Wielercafes.nl

Crossroads Nijmegen open voor grote publiek

Laatste update: 24 mei 2024, 14:23 uur
Laatste update: 24 mei 2024, 14:23 uur

Na een relatief korte periode van intensief verbouwen zal Nijmeegs wielercafé Crossroads deze week de deuren openen. Vanaf donderdag 23 mei 2024 is Crossroads geopend voor het grote publiek. Een groot openingsfeest komt er niet, maar de opening wordt wel gevierd met een opening ride.

Maandenlang waren de ruiten bedekt met folie, om nieuwsgierige pottenkijkers niet wijzer te maken dan nodig. Op de Instagram van Crossroads werden mondjesmaat al diverse update gedeeld over het concept, de leveranciers en de eerst verkochte racefietsen.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (23)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (57)

Wielercafes.nl

Achter de bar

Behalve oprichters Romy de Bruijn en Yannick Runhart zijn er nog twee horecatoppers: Laura Ruijs en Lola Bakker. Meer over de mensen van wielercafé Crossroads in Nijmegen lees je in dit nieuwsbericht.

De tekst gaat onder de foto verder

Eerste indruk

Wie Crossroads aan de Daalseweg in Nijmegen binnenloopt ziet direct dat het strak is vormgegeven. Met het horeca-gedeelte meteen vooraan kun je hier vanuit je luie stoel genieten van een lekkere kop koffie. Ook aan de achterkant van de bar is nog volop gelegenheid om plaats te nemen op de stoelen en vaste banken.

Aan de linkerkant van het pand staan diverse racefietsen, gravelbikes en mountainbikes tentoon gesteld. Opvallend is dat het bijzonder ruim is opgezet, wat de uitstraling van de exclusieve merken bij de zaak ten goede komt.

Achter de horeca en de fietsen wordt het pand in de volle breedte benut om de wielerkleding van merken als Pas Normal Studios en Maap te etaleren. Uiteraard is er ook een pashokje aanwezig om de high-end wielerkleding te passen.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (43)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (41)

Wielercafes.nl

In het gedeelte achter de kleding krijgt de werkplaats van Yannick alle ruimte, zodat men elkaar niet in de weg loopt wanneer er reparaties worden uitgevoerd en nieuwe fietsen worden opgebouwd.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (42)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (52)

Wielercafes.nl

Wil je jouw fietsrit eindige bij Crossroads? Dan is er pal achter de werkplaats ook een douche aanwezig voor zowel je fiets als jijzelf. Dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien bij de wielercafés in de Benelux.

Het achterste gedeelte van het samengevoegde pand wordt momenteel verbouwd om te fungeren als plek voor bikefitting. Dit zal worden uitgevoerd door een externe partij.

De tekst gaat onder de foto verder

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (70)

Wielercafes.nl

Crossroads in Nijmegen - wielercafes.nl (69)

Wielercafes.nl

Opening Ride

Om de opening van het wielercafé te vieren wordt er op zondag 26 mei een Opening Ride georganiseerd. Verdeeld over diverse groepen met elk hun eigen niveau wordt de route van een kleine 70 kilometer door Het Rijk van Nijmegen en Duitsland verreden. Aanmelden voor de Opening Ride is gratis en kan door je op aanwezig te zetten bij het Strava-evenement.

Deel dit bericht:

Facebook
X
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.