Sinds 2015

Mountainbike Museum

Beschrijving

Vlakbij de Posbank vind je in Arnhem het Mountainbike Museum. Het bijzonder gastvrije en gratis toegankelijke museum heeft vele mountainbikes, voorvorken en andere fietsonderdelen uitgestald. Afgelopen winter is hier zelfs een heuse Wall of frame aan toegevoegd. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met mountainbiken.

Bezoekers wordt hier van alles bij gebracht over de sport, de materialen en de mogelijkheden die het mountainbiken biedt. Om dit in de praktijk te brengen worden er bovendien diverse arrangementen aangeboden voor groepen en kan je arrangementen op maat laten samenstellen. De groene omgeving waar het museum zich bevindt is meteen een mooie uitvalsbasis voor een rondje door het bos.

Wanneer je hier een kop koffie, thee of fris hebt gescoord kun je buiten plaatsnemen op het terras, tussen alle fiets-kunstwerken die je er vindt. Een leuke plek om even bij te komen en te genieten van de rustige omgeving.

Afhalen
Ja

Drinken

Koffie
Koers op TV
Ja
Parkeren
Gratis
Overnachten
Nee

Overige aanbod

Wielertijdschriften, Museum

1 review for Mountainbike Museum

Klantvriendelijkheid

100 %

Faciliteiten

100 %

Prijs

100 %

Reviewed by 01 customer(s)

Sort by

 • Avatar

  Koen Hollebekkers

  Hier moet je geweest zijn!

  Dit wielercafe stond op mijn lijstje. Niet erg hoog, want wist niet goed wat te verwachten van een museum als wielcercafé. Maar had het dus even mis. Na een mooi gravelritje passeerde ik het ver na sluitingstijd. Ik zag nog wat gravelaars op het terras zitten dus dacht toch poging te wagen.

  De eigenaar, Jeroen, maakte meteen zeer enthousiast plaats. Wat een bevlogen kerel, welke dit museum helemaal zelf heeft opgezet. Ik bestelde cola en een zelf gemaakt appelgebak op deze warme dag (douze points, want diepvries appelgebak kan echt niet in een wielercafé).

  Na behoorlijk wat wielercafés bezocht te hebben, is het makkelijker cafés te vergelijken. Een van de belangrijkste elementen van een wielercafé is heel goedkoop, namelijk passie. Dat voegt heeft Jeroen als geen ander toe. Tussen de gravelaars vertelde hij de hele introductie van MTB’s in Nederland vanaf jaren 90.

  Ondanks dat het terras gezellig was, ben ik maar eens in het museum gaan kijken. Het is een zeer indrukwekkende collectie van MTB’s van jaren 90 tot heden. Iedereen welke destijds MTB’en zal zijn eerste fiets wel ergens zien hangen.

  Mijn conclusie: Dit is een wielercafé waar de passie voor de fiets op een eigen manier is vormgegeven. Een non-profit organisatie dat een juweeltje is voor de Nederlandse fietssport. De perfecte start finish locatie voor een mooie tocht over de Veluwe. Ga hiernaartoe, vraag naar Jeroen en draag het een warm hart toe.

  14 mei 2023

  Share on

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

Klantvriendelijkheid
Faciliteiten
Prijs

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Foto's

Foto's uploaden

Deel jouw foto's
van dit wielercafé
met anderen

Of upload je foto’s direct bij jouw eigen beoordeling.

Contact

Neem direct contact op
met het wielercafé

Jouw bericht wordt direct naar het wielercafé gestuurd.

Volg Mountainbike Museum op social media:

Delen

Deel Mountainbike Museum met je (fiets)vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
gesloten
gesloten
gesloten
09:00 – 17:00
09:00 – 17:00
09:00 – 17:00

⚠️ Vanwege het coronavirus kunnen de openingstijden iets afwijken.

Suggestie of onjuistheden ontdekt?
Geef het aan ons door »

Bekijk meer wielercafés

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.