Wielercafes.nl

23 oktober: wielercafé Vlijmen met Annemiek van Vleuten

Laatste update: 25 oktober 2023, 10:59 uur
Laatste update: 25 oktober 2023, 10:59 uur

Maandag 23 oktober organiseert Stichting WielerWereld de negende editie van het pop-up wielercafé in Vlijmen. Gasten in Café Den Braai zijn ditmaal Annemiek van Vleuten, Karsten Kroon, Michiel Elijzen, Richard Groenendaal en Camiel van den Bergh. Vorig jaar stond het wielercafé nog in het teken van de Vuelta.

Topwielrenster Annemiek van Vleuten is kort na haar afscheid als wegrenster nog lang niet uitgepraat over wielrennen. Op maandagavond 23 oktober komt ze in het jaarlijkse pop-up wielercafé in Vlijmen uitgebreid vertellen over haar carrière en wat haar zo ver heeft gebracht.

Speciale aandacht gaat deze avond uit naar de Vlijmense oud-renner Bart van de Ven, die vorige maand is overleden en aan wie oud-renner Huub Zilverberg goede herinneringen heeft overgehouden.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé Vlijmen 2022 - Wielercafes.nl (1)

Wielercafes.nl

Wielercafé Vlijmen 2022 - Wielercafes.nl (4)

Wielercafes.nl

Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten is de hoofdgast in het Wielercafé. De erelijst van de 41-jarige wielrenster is zo imposant dat er urenlang op kan worden teruggekeken. Ze behaalde vier keer een wereldtitel, twee keer in de wegwedstrijd, twee keer in de tijdrit. In 2021 werd ze bovendien olympisch kampioen tijdrijden. Indruk maakte Annemiek van Vleuten  evenzeer in de klassiekers en met eindzeges in de Tour de France, de Giro (4 keer) en de Vuelta (3 keer).

De tekst gaat onder de foto verder

foto: TeamNL

Oud-wielrenners

De oud-renners Richard Groenendaal en Camiel van den Bergh richten zich op het net begonnen veldritseizoen. Voormalig wielrenner Karsten Kroon, een graag gehoord commentator bij wieler-reportages op Eurosport, blikt met zijn oud-collega en voormalig ploegleider Michiel Elijzen terug op het voorbije wegseizoen. Wielerverteller Jace van de Ven komt met een verhaal, dat de liefhebbers van anekdotes opnieuw kan laten smullen.

De tekst gaat onder de foto verder

Wielercafé Vlijmen 2022 - Wielercafes.nl (3)

Wielercafes.nl

Wielercafé Vlijmen 2022 - Wielercafes.nl (2)

Wielercafes.nl

Presentatie

De gesprekken worden geleid door Jan Willem Prinsen, een zoon van oud-profrenner Henk Prinsen.

Toegangskaarten

Toegangskaarten voor het pop-up wielercafé Vlijmen kosten € 10,-. Dit is inclusief één consumptie. Deze kunnen worden besteld via de website www.wielerwereldvlijmen.nl en bij Café Den Braai. Bestelde kaarten liggen op 23 oktober 2023 klaar bij de ingang van Den Braai in Vlijmen.

Vanaf 19.15 uur kunnen ook bij de ingang toegangskaarten worden gekocht. Het wielercafé begint om 20:00 uur.

Kun je er niet bij zijn of kijk je graag een impressie van vorig jaar nog een terug? Kijk dan op de Facebookpagina van TV Heusden.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten