Omloop der Wielercafes

vanaf: Fixed Gear Coffee, Valkenburg

Omloop der Wielercafes 2024

Vanaf Fixed Gear Coffee ken de Omloop der Wielercafes 2024 twee routes: 80 en 140 kilometer. De routes zijn samengesteld in samenwerking met lokale kenners waardoor elke deelnemer is verzekerd van een unieke en afwisselende route.

80 km
Ben jij op zoek naar veel hoogtemeters zonder al te veel kilometers af te leggen? Dan is deze 80 km-route geschikt voor jou. Doordat Fixed Gear Coffee in het dal ligt klim je op deze route direct omhoog over de Daalhemmerweg. In de eerste vijftien kilometer mag je daarnaast ook nog een keer aan de bak op de Schaapsdries en .Bronkweg. Dit zijn beide beklimmingen van zo’n 5 ĂĄ 7 procent gemiddeld. Voordat je na 43 kilometer de pauzeplek bij het kleinste wielercafĂ© hebt bereikt tref je ook nog het bekende Kasteel Beusdael, waar het eveneens prachtig klimmen is. Vergeet niet om hier om je heen te (blijven) kijken, want dat is zeker de moeite. 

Na jouw pauze is het nog zo’n veertig kilometer terug naar Fixed Gear Coffee. Op een paar beklimmingen na loopt het hier grotendeels naar beneden voor je jouw heerlijke seizoensopener passend kan afsluiten in Valkenburg, met de openingsrit in Parijs-Nice op groot scherm.

140 km
Ben jij dol op fietsen in BelgiĂ« en wil je graag wat meer hoogtemeters pakken? Schrijf je dan in voor de 140 km-route. 
Vanaf de start krijg je meteen de Daalhemmerweg voor de wielen, die meteen de langste klim van de route is. Een half uur later krijg je de klim met de hoogte percentages voorgeschoteld: de Muizenberg. Op deze beklimming parallel aan het Albertkanaal trotseer je stukken van boven de 14%. Als derde beklimming rijd jij jezelf nog eens warm op de heuvel die je naar het dorpje Opleeuw brengt. Vrijwel direct hierna kom je aan voor jouw pauze bij CafĂ© Coureur.

Geniet bij dit wielercafĂ© even goed van je koffie en de rust, want hierna kun je weer aan de bak. Het tweede gedeelte van deze route bevat namelijk wat meer hoogteverschil. Een uur na jouw pauze kom je aan bij Rue de Dalles, een regelmatige klim van zo’n zeshonderd meter. Het echte werk begint pas na zo’n 114 kilometer, direct na je oversteek van de Maas. Rue de Richelle is namelijk een echte kuitenbijter met diverse haarspeldbochten en bovenaan uiteindelijk een prachtig uitzicht over de vallei. Op een dikke tien kilometer voor het einde rijd je nog over de Altenbroek, waar je met name in de laatste kilometer nog even de benen goed kan testen. Kortom, de meeste hoogtemeters in deze route zitten in het laatste gedeelte. Verschiet op deze route dus niet al je kruit al in het eerste gedeelte. Durf jij het aan?

Op naar een heerlijke seizoensopener!

Wil je de Omloop der Wielercafes liever vanuit België starten? Schrijf je dan in voor een afstand vanaf Café Coureur in Borgloon.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Inclusief 1 startpakket per deelname

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.