Wielercafes.nl logo tekst website PNG (transp)

Omloop der Wielercafes

5 & 6 maart 2022

Omloop der Wielercafes

5 & 6 maart 2022

foto: Wielercafes.nl

De eerste Omloop der Wielercafes werd verreden op 5 en 6 maart 2022. In 2023 wordt deze toertocht georganiseerd op 4 en 5 maart 2023.

Wow! Wat een geweldige eerste editie van Omloop der Wielercafes. Alsof het zo moest zijn genoten deelnemers het gehele weekend van een unieke voorjaarszon. In totaal reden ruim 270 deelnemers deze heerlijke seizoensopener.

Tijdens deze editie zagen we eindelijk de mensen achter alle online activiteit van de afgelopen 1,5 jaar. Na de lancering van Wielercafes.nl in 2020 konden we tijdens de Omloop eindelijk samen fietsen, samen proosten en samen beleven. Samen genieten van de vrijheid, die alles behalve vanzelfsprekend is.. En dat heeft indruk op ons gemaakt.

Daarom willen we alle deelnemers bedanken dat ze de uitdaging aan gingen om die 130, 175 of zelfs 200 km te voltooien. Petje af! De heerlijke lentezon maakte dat de temperaturen rond het vriespunt toch een beetje als voorjaar aanvoelde. Vele gemotiveerde deelnemers en blije gezichten waren het resultaat. Prachtig om iedereen zo te zien genieten.

Ook bedanken we graag de wielercafés op de routes: Cyklist, De Kriekel, Café Welkom en Cargo Bikes ‘n Coffee voor hun medewerking. En uiteraard was dit evenement nooit zo’n succes zonder de aangesloten partners: Rogelli, Koerspret, Ride Magazine, Coup d’Barre en Wielerpoezie.

Graag zien we jullie op 5 t/m 8 mei 2022 terug bij onze tweede toertocht van dit jaar: Rondje Wielercafes. De informatie over deze toertocht met meerdere startlocaties volgt later in maart, via de website.

Na deze heerlijke seizoensopener zijn wij vastberaden de Omloop der Wielercafes volgende jaar wederom te organiseren. Noteer daarom ook alvast 4-5 maart 2023 in je agenda. Hoe de tweede editie er precies uit gaat zien hangt af van de feedback die we van jullie mogen ontvangen op deze eerste editie. Deelnemers ontvangen nog een mail waarin zij hun feedback kunnen geven.

Eerst nog even nagenieten van deze editie? Alle foto’s staan inmiddels online.

Omloop der Wielercafes 2022

Een ideale seizoensopener, dat is Omloop der Wielercafes. Op 5 en 6 maart 2022 kun je jouw wielerseizoen direct goed beginnen met de eerste editie van deze toertocht. Alle routes hebben het begin- en eindpunt bij wielercafé Cyklist in Eindhoven.

Omloop der Wielercafes is een toertocht die je gedurende twee dagen kan rijden. Elke deelnemer kan de gekozen route op 5 of 6 maart rijden. Doordat de routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners is elke deelnemer verzekerd van een unieke en afwisselende route.

Klaar voor de start? Daar gaan we. Haal om te beginnen jouw startpakket op bij wielercafé Cyklist in Eindhoven. Hierin vind je twee consumptiemunten zodat je alvast goed kan starten met een lekkere kop koffie. Om na het opwarmen ook warm te blijven ontvang je bovendien een scarf van Rogelli. Een goed begin is immers het halve werk.

Zodra je op de fiets zit gaat je route richting België, zoals dat bij een echte seizoensopener hoort. Na een uurtje fietsen kun je jouw eerste trek stillen met de gezonde energiereep van Coup d’Barre. Onderweg kun je opwarmen bij de wielercafés op de route, waar jij als wielerfanaat je ogen eens goed de kost kan geven. Laat je verrassen door deze bijzondere plekken in België en Nederland, waar de liefde voor de wielersport voelbaar is.

Eenmaal terug in Eindhoven heb je wel een stuk taart verdiend. Zak lekker onderuit, geniet van een heerlijk Koerspret-wielerbier en blader eens door het Ride magazine uit je startpakket. Ondertussen zie je de renners op het grote scherm nog even doorbikkelen in Strade Bianche. Wat heb jij een heerlijke start van het wielerseizoen.

Begint ‘t bij jou ook al te kriebelen? Kies hieronder de afstand die het beste bij je past en schrijf je binnenkort in! Een inschrijving kost €25,-. Hiervoor krijg je een compleet startpakket bij de start.

Afstanden

Deelnemers kunnen zich uitleven op routes van 130, 175 en 200 kilometer door Nederland en België. Zoek jij nog een mooi doel om deze winter voor te trainen? Dan heb je die nu gevonden!

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

De inschrijving is gesloten

Je vindt Omloop der Wielercafes 2022 ook als evenement op

Startpakket voor elke deelnemer

Startpakket
voor elke deelnemer

* zolang de voorraad strekt

De eerst 200 inschrijvers krijgen bovendien een energiereep van Coup d’Barre.

Daarnaast zie jij jezelf mogelijk terug op de foto’s van Beau van Hout of in de aftermovie.

Weersvoorspelling voor Eindhoven

Routes

Klik op de afbeelding voor een vergroting

De 130 km route kent ondanks de kortste afstand wel de meeste kasseistroken. In totaal wordt er bijna 9000 meter verdeeld over 6 kasseistroken afgelegd. Mede doordat alle stroken uit deze route in Nederland liggen zijn ze relatief goed over te komen.

Deze route brengt je na amper 20 kilometer al op de eerste strook. Dwars door het centrum van Eersel dender je over de goed liggende kasseienstrook waarna je het achterliggende recreatiegebied in stuurt. In totaal vind je in de eerste 40 kilometer van deze route al meteen vier kasseistroken. Vooreind in Lage Mierde is als vierde strook de langste uit deze route met ruim 3 kilometer aan kasseien. Na een korte uitstap naar België wordt koerst gezet richting de nieuwe fietspaden van de Alpense Bergen, een bosgebied tussen Chaam en Alphen. Hier vind je gloednieuwe fietspaden met kei glad asfalt. Heerlijk om weer even op bij te komen voordat je de 1300 meter lange Oude Rielseweg over dendert.

Op zo’n 45 kilometer voor het einde draai je de laatste strook op. In Tilburg is ’t nog één keer genieten, op de Friezenlaan. Hierna kun je rustig uitbollen naar een van de nieuwste wielercafés van Nederland: Cargo Bikes & Coffee in Tilburg. Hier zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen. Neem hier eens een kijkje bij het Tilburgse wielercafé, waar creatief met de ruimte wordt om gegaan.

De laatste 35 kilometer leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal. Via de Oirschotse heide fiets je ten slotte Eindhoven weer binnen, waar Strade Bianche op het grote scherm te volgen is. Tijd voor een welverdiende afsluiter uit de koelkast of van de tap.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Op de route van 175 kilometer wordt eveneens vertrokken in zuidelijke richting. Parallel aan de kleine rivier de Dommel brengt een breed en goedlopend fietspad je Eindhoven uit. Na 17 kilometer kom je de eerste kasseistrook al tegen. Een zeer nette, in het centrum van Eersel, om mee te beginnen. Via de groene omgeving van de Kempen fiets je de grens over. Eenmaal in België zorgen de lange stroken breed asfalt langs het kanaal tussen Bocholt en Herentals ervoor dat je bijna tien kilometer lang kunt genieten van de rust, de ruimte en wellicht een fikse tegenwind. Smijt hier niet met je krachten, want de tweede kasseistrook laat hierna niet lang op zich wachten.

Na een goede 50 km is het namelijk tijd voor het echte werk. De benen zijn warm gedraaid en het comfortabele asfalt verdwijnt onder je wielen. Het is tijd voor één van de twee langste Belgische kasseistroken uit deze toertocht: Ten Aard. Dit stuk beschermd erfgoed kent een lichte afbuiging naar links en geeft absoluut niet mee. Wie van kasseien houdt zal hier 1800 meter lang van smullen.

Op een kleine 70 kilometer vanaf Eindhoven is pauze een nabij. Maar niet voordat je de kasseistrook midden in het centrum van Herentals hebt getrotseerd. Wanneer er 75 kilometer op je teller staat kom je aan bij het bekende wielercafé van Jo van Helsen: Café Welkom. Laat je hier verrassen door de kleurrijke en authentieke uitstraling gecombineerd met de Belgische gastvrijheid van Jo. Hier scoor je een goede kop koffie, appeltaart of zelfs een smaakvol speciaalbiertje.

Eenmaal bijgekomen en aangevuld in Noorderwijk duurt het amper tien kilometer voordat de laatste kasseistrook op Belgische grond wordt bereikt. Met slechts 180 meter is deze strook meteen ook de kortste kasseistrook uit deze editie van Omloop der Wielercafes.

Niet veel later doet het enige klimmetje op deze route zich aan: de Hukkelberg. Een heel kort klimmetje dwars door de groene heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee.

Net voordat de oude treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout, genaamd Bels Lijntje, wordt gevonden is er nog één kleine kasseistrook: de Koestraat. Deze kasseistrook nabij Riel is slechts 490 meter lang en ligt er prima bij.

Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

Het laatste stuk van deze route leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal richting Oirschot. Eenmaal terug in Eindhoven en 175 km verder kan het nagenieten beginnen. Proost bij wielercafé Cyklist samen op deze unieke ervaring: de eerste editie van de Omloop der Wielercafes.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Voor de echte bikkels is er de route van 200 kilometer. Op deze route wordt er eveneens richting België vertrokken. Eenmaal Eindhoven uit tref je glad asfalt op de fietssnelweg ‘oude spoorbaan’, die over een oude spoorlijn van Waalre naar Valkenswaard loopt. Verderop ligt er nog zo’n heerlijk stuk glad asfalt waar de benen eens even goed warmgetrapt kunnen worden. Eenmaal de grens over is ‘t dan nog 20 kilometer tot het eerste wielercafé: De Kriekel.

Nadat je hier een kijkje hebt genomen en een bodem hebt gelegd ga je op weg naar de eerste kasseistrook. Voor wie het liever eerst van de zijkant bekijkt is er de mogelijkheid om hier over het paralel lopende fietspad dezelfde route te rijden. Durf jij het wel aan? Dan is het ruim 500 meter beuken over de kinderkopjes.

Na zo’n 88 kilometer en drie uur fietsen kom je aan bij het tweede wielercafé op de route: Café Welkom. Drink hier een kop koffie met de altijd goed gehumeurde eigenaar Jo en geniet van het prachtig aangeklede wielercafé met haar eigen Cristalleke (wij vinden het een soort mancave) en frituur. Na een pauze in het pitoreske dorp Noorderwijk stap je weer op voor de tweede helft van deze route.

Fiets langs de sierlijk kronkelende weg langs de Kleine Nete en de snelle asfaltbaan verder richting het westen waar de zwaarste kasseistrook van deze route op je ligt te wachten: De Voort. Bij deze kasseistrook is er geen ontkomen aan. Wie over het onverharde rijdt riskeert een lekke band en zal bedrogen uitkomen. Tijd voor het echte werk dus. Tijd voor de strook die tot 2007 in het parcours van de Scheldeprijs zat. Waar deze strook nog redelijk begint wordt ‘ie gaandeweg steeds slechter. Houd dus vaart en blijf zoveel mogelijk midden op de strook rijden, want deze kasseistrook van bijna 2000 meter lang laat de echte strijders bovendrijven.

Is deze strook je goed bevallen? Dan kun je na zo’n 120 kilometer nog een keer genieten. De Kapelstraat is ruim 500 meter lang en kent halverwege een S-bocht. Neem ‘t er hier nog even van, want hierna loopt deze route weer veelal over glad asfalt en andere goed begaanbare wegen.

Wanneer er 155 km op je teller staat volgt er nog een laatste strook, die halverwege wordt onderbroken door een kruising. Oppassen geblazen hier dus.

Het laatste stuk vóór Tilburg pak je nog een stuk van Bels-Lijntje mee, dit ligt evenals het begin van de route op een oude spoorlijn. Dit was jarenlang een treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout. Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

In de laatste 35 kilometer is er in deze route gekozen voor een aaneenschakeling van rechte en verkeersluwe wegen. Het fietspad langs het Wilhelminakanaal brengt je richting Oirschot waarna je afbuigt richting Eindhoven. Op naar een welverdiend wielerbiertje, colaatje en wellicht ook een lekker bord pasta. Want op z’n tijd genieten, dat kunnen ze daar wel bij Cyklist in Eindhoven.

