foto: Velosoof

Feestelijke opening Velosoof in Eindhoven

Laatste update: 2 april 2024, 14:18 uur
Laatste update: 2 april 2024, 14:18 uur

Eerste Paasdag was het zover: de feestelijke opening van wielercafé Velosoof in Eindhoven op hun nieuwe locatie in de monumentale Steentjeskerk, op een koprol afstand van het Philips Stadion in Eindhoven. Heel toepasselijk vond de opening van deze wielerkathedraal plaats op de dag van De Hoogmis: De Ronde van Vlaanderen. Vanuit Wielercafes.nl waren Ambassadeurs Ilona en Regina ter plaatse om de sfeer èn de koffie te proeven op de openingsdag.

Velosoof in de Steentjeskerk

De start van de Velosoof werd gemarkeerd door een openingsrit. Om klokslag 9.00 uur verzamelden zich tientallen wielerliefhebbers van alle leeftijden in en om de Steentjeskerk om nog een kop koffie te scoren voor vertrek. Aan de tenues te zien waren de lokale toerclubs goed vertegenwoordigd. Enkele dagen vooraf waren de routes voor de diverse afstanden (60, 75, 90 en 100 km) gedeeld via Strava en konden we ons al verheugen op een mooie rit, afhankelijk van de windrichting. Iedereen werd hartelijk welkom geheten door Mark van Zwam, een van de mede-eigenaren.

We werden uitgenodigd om onze fiets binnen te stallen, in het schip van de kerk. De komende weken wordt daar de Eindhovense locatie van John Knoops ingericht, maar nu stonden er nog lege fietsenrekken.

De Steentjeskerk is sfeervol ingericht met een betegelde vrijstaande bar en ademt wielercultuur door de talloze vintage jerseys en klassieke stalen koersfietsen op ooghoogte. Qua sfeer benadert de Velosoof haast Santuario della Madonna del Ghisallo, het wielerheiligdom op de heuvel Ghisallo nabij het Comomeer in Italië.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl (27) _Velosoof

foto: Velosoof

Openingsrit

Ilona en ik kozen voor de kortste tocht van 60 kilometer met een aantal hoogtepunten uit de regio, zoals de Groote Heide en de Achelse Kluis. Tijdens het rijden van onze route kwamen we op verschillende plekken andere deelnemers tegen en de sfeer zat er goed in. Na tweeënhalf uur toeren in het voorjaarszonnetje kwamen we weer aan bij de Steentjeskerk en werd het tijd voor een welverdiend speciaalbiertje. Ilona ging voor de Blonde Engel, een hemels blond bier speciaal gebrouwen voor de Velosoof en ik koos voor een vertrouwde Kwaremont, want dat smaakt altijd goed na kilometers op de fiets.

Met onze vers getapte biertjes lieten Ilona en ik ons in de luie zetels zakken in de lichte serre voorin de kerk, waar ook een kleine koffiebar is ingericht met zicht op het terras. Mede-eigenaar Mark kwam bij ons zitten voor een persoonlijke kennismaking en gaf ons een voorproefje van de toekomstplannen voor de komende tijd.

Rond 14.00 uur ‘s middags werd er ingeschakeld op De Ronde van Vlaanderen op groot scherm en werden de aanwezigen getrakteerd op bitterballen van het huis.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl (33)

Wielercafes.nl

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl (23)

Wielercafes.nl

Horeca

Bij Velosoof kun je doordeweeks terecht van 9.00 uur tot 22.00 uur voor een drankje, een lunch, diner of gewoon om te borrelen. Op dit moment draait er ook een pilot waarbij Velosoof in het weekend vanaf 8.00 uur geopend is voor een ontbijt. Op zondagochtend je koffierondje met je fietsmaten starten met fluffy pancakes of eggs benedict op brioche klinkt toch zalig?

De Velosoof werkt samen met lokale leveranciers. Zo kun je appel- of perensap bestellen gemaakt van fruit uit de Philips Fruittuin en wordt hun eigen koffieblend (80% Robusta, 20% Arabica) lokaal gebrand. Een lekker pittige blend die het goed doet als “gewone” koffie, maar ook als espresso.

Een bijzonder detail van de Velosoof is de kapel, waar je in stilte een kaarsje kunt opsteken voor een goede afloop of om een gevallen renner te herdenken. Mede-eigenaar Walter Verweij verwacht dat de kapel ook aantrekkingskracht heeft op expats in de regio, omdat het een mooi plekje is waar zij stil kunnen staan bij de mensen hier ver vandaan.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl (28) _Velosoof

Wielercafes.nl

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl (22)

Wielercafes.nl

Toekomstplannen

De eerste evenementen staan al in de agenda van de Velosoof. Op 7 april fungeren zij als pauzeplek voor de jaarlijkse 040-Ride van Toerclub Woensel voor alle afstanden van zowel de weg- als gravelritten. Verder zullen de mooiste koersen live worden uitgezonden op groot scherm en zijn er ideeën om een avontuurlijke sunrise ride te organiseren.

Daarnaast wil de Velosoof zich ook echt richten op de vele expats in de regio, met onder andere laagdrempelige fietsclinics. Dit is een mooie gelegenheid voor internationals om te leren fietsen, gelijkgestemden te ontmoeten en wellicht in de toekomst mee te doen met een toertocht of ander evenement. Expats die al liefde hebben voor de fiets kunnen direct aanhaken, want de gesprekken met de wielerclub van ASML zijn al gaande.

De tekst gaat onder de foto verder

Officiële opening 14 april

Op 14 april zal de officiële opening van de winkel van John Knoops in de Steentjeskerk plaatsvinden. Ook dan wordt er een openingsrit georganiseerd. Vanaf 9.00 uur zijn deelnemers welkom voor een kop koffie en om uiterlijk 10 uur wordt er vertrokken voor ritten van zo’n 100 kilometer. Bij terugkomst in de Steentjeskerk wordt de Amstel Gold Race live uitgezonden op groot scherm.

De tekst gaat onder de foto verder

Velosoof in Eindhoven - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Heb jij al een tripje naar Eindhoven gepland om kennis te maken met het nieuwe Velosoof?

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.