Rondje Wielercafes 2021

De eerste Rondje Wielercafes werd verreden op 6 t/m 9 mei 2021. In 2022 wordt deze toertocht georganiseerd op 5 t/m 8 mei 2022.

Wielercafes.nl logo tekst website PNG (transp)

Rondje Wielercafes 2021

De eerste editie van Rondje Wielercafes zit er op. En wat hebben we genoten! Vier dagen lang reden honderden fietsers verspreid door Nederland langs diverse wielercafés. Tijd om terug te blikken op de eerste editie van Rondje Wielercafes.

Amper een jaar geleden werden de ideeën voor een website met alle wielercafés van Nederland pas concreet. Na maanden bouwen en proberen werd afgelopen oktober de website wielercafes.nl gelanceerd. Niet veel later ontstond ook het idee van een eigen evenement. Nu, nog geen half jaar later, zit de eerste editie van Rondje Wielercafes er alweer op.
Mede dankzij alle deelnemers, wielercafés en partners kijken we terug op een geslaagde eerste editie. Graag willen we alle deelnemers, wielercafés en partners Racefietsroutes.nlCoup d’barre en Café Copain allemaal ontzettend bedanken.

Niet alleen op de fiets, maar ook bij de wielercafés werd volop genoten.

Zo werd het evenement door Trapperie de Werkplats in Sevenum aangegrepen om de opening op af te stemmen. Na een lange tijd van stofhappen en verbouwen was het begin mei dan eindelijk zover. De eerste dagen – met volle terrassen – werden hier gecombineerd met de eerste editie van Rondje Wielercafes.

Bij wielercafé De Proloog in Amerongen haalden ze …

Rondje Wielercafes 2021

Rijd op 6 t/m 9 mei 2021 via een unieke route langs de beste plekken vóór, tijdens en na je fietsrit. De routes hebben namelijk het beginpunt, de pauzeplek en het eindpunt bij een wielercafé. We kijken uit naar de eerste editie van Rondje Wielercafes, en jij kan erbij zijn!

Rondje Wielercafes is een vierdaags evenement waarbij fietsers vanaf meerdere startlocaties een toertocht kunnen rijden. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één of meerdere routes. Hierbij heeft elke deelnemer van 6 t/m 9 mei de tijd om de gekozen route(s) te rijden. Doordat de routes zijn samengesteld in samenwerking met racefietsroutes.nl is elke deelnemer verzekerd van een unieke en afwisselende route.

De routes hebben zowel het beginpunt, de pauzeplek als het eindpunt bij een wielercafé. Hier vind je bekende wielertenues en racefietsen aan de muren, kijk je de Giro d’Italia live op een groot scherm en geniet je van een echt wielerbiertje. Tijdens Rondje Wielercafes geniet je het hele evenement van al het moois dat de wielersport te bieden heeft. Met het inschrijfgeld van dit unieke concept steun je zowel de deelnemende wielercafés als het platform, zodat deze ook in de toekomst hun aanbod kunnen waarborgen.

Kies hieronder je startlocatie(s) en afstanden die het beste bij jou passen en schrijf je in!

Deelnamepakket voor elke deelnemer 2021

Deelnamepakket
voor elke deelnemer 2021

GPX-route, samengesteld in samenwerking met lokale kenners en racefietsroutes.nl

2 consumptiemunten voor koffie, thee, fris of lokale lekkernij bij de wielercafés op de route

Proefabonnement voor racefietsroutes.nl

Unieke ervaring: de eerste editie van Rondje Wielercafes!

Steun deelnemende wielercafés

Steun wielercafes.nl

Maak kans op gratis sportvoeding van Coup d’Barre

Daarnaast ontvangen de eerste 100 deelnemers 200 gram wielerkoffie van Café Copain.

Partners

Partners

Koffie speciaal gemaakt voor wielrenners

Ontdek nieuwe routes op je racefiets

De gezonde energiereep die de natuur respecteert

FAQ – Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 5 t/m 8 mei 2022 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke van deze dagen je kiest. Je consumptiemunten zijn al deze dagen geldig.

Inschrijven is mogelijk tot en met 2 mei 11:59 uur.

Daarnaast kent elke route een limiet van aantal inschrijvingen. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het – tot 2 mei dus – mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven.

Of we aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉.

Het GPX-bestand wordt uiterlijk een week voor het evenement naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.

Zodra je inschrijving per mail is bevestigd kun je niet meer wisselen van route.
Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.

Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die meer ervaring heeft in het rijden vanaf GPX-routes. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elk wielercafé op de route biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan.

Corona-maatregelen

Dankzij het unieke concept van Omloop der Wielercafes kan het evenement ook ten tijde van lockdown doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de actuele corona-maatregelen tijdens het evenement worden nageleefd. Bij alle startlocaties en pauzeplekken worden de nodige maatregelen getroffen om alle deelnemers een veilig evenement te bezorgen.

De belangrijkste maatregelen voor de deelnemers op een rij:

Bij startpunt

  • Aanmelden bij aankomst
  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst
  • Ben je met meerderen? Laat dan één persoon de startpakketten ophalen
  • Draag binnen een mondkapje

Tijdens de tocht

  • Fiets in groepen van maximaal 2 personen
  • Neus legen of hoesten? Controleer dan of er niemand achter je rijdt
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij stoplichten en pauzeplekken

Bij pauzeplek en eindpunt

  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst
  • Draag binnen een mondkapje
  • Binnen eten of drinken? Neem dan plaats aan een tafel

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het kennen en naleven van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

FAQ - Veelgestelde vragen

Jazeker. Inschrijven kan per route. Je hebt van 6 t/m 9 mei 2021 om jouw route(s) te rijden. Je bepaalt zelf welke van deze vier dagen je kiest. Je consumptiemunten zijn alle vier deze dagen geldig.

Inschrijven is mogelijk tot en met 9 mei. Elke startlocatie kent een limiet. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven. Of we tijdens de eerste editie aan deze limieten gaan komen is ook voor ons nog een verrassing 😉 .

Het GPX-bestand wordt op 3 mei naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.
Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.
Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die hier meer ervaring in heeft. Hul nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Elk wielercafé biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan. Daarnaast bieden de verschillende startlocaties ook hun eigen specialiteit aan. Dit wordt ter plekke kenbaar gemaakt.

Blijf op de hoogte

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom de wielercafés? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Laatste editie

Deze editie is inmiddels geweest. Bekijk daarom nu alle informatie van de laatste editie van Rondje Wielercafes!

Andere toertocht

Naast Rondje Wielercafes organiseren we in begin maart ook een toertocht: Omloop der Wielercafes. Interesse?

Startlocaties

De startlocaties worden één voor één bekend gemaakt.

Het eerste wielercafé dat deelneemt aan Rondje Wielercafes 2021 is Parijs is nog ver. Het Doetinchemse wielercafé bestaat sinds 2017 en wordt gerund door Gerrit Geuvers. Deze man – die zelf ook graag een rondje fietst – ontvangt momenteel regelmatig gasten die meer dan 100 km fietsen om het wielercafé te bezoeken.

Ook mensen uit de directe omgeving weten het wielercafé goed te vinden, waaronder zelfs profwielrenners. Zo komt oud-wereldkampioen Veldrijden (Belofte) Joris Nieuwenhuis van Team DSM af en toe langs voor een kop koffie. Tevens schuift hij graag aan voor een praatje tijdens de podcast van Parijs is nog ver, De Gruppetto.

Wanneer de terrassen op 6-9 mei 2021 open kunnen zijn zullen de deelnemers van het evenement daar dankbaar gebruik van kunnen maken bij Parijs is nog ver. Wanneer de zon schijnt is ’t hier dan ook heerlijk vertoeven op het terras met een verschillende soorten (speciaal)bier, bananenbrood of een stuk appeltaart. Tegelijkertijd kunnen deelnemers vanaf 8 mei hier genieten van de Giro d’Italia, want ondanks dat de naam van het wielercafé verwijst naar de Tour de France is de Giro d’Italia hier dan gewoon op scherm te volgen.

» Bekijk meer van Parijs is nog ver

Het tweede wielercafé dat we aankondigen als startlocatie van Rondje Wielercafes is één van de bekendste van Nederland: Wielercafé De Proloog. Het café waarvan de naam verwijst naar de race tegen de klok bestaat al 2016.

De proloog vind je centraal gelegen in ons land en onderaan de Amerongse Berg. Als ideale uitvalsweg richting zowel de Utrechtse Heuvelrug, het land van Maas en Waal als de Hoge Veluwe kun je vanaf hier alle kanten op. Mede daardoor wordt het wielercafé ook goed bezocht door zowel fietsers die vanuit de Randstad komen als fanatiekelingen die Amerongen vanuit Gelderland en Noord-Brabant weten te bereiken. Binnen vind je een ruim opgezet café met. Het team is een mooie mix van ervaren horecatoppers en enthousiaste werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kaart is al net zo diverse waarbij volop aandacht is voor lokale producten. Van een lekker speciaalbiertje tot appeltaart en koerssoep.

