foto: slimschoononderweg

Binnenkort: wielercafé in Nijmegen

Laatste update: 6 oktober 2023, 10:46 uur
Laatste update: 6 oktober 2023, 10:46 uur

Ondanks dat er in de regio Nijmegen veel fietsers te vinden zijn, ontbreekt het er nog aan een wielercafé. Tot binnenkort. Want er zijn concrete plannen voor een wielercafé in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

In 2016 werd Nijmegen uitgeroepen tot beste Fietsstad van Nederland. En dat is niet voor niets. Er is in Nijmegen al jaren volop aandacht voor snelfietspaden, fietsevenementen zoals Giro d’Italia (2016) en wereldfietscongres Velo-city (2017), de vele fietsenstallingen en allerlei andere manieren om fietsen in en rondom Nijmegen aantrekkelijker te maken. Dat er in deze regio veel gefietst wordt is daarom ook niet verwonderlijk.

De tekst gaat onder de foto verder

Heatmap fietsend Nederland - wielercafes.nl (1.2) _Strava

foto: Strava

Heatmap fietsend Nederland - wielercafes.nl (2.2) _Strava

foto: Strava

Wat wel bijzonder te noemen is? Het ontbreken van een echt stenen hotspot voor wielerliefhebbers in Nijmegen. Want een pop-up wielercafé wordt er al wel ieder jaar georganiseerd, zoals in het nieuws was te lezen.

Zeker met het sociale karakter van de stad Nijmegen heeft het lang geduurd voordat er in de oudste stad van Nederland een fijne huiskamer voor de wielersport gaat komen. Maar daar lijkt aankomend voorjaar verandering in te komen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielerklassiekers / Wielercafes.nl

Intiatiefnemers

Wielercafes.nl sprak met één van de twee initiatiefnemers voor deze wielerhotspot in Nijmegen. Terwijl de plannen nog in de kinderschoenen staan lijkt het wel om een serieus initiatief te gaan. Zo is het pand definitief, de naam gekozen en zijn er zelfs al enkele leveranciers vastgelegd.

Aanbod

Hoe het wielercafé in Nijmegen er exact uit gaat zien, blijft nog even geheim. Maar zeker is dat wielerliefhebbers hier alle ruimte gaan hebben om van de wielersport te genieten.

Naast een gedeelte dat voorziet in horeca zal er ook ruimte zijn voor de aanschaf van fietsproducten.  Dit geldt voor zowel producten voor op de fiets als voor de fietser zelf. Hierbij ligt de focus duidelijk op de sportieve fietser, zoals de wielrenner, gravelaar en mountainbiker.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om fietsreparaties aan te bieden. Dit zou het concept van deze locatie zeer compleet maken.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: slimschoononderweg

Opening

Voor de opening van het wielercafé in Nijmegen mikken de initiatiefnemers op het voorjaar van 2024. Zodra hier meer over bekend is lees je hierover op Wielercafes.nl en in de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.