Sinds 1983
foto: Café aan de Kirk

Aan de Kirk

Beschrijving

Wie door het prachtige Heuvelland fietst komt altijd in de buurt van Café Aan de kirk. Als kloppend hart van het dorp Sibbe vind je binnen in dit Limburgse wielercafé vele trofeeën, foto’s, kampioenstruien en andere attributen die herinneren aan de wielergeschiedenis die dit café rijk is.

De lokale oud-Nederlands Kampioen Veldrijden Hub Harings die in de jaren ’60 vier maal de Tour de France reed vind je hier ook terug. Inmiddels bezorgt hij al ruim 60 jaar de krant op een fiets zonder versnellingen, zoals te zien in deze video. Daarnaast was ook de passage van de Tour de France van 1992 een hoogtepunt dat nog altijd gekoesterd wordt.

Tour de France 1992 – Na het vertrek uit etappeplaats Valkenburg hield de hele Tourkaravaan halt in de Sibberkerkstraat en zorgde Tourdirecteur Leblanc persoonlijk voor een emotioneel en onvergetelijk gebaar: de Tourbaas stapte uit zijn directievoertuig en overhandigde het verbouwereerde kasteleinsechtpaar een gele trui. Een eerbetoon voor Mientje en Huub, maar ook voor Sibbe, dat nog steeds een klinkende naam heeft in de wielersport.

Tijdens het WK van 1998 zorgde de georganiseerde wieleravond ervoor dat vele bekende oud-renners het wielercafé bezochten. Nederlandse sportjournalist Jean Nelissen ging die bewuste avond in Sibbe uitgebreid in gesprek met oud-renners Eddy Merkx, Roger de Vlaeminck , Frans Maassen, Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Teun van Vliet, Rolf Wolfsholl en de Sibbenaar Hub Harings.

Tegenwoordig worden er nog regelmatig dergelijke wieleravonden georganiseerd. Ook kun je hier de koers volgen op tv en is ‘t mogelijk om via de buren van Frieterie aon de Kirk vanaf 16.00 uur een verdiende snack te scoren. Dit nagenieten op het terras van Aan de kirk is ook Toer- en Wielerclub Cyclist uit Sibbe niet onbekend, die hier hun thuisbasis hebben.

Het profpeloton komt hier ieder jaar door het dorp. Zo passeert het damespeloton met de Dolmans Heuveland Classic en de Hotel Roading Hills-classic het wielercafé en komt de Amstel Gold Race zelfs drie maal door het dorp.

Bij een mechanisch defect is hier geen complete werkplaats beschikbaar, maar is wel het nodige gereedschap aanwezig voor een reparatie. Indien ze jouw euvel niet ter plekke kunnen repareren, is er nog de optie om je door te verwijzen naar oud-profwielrenner Hub Harings. De beste man repareert namelijk nog steeds fietsen als hobby en woont vlakbij. Daarnaast kun je hier uiteraard terecht voor heerlijke Limburgse vlaai of een bourgondische lunch. Ondertussen volg je hier ook nog de koers op tv. Een ideale plek om even te pauzeren tijdens een fietsrit.

Er zijn ook vele fietsroutes voor recreanten die vanaf of langs dit wielercafé lopen, zoals de Plateauroute, Mergellandroute, De Geul- en Gulproute en de verschillende Mountainbikeroutes. Wie op zoek is naar een kaart met deze routes erop kan zich binnen melden bij eigenaren Hub & Mientje Damoiseaux. Rijd je liever een knooppuntroute? Zoek dan naar fietsknooppuntnummer 99.

Afhalen
Ja

Drinken

Koffie, Bier
Eten
Ontbijt, Lunch, Diner, Taart
Koers op TV
Ja
Werkplaats
Nee
Specialiteit
Limburgse vlaai
Parkeren
Gratis

Overige aanbod

Museum

2 reviews for Aan de Kirk

Klantvriendelijkheid

100 %

Faciliteiten

100 %

Prijs

100 %

Reviewed by 02 customer(s)

Sort by

 • Avatar

  Zwakhoven Ludwig

  Aan de kirk

  Vandaag een stop gedaan bij café aan de kirk. Zeer vriendelijke en warme ontvangst. Heb er een erwtesoep genuttigd en deze was gewoon subliem lekker. Met een lekkere boterham on the side. Is zeker nog een bezoek waard

  12 februari 2023

  Share on

 • Avatar

  De Haan

  Super gezellig

  Een heel gezellig café om savonds of overdag gezellig op het terras te zitten we komen daar al 45 jaar dat zegt genoeg Gr fam de Haan

  23 juni 2021

  Share on

Leave feedback about this

Your email address will not be published.

Klantvriendelijkheid
Faciliteiten
Prijs

Foto's

Foto's uploaden

Deel jouw foto's
van dit wielercafé
met anderen

Of upload je foto’s direct bij jouw eigen beoordeling.

Contact

Neem direct contact op
met het wielercafé

Jouw bericht wordt direct naar het wielercafé gestuurd.

Volg Aan de Kirk op social media:

Delen

Deel Aan de Kirk met je (fiets)vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
gesloten
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 00.00
10.00 – 01.00
10.00 – 01.00
10.00 – 01.00

⚠️ Vanwege het coronavirus kunnen de openingstijden iets afwijken.

Suggestie of onjuistheden ontdekt?
Geef het aan ons door »

Bekijk meer wielercafés

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.