Laat je hier verrassen door de kleurrijke en authentieke uitstraling gecombineerd met de Belgische gastvrijheid van Jo. Hier scoor je een goede kop koffie, appeltaart of zelfs een smaakvol speciaalbiertje.

Eenmaal bijgekomen en aangevuld in Noorderwijk duurt het amper tien kilometer voordat de laatste kasseistrook op Belgische grond wordt bereikt. Met slechts 180 meter is deze strook meteen ook de kortste kasseistrook uit deze editie van Omloop der Wielercafes.

Niet veel later doet het enige klimmetje op deze route zich aan: de Hukkelberg. Een heel kort klimmetje dwars door de groene heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee.

Net voordat de oude treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout, genaamd Bels Lijntje, wordt gevonden is er nog één kleine kasseistrook: de Koestraat. Deze kasseistrook nabij Riel is slechts 490 meter lang en ligt er prima bij.

Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

Het laatste stuk van deze route leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal richting Oirschot. Eenmaal terug in Eindhoven en 175 km verder kan het nagenieten beginnen. Proost bij wielercafé Cyklist samen op deze unieke ervaring: de eerste editie van de Omloop der Wielercafes.

Voor de echte bikkels is er de route van 200 kilometer. Op deze route wordt er eveneens richting België vertrokken. Eenmaal Eindhoven uit tref je glad asfalt op de fietssnelweg ‘oude spoorbaan’, die over een oude spoorlijn van Waalre naar Valkenswaard loopt. Verderop ligt er nog zo’n heerlijk stuk glad asfalt waar de benen eens even goed warmgetrapt kunnen worden. Eenmaal de grens over is ‘t dan nog 20 kilometer tot het eerste wielercafé: De Kriekel.

Nadat je hier een kijkje hebt genomen en een bodem hebt gelegd ga je op weg naar de eerste kasseistrook. Voor wie het liever eerst van de zijkant bekijkt is er de mogelijkheid om hier over het paralel lopende fietspad dezelfde route te rijden. Durf jij het wel aan? Dan is het ruim 500 meter beuken over de kinderkopjes.

Na zo’n 88 kilometer en drie uur fietsen kom je aan bij het tweede wielercafé op de route: Café Welkom. Drink hier een kop koffie met de altijd goed gehumeurde eigenaar Jo en geniet van het prachtig aangeklede wielercafé met haar eigen Cristalleke (wij vinden het een soort mancave) en frituur. Na een pauze in het pitoreske dorp Noorderwijk stap je weer op voor de tweede helft van deze route.

Fiets langs de sierlijk kronkelende weg langs de Kleine Nete en de snelle asfaltbaan verder richting het westen waar de zwaarste kasseistrook van deze route op je ligt te wachten: De Voort. Bij deze kasseistrook is er geen ontkomen aan. Wie over het onverharde rijdt riskeert een lekke band en zal bedrogen uitkomen. Tijd voor het echte werk dus. Tijd voor de strook die tot 2007 in het parcours van de Scheldeprijs zat. Waar deze strook nog redelijk begint wordt ‘ie gaandeweg steeds slechter. Houd dus vaart en blijf zoveel mogelijk midden op de strook rijden, want deze kasseistrook van bijna 2000 meter lang laat de echte strijders bovendrijven.

Is deze strook je goed bevallen? Dan kun je na zo’n 120 kilometer nog een keer genieten. De Kapelstraat is ruim 500 meter lang en kent halverwege een S-bocht. Neem ‘t er hier nog even van, want hierna loopt deze route weer veelal over glad asfalt en andere goed begaanbare wegen.

Wanneer er 155 km op je teller staat volgt er nog een laatste strook, die halverwege wordt onderbroken door een kruising. Oppassen geblazen hier dus.

