Beschrijving

Sinds 6 februari 2011 vind in het hartje van de Antwerpse wijk Borgerhout het wielercafé Mombasa. Uitbater Rein Adons zorgt ervoor dat het wielercafé leeft. Ze zijn ‘zot’ van de koers en doen er alles aan om dit terug te laten komen in het café. Het wielercafé dankt haar naam aan de gelijknamige Keniaanse stad waar Rein en Bob hun kinderen adopteerden. Een multiculturele havenstad waar de zon (ook) altijd schijnt.

De Antwerpse buurt Borgerhout kent diverse bekende (oud)wielrenners. Zo behoorde wielerlegende Stan Ockers in de jaren ’50 tot de besten van de wereld. De Girardengo-racefiets waarop de renner met de bijnaam ‘le rusé (de listige, de rekenaar) in 1955 wereldkampioen wist te worden hangt nu prominent in Café Mombasa. Ook vind je er een grote prent van sepia Ockers. Een mooi eerbetoon aan de wielergeschiedenis die de stadswijk rijk is.

De oud-eigenaar Bob Campenaerts is in september 2023 helaas veel te vroeg overleden. Hij was als oom van profwielrenner Victor Campenaerts en bovenal samen met Rein Adons het gezicht van het wielercafé. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het wielercafé zich tot supporterscafé van de wielrennende Belg heeft omgedoopt. Hoogtepunt van dit supporterscafé was zonder twijfel het werelduurrecord van Victor Campenaerts die hij op 16 april 2019 wist te verbreken. Op de Mexicaanse wielerbaan zette Victor Campenaerts na een uur fietsen een afstand neer van maar liefst 55,089 kilometer. Tot op de dag van vandaag staat dit record nog altijd.

Aanbod

Het onderdeel aanbod is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Beoordelingen

Het onderdeel beoordelingen is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Foto's

Het onderdeel foto’s is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Contact

Neem direct contact op
met het wielercafé

Jouw bericht wordt direct naar het wielercafé gestuurd.

Bekijk meer wielercafés

Laatste nieuws

van alle wielercafés in NL en BE

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.