Routes

Klik op de afbeelding voor een vergroting

De 130 km route kent ondanks de kortste afstand wel de meeste kasseistroken. In totaal wordt er bijna 9000 meter verdeeld over 6 kasseistroken afgelegd. Mede doordat alle stroken uit deze route in Nederland liggen zijn ze relatief goed over te komen.

Deze route brengt je na amper 20 kilometer al op de eerste strook. Dwars door het centrum van Eersel dender je over de goed liggende kasseienstrook waarna je het achterliggende recreatiegebied in stuurt. In totaal vind je in de eerste 40 kilometer van deze route al meteen vier kasseistroken. Vooreind in Lage Mierde is als vierde strook de langste uit deze route met ruim 3 kilometer aan kasseien. Na een korte uitstap naar België wordt koerst gezet richting de nieuwe fietspaden van de Alpense Bergen, een bosgebied tussen Chaam en Alphen. Hier vind je gloednieuwe fietspaden met kei glad asfalt. Heerlijk om weer even op bij te komen voordat je de 1300 meter lange Oude Rielseweg over dendert.

Op zo’n 45 kilometer voor het einde draai je de laatste strook op. In Tilburg is ’t nog één keer genieten, op de Friezenlaan. Hierna kun je rustig uitbollen naar een van de nieuwste wielercafés van Nederland: Cargo Bikes & Coffee in Tilburg. Hier zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen. Neem hier eens een kijkje bij het Tilburgse wielercafé, waar creatief met de ruimte wordt om gegaan.

De laatste 35 kilometer leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal. Via de Oirschotse heide fiets je ten slotte Eindhoven weer binnen, waar Strade Bianche op het grote scherm te volgen is. Tijd voor een welverdiende afsluiter uit de koelkast of van de tap.

Op de route van 175 kilometer wordt eveneens vertrokken in zuidelijke richting. Parallel aan de kleine rivier de Dommel brengt een breed en goedlopend fietspad je Eindhoven uit. Na 17 kilometer kom je de eerste kasseistrook al tegen. Een zeer nette, in het centrum van Eersel, om mee te beginnen. Via de groene omgeving van de Kempen fiets je de grens over. Eenmaal in België zorgen de lange stroken breed asfalt langs het kanaal tussen Bocholt en Herentals ervoor dat je bijna tien kilometer lang kunt genieten van de rust, de ruimte en wellicht een fikse tegenwind. Smijt hier niet met je krachten, want de tweede kasseistrook laat hierna niet lang op zich wachten.

Na een goede 50 km is het namelijk tijd voor het echte werk. De benen zijn warm gedraaid en het comfortabele asfalt verdwijnt onder je wielen. Het is tijd voor één van de twee langste Belgische kasseistroken uit deze toertocht: Ten Aard. Dit stuk beschermd erfgoed kent een lichte afbuiging naar links en geeft absoluut niet mee. Wie van kasseien houdt zal hier 1800 meter lang van smullen.

Op een kleine 70 kilometer vanaf Eindhoven is pauze een nabij. Maar niet voordat je de kasseistrook midden in het centrum van Herentals hebt getrotseerd. Wanneer er 75 kilometer op je teller staat kom je aan bij het bekende wielercafé van Jo van Helsen: Café Welkom. Laat je hier verrassen door de kleurrijke en authentieke uitstraling gecombineerd met de Belgische gastvrijheid van Jo. Hier scoor je een goede kop koffie, appeltaart of zelfs een smaakvol speciaalbiertje.

Eenmaal bijgekomen en aangevuld in Noorderwijk duurt het amper tien kilometer voordat de laatste kasseistrook op Belgische grond wordt bereikt. Met slechts 180 meter is deze strook meteen ook de kortste kasseistrook uit deze editie van Omloop der Wielercafes.

Niet veel later doet het enige klimmetje op deze route zich aan: de Hukkelberg. Een heel kort klimmetje dwars door de groene heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee.

