foto: Wielercafes.nl

Beschrijving

Herentals is een stad met rijke wielerhistorie. Bekendste inwoner van Herentals is uiteraard Wout van Aert. Een wielercafé in de Belgische stad kan daarom ook niet uitblijven. In het midden van de Herentals, op de Grote Markt, vind je Sportlokaal Druyts. Een café met hart voor sport en in het speciaal de wielersport.

Binnen is het wielercafé van Jan en Jef Engelman gevuld met diverse wielerattributen. Koerstruien, authentieke racefietsen en uiteraard een groot scherm om de koers op te volgen.

Aan de voorzijde van het wielercafé vind je een ruim terras waarop je kunt genieten van de karakteristieke binnenstad. Bij dit terras vind je tevens een standbeeld van oud-renner Rik van Looy, ook wel bekend als de Keizer van Herentals. De tweevoudig wereldkampioen geboren in 1933 wist in zijn carrière bijna 500 wedstrijden te winnen.

Naast Wout van Aert komen er ook geregeld andere profwielrenners, zoals bijvoorbeeld Jan Bakelants die in 2020 nog meewerkte aan een promotievideo voor de horeca in Herentals. Wie de coureurs een keer in Herentals wil bewonderen kan het beste het na-Tourcriterium bezoeken. Houd er hierbij wel rekening mee dat er nog zo’n 20.000 bezoekers van dit evenement zullen zijn.

Aanbod

Het onderdeel aanbod is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Beoordelingen

Het onderdeel beoordelingen is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Foto's

Het onderdeel foto’s is uitgeschakeld voor dit wielercafé.

Contact

Neem direct contact op
met het wielercafé

Jouw bericht wordt direct naar het wielercafé gestuurd.

Bekijk meer wielercafés

Laatste nieuws

van alle wielercafés in NL en BE

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.