Het laatste stuk vóór Tilburg pak je nog een stuk van Bels-Lijntje mee, dit ligt evenals het begin van de route op een oude spoorlijn. Dit was jarenlang een treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout. Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

In de laatste 35 kilometer is er in deze route gekozen voor een aaneenschakeling van rechte en verkeersluwe wegen. Het fietspad langs het Wilhelminakanaal brengt je richting Oirschot waarna je afbuigt richting Eindhoven. Op naar een welverdiend wielerbiertje, colaatje en wellicht ook een lekker bord pasta. Want op z’n tijd genieten, dat kunnen ze daar wel bij Cyklist in Eindhoven.

Routes

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

130 km

175 km

200 km

Foto's

WINacties

Deelnemers van de Omloop der Wielercafes maken in de aanloop naar de toertocht regelmatig kans op mooie prijzen. Na inschrijven kun je zo vaak meedoen als je wilt.

Enkele voorbeelden van prijzen die deelnemers bij Wielercafes.nl kunnen winnen:

Sportvoedingpakket
BYE Nutrition

Arrangement
inclusief overnachting
bij Café Coureur

Flamme Rouge - wielercafes.nl

Bordspel
Flamme Rouge

Wil jij ook kans maken op deze en andere winacties? Volg @Wielercafes dan op social media!

Promotie - Deel mee!

We zijn ontzettend blij dat we weer volop  kunnen fietsen, in groepen mogen rijden en deze heerlijke seizoensopener samen kunnen rijden. Deze toertocht delen we daarom graag met zoveel mogelijk mensen.

Deel je mee? Vergeet niet @wielercafes te taggen!

Downloads

Instagram, Facebook, WhatsApp

Deze poster kun je delen in je verhaal (story) op Instagram, Facebook en WhatsApp.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Instagram

Deze afbeelding kun je delen als bericht op Instagram.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Facebook

Deze afbeelding kun je delen als bericht op Facebook.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Partners

Partners

De Omloop der Wielercafes zou niet zoveel kunnen bieden zonder onze partners. Hieronder vind je de partners die bij ons zijn aangesloten tijdens de Omloop der Wielercafes 2023.

Corona-maatregelen

Dankzij het unieke concept van Omloop der Wielercafes kan het evenement ook ten tijde van lockdown doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de actuele corona-maatregelen tijdens het evenement worden nageleefd. Bij de startlocatie en pauzeplekken worden de nodige maatregelen getroffen om alle deelnemers een veilig evenement te bezorgen.

De belangrijkste maatregelen voor de deelnemers op een rij:

Bij startpunt

  • Aanmelden bij aankomst
  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Ben je met meerderen? Laat dan één persoon de startpakketten ophalen
  • Draag binnen een mondkapje (BE)

Tijdens de tocht

  • Neus legen of hoesten? Controleer dan of er niemand achter je rijdt
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij stoplichten en pauzeplekken

Bij pauzeplek en eindpunt

  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Draag binnen een mondkapje (BE)
  • Binnen eten of drinken? Neem dan plaats aan een tafel (BE)

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het kennen en naleven van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

FAQ – Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 5 t/m 6 maart 2022 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke dag je kiest. Je consumptiemunten zijn al deze dagen geldig.

De startlocatie is in Eindhoven. Wij adviseren daarom ook om bij wielercafé Cyklist in Eindhoven te starten.

Wanneer je de route toch wil starten vanuit België ligt jouw startpakket nog steeds in Eindhoven. Deze kun je dan meenemen zodra je in Eindhoven aankomt.

Inschrijven is mogelijk tot en met 4 maart 11:59 uur.

Daarnaast kent elke route een limiet van aantal inschrijvingen. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het – tot 4 maart dus – mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven.

Of we aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉.

Het GPX-bestand wordt uiterlijk een week voor het evenement naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.

Nee. Wanneer je inschrijving definitief is kun je niet meer wijzigen van route.

Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.

Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die meer ervaring heeft in het rijden vanaf GPX-routes. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elke deelnemer kan op beide dagen vanaf 8:00 uur starten. Onder routes vind je de complete openingstijden van alles wielercafés op de routes.

Elk wielercafé op de route biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan.

Je vindt Omloop der Wielercafes 2023 ook als evenement op

Nieuwsbrief

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom de Omloop der Wielercafes? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van onze toertochten?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.