Jaarlijks starten vele evenementen bij wielercafé De Proloog. Ook tijdens de eerste editie van Rondje Wielercafes kun je hier beginnen aan jouw tocht over 80, 105 of 125 kilometer. Pauzeren doe je onderweg bij het Mountainbike Museum in Arnhem. Maak hier een leuke foto en plaats deze op social media waarbij je zowel het museum als Wielercafes tagt. Hiermee maak je namelijk kans op een gratis middag mountainbiken voor twee personen! Na je pauze gaat ’t weer wind mee, berg af en met het café in zicht richting Amerongen.

» Bekijk meer van De Proloog

Ook in Brabant bevindt zich een startlocatie voor Rondje Wielercafes 2021. Vanaf het Eindhovense wielercafé Cyklist zet je (afhankelijk van je afstand) koers richting de Belgische grens of richting het Noord-Limburgse landschap. Onderweg geniet je van de rustige wegen en het uitgestrekte landschap. Door de overwegend vlakke routes kun je hier op deze routes daarom volop genieten en heerlijk wegdromen.

Pauzeplek van de 105-km en de 125-km route zijn bij een wielercafé dat Rondje Wielercafes aangrijpt om haar opening te vieren. Als de inschrijving voor Rondje Wielercafes op 2 april opent zal in Sevenum voor het eerst de naam van het gloednieuwe wielercafé bekend worden gemaakt. Met een verrukkelijk bourgondisch karakter gecombineerd met de lokale fietsenmaker zet Trapperie de … (met negen puntjes) een uniek concept neer. Aanstaande vrijdag zullen we ook dit wielercafé verder introduceren via onze website.

Kunnen de terrassen tussen 6 en 9 mei open? Dan zul je hier bij zowel in Sevenum als bij Cyklist maximaal van kunnen genieten. Het ruime terras en bourgondische menukaart van Cyklist maakt de voor- en napret onder genot van de beste versnaperingen erg verleidelijk. Het wielercafé in Eindhoven dat voorheen bekend was onder de naam Velosoof bevindt zich op het NRE-terrein van Nederlands lichtstad. Het café wordt veelvuldig gebruikt als begin- pauze en eindplek voor (groeps)ritten. Vele wielrenners genieten hier van de populaire pasta’s en sappige burgers als welverdiende loon na een froaie tocht door het Brabantse land.

» Bekijk meer van Cyklist

Midden in de regio Montferland vinden we startlocatie Berc Bike. Het wielercafé dat vorig jaar haar deuren opende heeft hier vanwege de pandemie nog weinig van kunnen laten zien. Tijdens Rondje Wielercafes 2021 heb je de mogelijkheid om vanaf hier een prachtige ronde van 60, 90 of 125 kilometer te fietsen. Onderweg maak je kennis met de rust en ruimte die je ervaart op de polderwegen door de achterhoek. Op zo’n 40 kilometer voor het einde kun je pauzeren bij het wielercafé Parijs is nog ver, waar er heerlijke lekkernijen voor je klaar liggen. Zo zorgen het bananenbrood, de OpKop-koffie en uiteraard de bekende appeltaart ervoor dat je er na een pauze in Doetinchem weer even tegenaan kan.

Eenmaal terug bij het wielercafé van Berc Bike kun je het wielercafé eens goed bekijken en begint het grote nagenieten. Verwen jezelf met een Italiaanse koffie, bananenbrood en een eigen Berc Bier. Als de terrassen open kunnen zal je bij Berc Bike bovendien heerlijk buiten kunnen vertoeven.

» Bekijk meer van Berc Bike

Nieuwer dan nieuw, zo kunnen we deze startlocatie wel noemen. Op zaterdag 3 april opent Trapperie in Sevenum haar deuren voor het publiek. Terwijl er nog hard wordt gewerkt aan de invulling van het café en het terras nog niet geopend mag worden, heeft er al wel een fietsenmaker plaatsgenomen in het wielercafé. Door een unieke samenwerking met het lokale Lommen Tweewielers is dit wielercafé en fietsenmaker in één! Met retro uitstraling, een kasseienpad midden in het café en een werkplaats met fietsenmaker als onderdeel van het café zet dit wielercafé een uniek concept neer.

Wanneer de horeca weer open kan kun je hier genieten van heerlijke koffie, een verrukkelijke lunch en een verdiende borrel. Wat betreft de menukaart ligt de nadruk duidelijk op het bourgondische. Zo haal je tijdens Rondje Wielercafes 2021 hier jouw patatas bravas, kipsaté of goed gevulde pastamaaltijd.

De volledige naam van het wielercafé wordt overigens later in april nog bekend gemaakt. Dit is tot nu toe namelijk Trapperie de, met nog negen puntjes erachter.

» Bekijk meer van Trapperie

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X