Rondje Wielercafes in de Vuelta

8 september 2023

foto: Wielercafes.nl

Wielercafes.nl logo tekst website PNG (transp)

Rondje Wielercafes in de Vuelta

8 september 2024
Rondje Wielercafes in de Giro 2023 is verreden op 7 mei 2023.

Tijdens het laatste weekend van de Vuelta a España wordt Rondje Wielercafes in de Vuelta verreden. Op 8 september 2024 fiets je deze toertocht vanaf wielercafé Village Départ in Schijndel. Onderweg pauzeer je bij wielercafé Trapperie de Werkplats in Sevenum.

‘s Morgens rijd je zelf een fraaie route langs diverse wielercafés. Na jouw toertocht kun je vervolgens onderuit gaan zakken met kop koffie en gebak. Met één van de drie grote wielerrondes op scherm kun je zo heerlijk nagenieten. Bij Rondje Wielercafes geniet je zodoende van een hele dag vol met het beste van wielercafés en de koers.

Rondje Wielercafes in de Vuelta is een kleinschalige toertocht met drie verschillende routes. Meer informatie over deze toertocht wordt hier later bekend gemaakt. 

Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Startlocatie
Rondje Wielercafes in de Vuelta begint en eindigt bij wielercafé Village Départ in Schijndel. Alle deelnemers kunnen tussen 9:00 – 11:00 uur starten, ongeacht de afstand die zij rijden.

Pauzeplekken
Onderweg heb je de mogelijkheid om te pauzeren bij Trapperie de Werkplats. Dit wielercafé kent een bourgondisch karakter en leent zich perfect voor een uitgebreide pauze. Dat is volop genieten!

Afstanden
Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: 75, 105 of 130 kilometer.

Inschrijven
Deelnemers schrijven zich van 28 juli tot 5 september online in.

Startpakket
Voor elke deelnemer ligt er bij de start een startpakket klaar.

Op 7 mei 2023 is Rondje Wielercafes in de Giro verreden. Deze toertocht startte vanaf wielercafé De Proloog in Amerongen. Onderweg konden deelnemers pauzeren bij het gloednieuwe Café Cadans.

Zo’n 100 deelnemers reden hun route over 75, 100 of 130 kilometer. Na een enkel buitje in de vroege ochtend klaarde de lucht op en reden de deelnemers zodoende toch een grotendeels droge toertocht. Onderweg legde onze fotograaf ze nog vast, zoals tijdens de beklimming van de Italiaanse weg.

Na afloop kon er worden nagenoten op het terras in Amerongen. Met de koers op tv en een welverdiende versnapering in de hand was het heerlijk nagenieten. Op naar Rondje Wielercafes in de Tour!

Alle foto’s die gemaakt zijn tijdens Rondje Wielercafes in de Giro 2023 zijn verzameld in één album.

De inschrijving is vanaf 28 juli 2024 geopend

Routes

Deelnemers hebben de keuze uit 75, 100 of 130 kilometer. In alle routes bevinden zich in de eerste helft de meeste hoogtemeters. 

Startpakket

Bij de startlocatie ligt er voor elke deelnemer een startpakket klaar.

Startpakket
voor elke deelnemer

Omloop der Wielercafes 2023 - Startpakket - wielercafes.nl (kleiner)

* alleen de eerste 100 deelnemers

Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om producten, zoals de casual wielersokken, na afloop van de rit op te halen bij de startlocatie.

Daarnaast zie jij jezelf mogelijk terug op de foto’s van onze fotograaf.

Partners

Partners

Deze toertocht zou niet zoveel kunnen bieden zonder onze partners. Hieronder vind je de partners die bij ons zijn aangesloten tijdens Rondje Wielercafes in de Giro 2023.

Zet jezelf op aanwezig

Je vindt Rondje Wielercafes in de Giro 2023 ook als evenement op

FAQ – Veelgestelde vragen

Jazeker. De toertocht is zowel te rijden vanaf Fixed Gear Coffee in Valkenburg (NL) als vanaf Café Coureur in Borgloon (BE). 

Let op: de route van 110 km kun je alléén rijden vanaf Fixed Gear Coffee.

Inschrijven is mogelijk tot en met 1 maart.

Daarnaast kent de toertocht een limiet van 250 deelnemers. Zolang deze nog niet is bereikt blijft het – tot 1 maart dus – mogelijk om in te schrijven via de website. Zodra dit limiet is overschreden zal het niet meer mogelijk zijn in te schrijven.

Het GPX-bestand wordt uiterlijk een week voor het evenement naar de deelnemers gemaild. Zij kunnen deze dan ook downloaden vanaf de website, via wielercafes.nl/mijn-account. Hier kunnen deelnemers inloggen met de gegevens die ze na hun inschrijving per mail hebben gekregen.

Nee. Wanneer je inschrijving definitief is kun je niet meer wijzigen van route.

Het GPX-bestand dat je download kun je gebruiken door middel van een fietscomputer. Hier lees je hoe je de route op jouw fietscomputer zet.

Nee. De routes komen alleen beschikbaar in GPX-formaat. Je kunt wel samen gaan fietsen met iemand die meer ervaring heeft in het rijden vanaf GPX-routes. Heb je hulp nodig bij het gebruik van de GPX-route op een fietscomputer of smartphone? Lees dan deze blog door.

Deelnemers kunnen op hun startlocatie tussen 9:00 en 12:00 uur starten.

Fixed Gear Coffee in Valkenburg is geopend tot 17:00 uur. Café Coureur is nog tot 23:00 uur geopend.

Elk wielercafé op de route biedt je hier een kop koffie, thee of fris voor aan.

Corona-maatregelen

Dankzij het unieke concept van Omloop der Wielercafes kan het evenement ook ten tijde van lockdown doorgaan. Hierbij is het wel belangrijk dat de actuele corona-maatregelen tijdens het evenement worden nageleefd. Bij de startlocatie en pauzeplekken worden de nodige maatregelen getroffen om alle deelnemers een veilig evenement te bezorgen.

De belangrijkste maatregelen voor de deelnemers op een rij:

Bij startpunt

  • Aanmelden bij aankomst
  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Ben je met meerderen? Laat dan één persoon de startpakketten ophalen
  • Draag binnen een mondkapje (BE)

Tijdens de tocht

  • Neus legen of hoesten? Controleer dan of er niemand achter je rijdt
  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook bij stoplichten en pauzeplekken

Bij pauzeplek en eindpunt

  • Coronatoegangsbewijs (zoals QR-code) laten zien bij binnenkomst (BE)
  • Draag binnen een mondkapje (BE)
  • Binnen eten of drinken? Neem dan plaats aan een tafel (BE)

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het kennen en naleven van de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Andere toertochten

Behalve deze toertocht organiseert het platform Wielercafes.nl ook nog enkele andere toertochten.

De ideale seizoensopener voor de echte bikkels. Met lage temperaturen en aardig wat hoogtemeters is dit een mooie uitdaging om in de winter voor te trainen.

Op Bevrijdingsdag fiets je vanaf de plek waar in 2022 nog de eerste bergpunten werden verdeeld. Tijdens deze tocht pauzeer je bovendien bij het nieuwe wielercafé in Ede.

De bekendste grote ronde is natuurlijk de Tour de France. Met start en finish bij wielercafé Parijs is nog ver combineer je deze dag het beste van de wielercafés en de koers.

Heb je in het najaar eindelijk lekker de smaak te pakken? Fiets dan mee met deze toertocht in het laatste weekend van de Vuelta á España.

Nieuwsbrief

Wil jij niks missen van het laatste nieuws rondom onze toertochten? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.