Omloop der Wielercafes

vanaf: Café Coureur, Borgloon

Omloop der Wielercafes 2024

Deelnemers van de Omloop der Wielercafes 2024 die vanaf Café Coureur starten, hebben de keuze uit twee routes: 110 en 180 kilometer. De routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners waardoor elke deelnemer is verzekerd van een unieke en afwisselende route.

110 km
Heb jij deze winter lekker doorgetraind? Rijd dan de 110 km-route en zorg voor een heerlijk start van jouw wielerseizoen. Het eerste gedeelte van deze route loopt glooiend en bevat weinig noemenswaardige heuvels, zodat je er lekker in kan komen. Alle tijd om de diverse kastelen langs de route te aanschouwen. Net voordat je pauze houdt bij ‘t Velohofke zul je even scherp moeten zijn voor een tweetrapsheuvel, de Lod Lavkistraat. Dit is een stuk van zo’n 1,5 kilometer aan maximaal 5%.

In het tweede deel van de route kun je meer van dergelijke heuvels verwachten. Met name de opeenvolging hiervan kan voor menig deelnemer voor uitdagingen zorgen. Nagenieten doe je uiteraard bij CafĂ© Coureur in Borgloon, met de openingsrit van Parijs-Nice op het scherm en het verdiende drankje in je hand.

180 km
Is de 110 km-route jou niet genoeg? Ga dan voor de volle mep en schrijf je in voor de 180 km-route. Onderweg pak je enkele bijzonder fraaie beklimmingen mee, zoals de pittige ‘Les Waides’. Deze klim begint rustig, maar komt na ruim een kilometer pas echt op gang. Met uiteindelijk een stuk van 11% geniet je hier boven van een prachtig uitzicht. 

Na zeventig kilometer pauzeer je bij het kleinste wielercafé van Nederland, Demarrage Coffee in Slenaken. Eenmaal opgeladen vervolg je jouw weg via bekende on onbekende heuvels. Laat je verrassen en vergeet na een kleine 110 kilometer niet om je tweede pauze te benutten bij Fixed Gear Coffee. Het laatste stuk van deze route bevat relatief weinig beklimmingen, zodat je met een voldaan gevoel terug kan keren naar Café Coureur. Met 180 kilometer is dit echt een route voor de fanatiekelingen. Durf jij het aan?

Op naar een heerlijke seizoensopener!

Wil je de Omloop der Wielercafes 2024 liever vanuit Nederland starten? 
Schrijf je dan in voor een afstand vanaf Fixed Gear Coffee in Valkenburg.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Inclusief 1 startpakket per deelname

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.