foto: Mountainbike Museum

17 december: Kerstmarkt bij MTB Museum Arnhem

Laatste update: 7 december 2023, 14:55 uur
Laatste update: 7 december 2023, 14:55 uur

Op 17 december 2023 is er bij het Mountainbike Museum in Arnhem een Retro Kerstmarkt. Van 10:00 tot 17:00 uur dompel jij jezelf onder in de nostalgie terwijl verkopers vanuit alle hoeken naar Arnhem komen om vol passie hun retro fietsonderdelen te verkopen. Kom jij samen met iemand die minder affiniteit met de wielersport heeft? Combineer je bezoek aan Arnhem dan met de grootste kerstmarkt van Oost-Nederland.

Wielerliefhebbers kunnen op 17 december volop genieten van de gaafste en meest unieke fietsonderdelen tijdens de kerstmarkt bij het Mountainbike Museum in Arnhem. Je kunt er terecht voor een feestelijke dag vol vintage sfeer, klassieke onderdelen en de vreugde van het vinden van dat perfecte retro juweeltje.

De verkopers die hun vintage materialen aanbieden tijdens deze kerstmarkt komen uit zowel binnen- als buitenland, laat Jeroen van Roekel van het Mountainbike Museum aan Wielercafes.nl weten. Momenteel zijn er zo’n 12 standhouders die zich hebben aangemeld. Wil jij jouw vintage materialen hier ook aanbieden? Aanmelden is nog altijd mogelijk via deze pagina.

Tijdens deze gratis toegankelijk kerstmarkt kun je tussen de kraampjes door genieten van verse koffie met appeltaart, een broodje hamburger, huisgemaakte erwtensoep en warme glühwein. Tot 17:00 uur vermaak jij je bij bijna twintig kraampjes vol retro parels en NOS(New Old Stock)-onderdelen. Bovendien is er een speciale gast aanwezig die hier een unieke fiets komt onthullen.

De tekst gaat onder de foto verder

Opening Lokaal 4

Deze dag wordt aangegrepen om de nieuwste ruimte van het Mountainbike Museum te openen: Lokaal 4. In het huidige museum vindt je reeds drie ruimtes met hun eigen invulling.

Zo staan in de eerste ruimte de mountainbikes uit de jaren ’80 centraal. Ondanks dat speciale mountainbikes uit deze tijd steeds schaarser worden is het aanbod hier riant te noemen.

In de twee ruimte vind je diverse exemplaren uit de eerste helft van de jaren ’90. De ATB (All Terrain Bike) was in deze periode sterk in opkomst, iets wat je ook terugziet in het museum.

De nieuwe ruimte krijgt de logische naam ‘Lokaal 4’, waarbij volop aandacht wordt geschonken aan de mountainbikes uit deze eeuw. Ook vanaf de eeuwwisseling zijn er namelijk zeer bijzondere mountainbikes verschenen, zo zal de nieuwe ruimte laten zien.

Giovanna Bonazzi

Het is de Italiaanse downhillster Giovanna Bonazzi die op 17 december in Arnhem haar sneeuw-recordbike uit 1995 komt showen. In dat jaar zette zij een snelheidsrecord neer van maar liefst 142 kilometer per uur, waarbij ze van een skipiste ging dat in een hoek van 45 graden lag. Een zeer gewaagde stunt. Dat dit record geen toeval was bleek een jaar later. Toen wist zij dit record aan te scherpen tot 158 kilometer per uur.

In 2017 ging de viervoudige Wereldkampioene al eens in gesprek met de eigenaar van het Mountainbike Museum. Een impressie van dit interview lees je bij Velozine.

De tekst gaat onder de foto verder

Bonazzi's Bike tijdens Kerstmarkt Arnhem 17 december 2023 - wielercafes.nl (1)

foto: Erik Boschman

Giovanna Bonazzi

foto: @giovanna_bonazzi

Winter Arnhem 2023

De binnenstad van Arnhem staat in de maand december in het teken van ‘Winter Arnhem‘. Eén van de onderdelen in deze maand is de grootste kerstmarkt van Oost-Nederland. Tegelijk met de kerstmarkt bij het Mountainbike Museum wordt de complete binnenstad van Arnhem omgetoverd tot kerstmarkt, zoals op de plattegrond hieronder te zien.

Met ruim 200 kerstkramen, warme chocolademelk en glühwein bij de houten Kersthuisjes en optredens van straatacts, koren en orkestjes belooft het een groot feest te worden. Deze kerstmarkt in Arnhem-centrum is geopend tussen 12:00 en 18:00 uur een daarom ideaal te combineren met de kerstmarkt bij het Mountainbike Museum, dat al twee uur eerder begint.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Binnenstad Arnhem

Kerstmarkt Mountainbike Museum

Toegang tot de kerstmarkt van het Mountainbike Museum is gratis. De kerstmarkt is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en vindt plaats op het terrein van het Mountainbike Museum aan de Kemperbergerweg 5a in Arnhem.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten