foto: Yarn Cycling

27 juni: Wielercafé KSE

Laatste update: 17 juni 2024, 14:03 uur
Laatste update: 17 juni 2024, 14:03 uur

Waan je op 27 juni terug in de schoolbanken tijdens Wielercafé KSE in Etten-Leur. Jeroen ‘de Babbelbelg’ Vanbelleghem neemt je mee door epische wielerverhalen van vroeger en nu. Voormalige profwielrenners zoals Servais Knaven, Erik Breukink en Jip van den Bos zullen deze avond hun mooiste avonturen en exclusieve anekdotes delen.

Organisatie

Dit pop-up wielercafé wordt georganiseerd door Yarn Cycling, het wielerkledingmerk van Bobbie en Christa Traksel. Allebei hebben ze hun sporen ruimschoots verdiend binnen het Nederlandse wielrennen. Bobbie Traksel is bij het grote publiek tegenwoordig vooral bekend als commentator bij Eurosport. Daarnaast is Bobbie voorzitter van wielervakbond VVBW en is hij vertegenwoordiger van alle beroepsrenners bij de atletencommissie van de internationale wielerunie UCI.

De tekst gaat onder de foto verder

Bobbie-Traksel-wielercafes.nl

foto: De Gelderlander

Jeroen-Vanbelleghem-wielercafes.nl

foto: KW.be

Jeroen Vanbelleghem zal deze avond in goede banen leiden en zorgen voor boeiende discussies over de vele aspecten van de wielersport. Vanbelleghem staat beter bekend als ‘De Babbelbelg’ van Eurosport en is een echte liefhebber van zowel het Italiaanse wielrennen als de Italiaanse taal en cultuur. Nadat hij zijn studies aan Universiteit Sapienza Rome en Universiteit Gent afrondde verwierf hij bekendheid als wielercommentator van de Italiaanse koersen bij Sporza en daarna Eurosport. Hij doet dit veelal samen met co-commentator Karsten Kroon.

Gasten

Servais Knaven is een Nederlands ploegleider en voormalig wielrenner in de periode van 1994 tot en met 2010. Zijn bekendste wapenfeit is de winst van Parijs-Roubaix in 2001. Twee jaar later won hij op spectaculaire wijze de 17e etappe naar Bordeaux in de Tour de France. Na zijn actieve carrière was hij ploegleider bij de Britse formatie Team Sky/Ineos Grenadiers. Knaven is getrouwd met Natascha den Ouden en hun 4 dochters rijden voor AG Insurance NXTG, waarvan Natascha eigenaar en manager is.

Erik Breukink was als wielrenner actief van 1985 tot en met 1997. In deze periode behaalde hij maar liefst 61 keer de winst op de weg en in 1993 kroonde hij zich tot Nederlands kampioen op het NK in Meerssen. Na zijn profcarrière is hij onder meer ploegleider bij verschillende ploegen geweest en wieleranalist bij de NOS.

De tekst gaat onder de foto verder

Servais-Knaven-wielercafes.nl

foto: Brabants Dagblad

Erik-Breukink-wielercafes.nl

foto: Algemeen Dagblad

Jip van den Bos was actief als profrenner in het damespeloton van 2015 tot en met 2022. Tijdens haar carrière boekte ze één overwinning in de klassieker Le Samyn in 2019. Tijdens haar actieve carrière werd ze helaas geteisterd door de gevolgen van valpartijen, waardoor zij in oktober 2022 besloot om haar fiets definitief aan de haak te hangen. De afgelopen jaren is Jip doorgebroken als commentator en analist bij Eurosport. Tijdens de komende editie van de Olympische Spelen zal zij een belangrijke rol vervullen in de uitzendingen van Eurosport/HBO Max.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielerflits.nl

Praktische informatie

Wielercafé KSE vindt plaats op scholengemeenschap KSE in Etten-Leur.

Datum: 27 juni 2024 van 19:30 – 22:00 uur
Locatie: KSE Stijn Streuvelslaan 42, 4873 EB Etten-Leur

De deuren zijn geopend vanaf 19:30 uur waarna om 20:00 het programma van start gaat. Tickets zijn online verkrijgbaar voor € 5,00 per persoon. Voor € 250,00 kun je een VIP-tafel reserveren voor 10 gasten, strategisch geplaatst voor het podium. VIP’s worden verwend met een selectie van heerlijke hapjes en drankjes.

De tekst gaat onder de foto verder

ColSensation

Wat deze avond extra bijzonder maakt, is dat de opbrengst volledig ten goede komt aan ColSensation. Deze organisatie uit Roosendaal zet zich sinds 2012 onvermoeibaar in in de strijd tegen kanker. Door deel te nemen aan dit wielercafé draag je direct bij aan dit goede doel. Op die manier kan er zoveel mogelijk geld worden ingezameld voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Winactie

In samenwerking met Yarn Cycling hebben wij een leuke winactie. Wij mogen namelijk een aantal tickets weggeven voor deze mooie wieleravond, in de schoolbankjes in Etten-Leur. Volg @wielercafes op Instagram voor meer info over deze winactie!

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws