Over wielercafes.nl

Het aantal wielercafés stijgt de laatste jaren enorm. Sinds oktober 2020 biedt wielercafes.nl een overzichtelijke weergave van al deze wielercafés in Nederland. De komende tijd worden hier ook de wielercafés in België aan toegevoegd.

Wielercafes.nl maakt het fietsliefhebbers eenvoudig om te ontdekken bij welke wielercafés je jouw fiets kan laten repareren, de koers kunt volgen op TV of zelfs kunt overnachten. Door hier een beoordeling achter te laten deel je jouw ervaring zodat deze hotspots nog makkelijker kunnen bezoeken, beoordelen en vergelijken.

Ambassadeurs
Het platform van Wielercafes.nl draait op vrijwilligers. Lijkt ‘t jou leuk om mee te helpen om van het platform een groter succes te maken? Meld je dan aan als ambassadeur! Dit kan bijvoorbeeld zijn als verkenner in voorbereiding op onze toertochten, als verkenner bij Belgische wielercafés of als schrijver van nieuwsberichten.

Het laatste nieuws
Wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Wielercafes.nl? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Door wie?

Ruben Mallorca Sa Calobra IMG-20190412-WA0000-2

Ruben van Kempen

Partners

Samen sta je sterker. Om de bezoekers van wielercafes.nl meer te bieden werken we graag samen met onze partners. Wielercafes.nl heeft samenwerkingen met diverse partners die ieder op hun eigen manier van meerwaarde zijn voor de wielercafés en/of de wielerliefhebbers.

foto: visitlimburg

Wat is een wielercafé?

Als huiskamer en ontmoetingsplek voor liefhebbers van de wielersport is een wielercafé de ideale plek voorafgaand, tijdens en na je fietsrit. Bij een wielercafé wordt er namelijk alles aan gedaan om ‘t wielerliefhebbers naar de zin te maken.

Een wielercafé is een plek waar de nadruk ligt op de wielersport. Hierdoor zijn bij binnenkomst al direct de verwijzingen naar de wielersport zichtbaar. Voorbeelden hiervan zijn oude fietsen aan de muren of het plafond, het wielerbier dat wordt geschonken of de koers die op het grote beamerscherm te volgen is. Wielercafés zijn altijd een aantrekkelijke pauzeplaats voor fietsers doordat het aanbod en de faciliteiten hier op hen zijn afgestemd. Bovendien verkoopt elk wielercafé sowieso iets te eten en drinken, zodat jij opgeladen weer verder kunt.

foto: Café Welkom

Beleving

Uiteindelijk blijft een wielercafé een beleving. Of een locatie wel of niet door kan voor wielercafé baseren wij dus niet alleen op het aanbod van eten, drinken en voorzieningen. Hierin speelt ook de gehele beleving van de locatie mee.

We maken continue de afweging welke locaties er wel en welke er niet worden opgenomen in ons platform. Dit neemt overigens niet weg dat we altijd open staan voor potentiële wielercafés voor op het platform. Er kunnen namelijk nog vele wielercafés worden toegevoegd.

Wielercafé toevoegen

Ben jij van mening dat er een wielercafé mist die hier écht tussen hoort? Dan horen we dat altijd graag. Hiervoor stuur je ons een bericht via contact of meld je het wielercafé direct aan.

Faciliteiten

minimaal

beter

best

Fiets kan veilig worden weggezet

Fietspomp beschikbaar, ook geschikt voor Frans ventiel

Kleine reparatieset beschikbaar

Wielertijdschriften

Werkplaats

Koers op tv

Clubrit

Routes van, langs of naar wielercafé beschikbaar

Verhuur racefietsen en mountainbikes

Begeleide fietstochten

Werkplaats met mechanieker

Douche

Overnachten

Activiteiten

minimaal

beter

best

Clubritten

Workshops

Koffie

Een goede bak koffie is essentieel voor elk wielercafé. Geen simpele koffiepads, maar uitvoerige aandacht voor elke kop koffie.

De zorgvuldig gekozen bonen. De gemalen bonen die onder de juiste druk in de piston worden geperst. Het hete water dat onder hoge druk door de piston loopt. Aandacht voor elke kop koffie. Een bewust proces.

In sommige wielercafés wordt er extra aandacht besteed aan de koffie door bijvoorbeeld een exclusief koffiemerk of aangesloten koffieboer.

Uitstraling

In een wielercafé word je overladen met liefde voor de wielersport en de koers.

De menukaart, aanwezige tijdschriften en subtiele accenten in het interieur hebben allen één ding gemeen: de wielersport staat centraal. Het fietsvriendelijke café hangt dan ook vol met racefietsen, wielershirts en oude wielerfoto’s. Bovendien is de koers er regelmatig live te volgen. 

Uitstraling is alles.

Ideale pauzeplek

Je bladert nog eens door het laatste wielernieuws, vult je bidon en komt tot rust. Met alle ruimte voor de fiets, goede koffie en te midden van andere wielrenners voelt elke fanatieke fietser zich thuis in een wielercafé. 

Kortom: de ideale plek voorafgaand, tijdens en na je (groeps)rit.

Niks missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.