foto: Bicycle Kings

Bicycle Kings opent wielercafé in Rheden

Laatste update: 21 januari 2023, 12:15 uur
Laatste update: 21 januari 2023, 12:15 uur

Jarenlang verkochten ze fietsen vanaf hun eigen woonhuis in Velp onder de naam Bicycle Kings. Mede omdat de zaken zo goed lopen besloten vader en zoon Bongers het vanaf 2023 een nieuw avontuur aan te gaan en openden hun eigen zaak in het centrum van Rheden. Hoogste tijd om deze gloednieuwe zaak nader te bekijken.

In Velp was er al een combinatie van bikefitting en fietsreparaties. Iets wat goed beviel bij hun klanten. Jarenlang runde Franklin en Dami Bongers hun wielerzaak Bicycle Kings vanuit hun woonhuis in Velp. Van mountainbikers tot wielrenners, bij Bicycle Kings wordt vol ingezet op de sportieve fietsers.

Bikefitting

Vader Franklin is verantwoordelijk voor de bikefitting. Met de nodige papieren en kennis van zaken zet hij met groot plezier iedereen goed op de fiets.

Achter in de zaak is een professionele ruimte ingericht voor bikefitting. Met apparatuur van het STT Systems 3DMA wordt niets aan het toeval overgelaten. Hiermee registreren zes camera’s alle bewegingen en kan de positie worden geoptimaliseerd. Optioneel kun je hiernaast ook nog kiezen voor een zadel- en/of voetdrukmeting, om jezelf een ideale positie op de fiets te bezorgen.

De tekst gaat onder de foto verder

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (47)

foto: Wielercafes.nl

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (42)

foto: Wielercafes.nl

Reparaties

Reparaties worden hoofdzakelijk uitgevoerd door de 23-jarige Dami Bongers. Na een ervaring fietstechnicus en de nodige ervaring bij een lokale fietsenmaker besloot hij om zijn vader te gaan helpen met de zaak. Achterin de zaak is een ruime werkplaats ingericht, waar bezoekers mee kunnen kijken wat er gebeurd.

Dami heeft inmiddels al vele fietsen onder handen genomen en is vastbesloten dit werk nog lang te blijven doen. Hij staat tijdens de opening van het wielercafé op 14 januari dan ook te glunderen als de zaak open gaat en veel bekijks trekt. Ondanks de drukte en hectiek neemt hij de tijd om even nader kennis te maken. Iets wat hem ook in het werk van fietstechnicus siert.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Kleding

Lake
Wie bij Bicycle Kings naar binnen loopt ziet direct een grote schoenenwand van Lake. Het bekende schoenenmerk dat binnen Nederland is gevestigd in Eindhoven kent een zeer ruim assortiment in fietsschoenen. Lake is een innovatief merk van race-, triatlon- en MTB schoenen. Het merk staat bekend om haar vakkundige toepassing van technisch hoogwaardige materialen, wat zeer comfortabele schoenen met een hoge performance oplevert. Lake biedt schoenen voor zowel de professional als de recreatieve fietser.

POC
Naast de schoenenmuur zijn ook producten van POC in de rekken te vinden. Het Zweedse merk is het meest bekend geworden door de herkenbare helmen, maar biedt ook diverse fiets- en vrijetijdskleding. Daarnaast zijn ook de fietsbrillen een herkenbare gadget van menig fietser.

De tekst gaat onder de foto verder

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (29)

foto: Wielercafes.nl

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (23)

foto: Wielercafes.nl

FFWD

Aan de rechterkant van het pand is het Nederlandse Fast Forward uitgestald. Met diverse ambassadeurs in zowel het amateur- als profpeloton is het toonaangevende merk bij veel fietsers wel bekend. Met de visie om kwalitatief hoogwaardige wielen nog verder te verbeteren past het merk goed in de rest van de zaak.

De tekst gaat onder de foto verder

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl

foto: Wielercafes.nl

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (11)

foto: Wielercafes.nl

Wielercafé Rheden

Het nieuwe pand aan de Groenestraat 55 in Rheden bevindt zich midden in het centrum. Winkelend publiek is van harte welkom om de zaak eens te bekijken, een koffie met gebak te nuttigen en de vele verwijzingen van en naar de wielersport te bekijken.

Voor deze opening is Gert Jakobs ingeseind om het wielercafé officieel te openen. Na een fraaie speech van oma Bongers sloot Jakobs af met een typerende ‘Derrannn!‘.

De tekst gaat onder de foto verder

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl __BicycleKings (57)

foto: Bicycle Kings

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl __BicycleKings (60)

foto: Bicycle Kings

Horeca

Van buiten zie je direct een koffiebar aan de ene kant en grote leestafels aan de andere kant. Het ruim opgezette wielercafé biedt plaats voor zo’n 25 zitplaatsen, zodat ook groepen fietsers even hun welverdiende pauze kunnen nemen. Hierbij kan de appeltaart uiteraard niet ontbreken. Daarnaast wordt er zaterdags ook een broodje bal gehakt geserveerd en kan men de bidon gratis vullen.

Voor de opening is Marcel Smelt van Coffee on Wheels ingeschakeld om te zorgen voor een ervaren barista die zorgt voor de lekkere koffie. Om geheel in stijl te blijven en passende koffie te bieden is hierbij gekozen voor koffie onder de noemers Kasseien Bijter en Power to the Pedal, afkomstig van Koffie BelevingsCentrum (KBC) Arnhem.

De tekst gaat onder de foto verder

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (41)

foto: Wielercafes.nl

Bicycle Kings in Rheden - wielercafes.nl (40)

foto: Wielercafes.nl

De aandacht voor de fiets(ers) is op vele plekken terug te zien. Zo kunnen fietsen binnen worden gestald en worden er in beginsel maximaal vier reparaties per dag uitgevoerd. Men neemt hier graag de tijd voor de klant.

Wil je een keer zelf ervaren hoe het is om als koning behandeld te worden? Bezoek dan Bicycle Kings aan de Groenestraat 55 in Rheden. De koffie staat al klaar.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.