Net voordat de oude treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout, genaamd Bels Lijntje, wordt gevonden is er nog één kleine kasseistrook: de Koestraat. Deze kasseistrook nabij Riel is slechts 490 meter lang en ligt er prima bij.

Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

Het laatste stuk van deze route leidt je langs de brouwerij van La Trappe, via binnenwegen naar het Wilhelminakanaal richting Oirschot. Eenmaal terug in Eindhoven en 175 km verder kan het nagenieten beginnen. Proost bij wielercafé Cyklist samen op deze unieke ervaring: de eerste editie van de Omloop der Wielercafes.

Voor de echte bikkels is er de route van 200 kilometer. Op deze route wordt er eveneens richting België vertrokken. Eenmaal Eindhoven uit tref je glad asfalt op de fietssnelweg ‘oude spoorbaan’, die over een oude spoorlijn van Waalre naar Valkenswaard loopt. Verderop ligt er nog zo’n heerlijk stuk glad asfalt waar de benen eens even goed warmgetrapt kunnen worden. Eenmaal de grens over is ‘t dan nog 20 kilometer tot het eerste wielercafé: De Kriekel.

Nadat je hier een kijkje hebt genomen en een bodem hebt gelegd ga je op weg naar de eerste kasseistrook. Voor wie het liever eerst van de zijkant bekijkt is er de mogelijkheid om hier over het paralel lopende fietspad dezelfde route te rijden. Durf jij het wel aan? Dan is het ruim 500 meter beuken over de kinderkopjes.

Na zo’n 88 kilometer en drie uur fietsen kom je aan bij het tweede wielercafé op de route: Café Welkom. Drink hier een kop koffie met de altijd goed gehumeurde eigenaar Jo en geniet van het prachtig aangeklede wielercafé met haar eigen Cristalleke (wij vinden het een soort mancave) en frituur. Na een pauze in het pitoreske dorp Noorderwijk stap je weer op voor de tweede helft van deze route.

Fiets langs de sierlijk kronkelende weg langs de Kleine Nete en de snelle asfaltbaan verder richting het westen waar de zwaarste kasseistrook van deze route op je ligt te wachten: De Voort. Bij deze kasseistrook is er geen ontkomen aan. Wie over het onverharde rijdt riskeert een lekke band en zal bedrogen uitkomen. Tijd voor het echte werk dus. Tijd voor de strook die tot 2007 in het parcours van de Scheldeprijs zat. Waar deze strook nog redelijk begint wordt ‘ie gaandeweg steeds slechter. Houd dus vaart en blijf zoveel mogelijk midden op de strook rijden, want deze kasseistrook van bijna 2000 meter lang laat de echte strijders bovendrijven.

Is deze strook je goed bevallen? Dan kun je na zo’n 120 kilometer nog een keer genieten. De Kapelstraat is ruim 500 meter lang en kent halverwege een S-bocht. Neem ‘t er hier nog even van, want hierna loopt deze route weer veelal over glad asfalt en andere goed begaanbare wegen.

Wanneer er 155 km op je teller staat volgt er nog een laatste strook, die halverwege wordt onderbroken door een kruising. Oppassen geblazen hier dus.

Het laatste stuk vóór Tilburg pak je nog een stuk van Bels-Lijntje mee, dit ligt evenals het begin van de route op een oude spoorlijn. Dit was jarenlang een treinverbinding tussen Tilburg en Turnhout. Aangekomen in Tilburg centrum heb je een kop koffie wel verdiend. In het gloednieuwe wielercafé Cargo Bikes & Coffee zal eigenaar Hendrik (bijnaam: Boot) je met open armen ontvangen.

In de laatste 35 kilometer is er in deze route gekozen voor een aaneenschakeling van rechte en verkeersluwe wegen. Het fietspad langs het Wilhelminakanaal brengt je richting Oirschot waarna je afbuigt richting Eindhoven. Op naar een welverdiend wielerbiertje, colaatje en wellicht ook een lekker bord pasta. Want op z’n tijd genieten, dat kunnen ze daar wel bij Cyklist in Eindhoven.

Routes

In december worden de routes van Omloop der Wielercafes 2022 bekend gemaakt.

