Sinds 1983
Café Aan de kirk
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Beschrijving

Wie door het prachtige Heuvelland fietst komt altijd in de buurt van Café Aan de kirk. Als kloppend hart van het dorp Sibbe vind je binnen in dit Limburgse wielercafé vele trofeeën, foto’s, kampioenstruien en andere attributen die herinneren aan de wielergeschiedenis die dit café rijk is.

De lokale oud-Nederlands Kampioen Veldrijden Hub Harings die in de jaren ’60 vier maal de Tour de France reed vind je hier ook terug. Inmiddels bezorgt hij al ruim 60 jaar de krant op een fiets zonder versnellingen, zoals te zien in deze video. Daarnaast was ook de passage van de Tour de France van 1992 een hoogtepunt dat nog altijd gekoesterd wordt.

Tour de France 1992 – Na het vertrek uit etappeplaats Valkenburg hield de hele Tourkaravaan halt in de Sibberkerkstraat en zorgde Tourdirecteur Leblanc persoonlijk voor een emotioneel en onvergetelijk gebaar: de Tourbaas stapte uit zijn directievoertuig en overhandigde het verbouwereerde kasteleinsechtpaar een gele trui. Een eerbetoon voor Mientje en Huub, maar ook voor Sibbe, dat nog steeds een klinkende naam heeft in de wielersport.

Tijdens het WK van 1998 zorgde de georganiseerde wieleravond ervoor dat vele bekende oud-renners het wielercafé bezochten. Nederlandse sportjournalist Jean Nelissen ging die bewuste avond in Sibbe uitgebreid in gesprek met oud-renners Eddy Merkx, Roger de Vlaeminck , Frans Maassen, Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Teun van Vliet, Rolf Wolfsholl en de Sibbenaar Hub Harings.

Tegenwoordig worden er nog regelmatig dergelijke wieleravonden georganiseerd. Ook kun je hier de koers volgen op tv en is ‘t mogelijk om via de buren van Frieterie aon de Kirk vanaf 16.00 uur een verdiende snack te scoren. Dit nagenieten op het terras van Aan de kirk is ook Toer- en Wielerclub Cyclist uit Sibbe niet onbekend, die hier hun thuisbasis hebben.

Het profpeloton komt hier ieder jaar door het dorp. Zo passeert het damespeloton met de Dolmans Heuveland Classic en de Hotel Roading Hills-classic het wielercafé en komt de Amstel Gold Race zelfs drie maal door het dorp.

Er zijn ook vele fietsroutes voor recreanten die vanaf of langs dit wielercafé lopen, zoals de Plateauroute, Mergellandroute, De Geul- en Gulproute en de verschillende Mountainbikeroutes. Wie op zoek is naar een kaart met deze routes erop kan zich binnen melden bij eigenaren Hub & Mientje Damoiseaux. Rijd je liever een knooppuntroute? Zoek dan naar fietsknooppuntnummer 99.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Beoordeel Aan de Kirk als eerste

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Klantvriendelijkheid
Faciliteiten
Prijs

ReviewX
E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Foto's

Foto's uploaden

Deel jouw foto's
van dit wielercafé
met anderen

Of upload je foto’s direct bij jouw eigen beoordeling.

Delen

Deel dit wielercafé met je (fiets)vrienden!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
Suggestie of onjuistheden ontdekt?
Geef het aan ons door »

Gerelateerde nieuwsberichten

Bekijk meer wielercafés

Niks missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies.

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.