130 km

175 km

200 km

Wielercafés op de routes

Tijdens de toertocht gelden er ruimere openingstijden bij de deelnemende wielercafés.
Dit geldt voor zowel zaterdag als zondag.

08:00 – 23:00

Eindhoven

09:30 – 23:59

Tessenderlo

10:00 – 03:00

Noorderwijk

09:30 – 18:30

Tilburg

Jouw wielercafé op de aankomende routes? Meld jouw wielercafé aan!

Wielercafés op de routes

Tijdens de toertocht gelden er ruimere openingstijden bij de deelnemende wielercafés.
Dit geldt voor zowel zaterdag als zondag.

08:00 – 23:00

09:30 – 23:59

10:00 – 03:00

Jouw wielercafé op de aankomende routes? Meld jouw wielercafé aan!

WINacties

Deelnemers van de Omloop der Wielercafes maken in de aanloop naar de toertocht regelmatig kans op mooie prijzen. Wil jij ook kans maken? Volg ons dan op onze social media!

Enkele voorbeelden van prijzen die deelnemers bij Wielercafes.nl kunnen winnen:

Coupd'barre - wielercafes.nl

Sportvoedingpakket
Coup d'Barre

Flamme Rouge - wielercafes.nl

Bordspel
Flamme Rouge

Promotie - Deel mee!

We zijn ontzettend blij dat we weer volop  kunnen fietsen, in groepen mogen rijden en deze heerlijke seizoensopener samen kunnen rijden. Deze toertocht delen we daarom graag met zoveel mogelijk mensen.

Deel je mee? Vergeet niet @wielercafes te taggen!

Downloads

Instagram, Facebook, WhatsApp

Deze poster kun je delen in je verhaal (story) op Instagram, Facebook en WhatsApp.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Instagram

Deze afbeelding kun je delen als bericht op Instagram.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Facebook

Deze afbeelding kun je delen als bericht op Facebook.

Vergeet niet om @wielercafes te taggen!

Corona-maatregelen

Dankzij het unieke concept van Omloop der Wielercafes kan het evenement ook ten tijde van lockdown doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de actuele corona-maatregelen tijdens het evenement worden nageleefd. Bij de startlocatie en pauzeplekken worden de nodige maatregelen getroffen om alle deelnemers een veilig evenement te bezorgen.

De belangrijkste maatregelen voor de deelnemers op een rij:

Bij startpunt

  • Aanmelden bij aankomst
  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Ben je met meerderen? Laat dan één persoon de startpakketten ophalen
  • Draag binnen een mondkapje (BE)

Tijdens de tocht

  • Neus legen of hoesten? Controleer dan of er niemand achter je rijdt
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij stoplichten en pauzeplekken

Bij pauzeplek en eindpunt

  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Draag binnen een mondkapje (BE)
  • Binnen eten of drinken? Neem dan plaats aan een tafel (BE)

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het kennen en naleven van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

FAQ – Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 5 t/m 6 maart 2022 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke dag je kiest. Je consumptiemunten zijn al deze dagen geldig.

De startlocatie is in Eindhoven. Wij adviseren daarom ook om bij wielercafé Cyklist in Eindhoven te starten.

Wanneer je de route toch wil starten vanuit België ligt jouw startpakket nog steeds in Eindhoven. Deze kun je dan meenemen zodra je in Eindhoven aankomt.

Inschrijven is mogelijk tot en met 4 maart 11:59 uur.

Daarnaast kent elke route een limiet van aantal inschrijvingen. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het – tot 4 maart dus – mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven.

Of we aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉.

Het GPX-bestand wordt uiterlijk een week voor het evenement naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.

Nee. Wanneer je inschrijving definitief is kun je niet meer wijzigen van route.

Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.

Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die meer ervaring heeft in het rijden vanaf GPX-routes. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elke deelnemer kan op beide dagen vanaf 8:00 uur starten. Onder routes vind je de complete openingstijden van alles wielercafés op de routes.

Elk wielercafé op de route biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan.

Je vindt Omloop der Wielercafes 2022 ook als evenement op

Nieuwsbrief

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom de Omloop der Wielercafes? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van onze toertochten?

Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X